hits

MONSTERSNUPP

De grusomme barna....

 • Publisert: 06.07.2018, 20:13
 • Kategori: Personal
 • I det siste har det vært veldig mange saker i lokale medier om barn som bråker for mye,-leker for høyt og ler høyt for sent eller for tidlig på dagen.

  En sak som har skapt mye blest i Fredrikstad er en hytteeier som mener hele idyllen er ødelagt fordi hyttenaboene har satt opp en trampoline til ungene sine,-de kontaktet lokalavisen for å fortelle at de simpelthen måtte reise hjem fra hytta for å få litt fred og ro !

  -Om de snakket med naboene sine først vet jeg ikke,-men saken har vekket sterke reaksjoner både for de som ønsker at alle barn har en volumknapp og de som mener vi skal være takknemlige for at barna i det hele tatt leker ute.

  Jeg lurer på om vi ikke egentlig kan skylde på varmen jeg,-tropeheten gjør grinete folk enda mer grinete,-og sjeldent har det vel vært flere plaskebasseng ute på terasser og i hager som skaper høylydt latter fra svette unger som fryder seg.

  Jeg er tilbøyelig til å holde med de bråkete ungene,-jeg har tre små selv som jeg enda ikke har funnet volumknappen på,-men jeg forsøker å holde meg til regelen om bråk generellt sånn som vi gjør med plenklipping.

  Det er ingen fare for at de hopper hylende rundt i hagen før hanen galer,-i denne heten er det ingen som får så god nattesøvn at de orker å stå opp bare for å bråke for naboene,-kveldstid derimot er ikke like lett.

  Det er først etter åtte på kvelden at det er litt svalt og deilig å være aktiv ute,-men jeg prøver jo å be de ikke være frydefulle med fullt så mye lyd.

  Jeg har aldri fått naboklager på bråk fra ungene og for å være helt ærlig forundrer det meg nesten,-men om noen ringte på døren og sa at ungene dine forstyrrer meg så ville jeg tatt det til etterretning.

  Er det sånn at man kanskje jobber skift og har uker hvor man må sove på dagtid kan jeg forstå at det er vanskelig med voldsom barnelatter og hyling,-og med restriksjon på Playstation og DS hadde nok ungene jublet om jeg "tvang" dem ned i kjelleren for å spille litt istedet for å være ute.

  Det er pokker ikke lett å være barn heller,-først skal du peses på skikkelig for å lære å snakke og gå,-men så fort du mestrer det skal du sitte stille og holde kjeft.

  Er du for stille er det nok noe gærent med deg,-bråker du for mye er det i alle fall noe gærent med deg.

  Liker du best å leke for deg sev må du utredes,-liker du deg best i flokk er du svak og må utredes for det.

  Sitter du musestille og bare spiller spill er du en latsabb,-er du ute og er aktiv så er du en forbanna bråkebøtte som skremmer folk med råd til hytte.

  Jeg husker fremdeles sommernetter i min barndom hvor latteren sto i taket og vi rullet rundt med kramper i magen og ren skjær livsglede,-ikke et eneste sekund slo det meg at noen skulle plages av vår lek,-det er godt mulig at noen ble plaget men jeg er takknemlig for at jeg i alle fall ikke visste det og fikk nyte de latterkrampene og gledeshylene man sjeldent opplever i det voksne liv.

  Jeg tror unger skal få være unger,-den dagen det blir helt stille rundt ørene våre tror jeg latter,-og kanskje særlig barnelatter er noe vi vil savne aller mest.

   

   

 • Publisert: 06.07.2018, 20:13
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar