hits

MONSTERSNUPP

Beauty-shaming...?

 • Publisert: 30.06.2018, 20:32
 • Kategori: Personal
 •  

  idag leste jeg en artikkel i VG av Carina E Larsen,-kroppspositivist og masterstudent i helsefremmende arbeid om at Khloe Kardashians show "Revenge body" bør taes av lufta for å skåne unge sinn fra kroppspresset hun mener dette showet fremmer.

  https://www.vg.no/nyheter/meninger/i/xRv7y8/ber-tv-2-stanse-kardashian-serie

  Jeg følte spontant for å si noe til fordel for serien,-nei jeg har ikke feber,-men her er det både faktafeil og misforståelser.

  Dere som leser bloggen min vet at 90% av den handler om egne hengepupper,-bilringer og et intenst hat mot måten produkter for kvinner blir presentert som om vi aldri skal klare å bli bra nok bare ved å være oss selv.

  Jeg har mange ganger gått i denne fellen som jeg synes denne artikkelen lukter litt av,-nemlig at det kan være ekstremt vanskelig å finne noe positivt ved et kvinnemenneske som ser perfekt ut og later til å leve det perfekte liv,-hvordan i helvete skal denne bimboen liksom gi meg råd...?

  Er du pen,-vellykket og attpåtil rik så har du umulig noen edle motiver i noe som helst...?

  I all vår kamp for å få lov til å være både naturlig og normale har det nesten blitt litt lov å disse de som er litt for fine til at vi orker å ta dem seriøst,-men det er vel heller ikke greit ?

  Carina mener showet fremmer ideen om at når du blir tynn nok blir du lykkelig,-og at alt handler om at du skal hevne deg på noen som har gjort deg urett ved å bli så rasende sexy og ikke minst TYNN at de angrer villt....

  Da har man virkelig gått inn for å misforstå hele konseptet,-eller man har ikke sett showet uten "beauty-shaming briller"

  Serien har gått en god stund og jeg har ikke sett alle episodene,-men jeg har enda ikke sett noen bli hollywood tynne...?!?

  Det jeg har sett er at deltagerene gjennom trening og livstilsendring opplever mestring og føler at de gjenvinner den makten de mener å ha mistet ved at noen har gjort dem urett.

  Hovedfokuset dreier seg om å gjennvinne makten i sitt eget liv og bli sterk nok til å si ifra,-konsekvensen av å trene,-være mer strukturert og finne sin egen verdi kan være at man blir både friskere og slankere,-men er det feil nå da ?

  Artikkelforfatteren hevder at den største endringen til deltagerene er på utsiden,-og nettopp derfor tenker jeg at man kanskje ikke helt har fått med seg den egentlige forandringen til deltagerene fordi man ble for fokusert på selve programlederen...en alt for pen og vellykket kvinne som ikke bør uttale seg siden hun er alt for tynn og sexy.

  Hvis dette er et problem kan jeg ikke fatte at serien "The biggest looser" fikk herje fritt i så mange år for den serien handler kun om at deltagerene er for feite og den som blir tynnest vinner !

  Man kan irritere seg grønn over suksessen til Kardashian jentene men de er ikke årsaken til dagens kroppshysteri,-de er ett symptom !

  Dette har pågått i mange mange år og de tjener fett på å være de idealene kosmetikkindustrien ønsker at vi skal hige etter.

  Av alt som blir presentert oss i medier idag er nettopp Khloe`s show blant de mer harmløse,-og hun har selv sagt uttallige ganger at da hun oppdaget gleden ved trening endret hele hennes innstilling til livet og seg selv,-at hun ble slank var ikke målet men en konsekvens.

  Daglig pusher toppbloggere leppeinjeksjoner og silikon på unge jenter,-det finnes knapt en jente i Norge som ikke har fått eposter om tabletter som gir deg den rette brunfargen og gud hjelpe meg så mye pes om bikinikropper fra underernærte overbetalte influencere som heller burde brukt sine sponsorpenger på litt skolegang fremfor enda mer plastikk.

  De siste tyve årene har det konsekvent blitt reklamert med bind for at du skal føle deg flott,-trygg,-lekker,-og leken,-og tamponger er et must så du kan skreve rundt i g-streng eller fjase rundt i en bitteliten bikini....den egentlig grunnen til at man trenger bind og tamponger er vel strengt tatt for at det blir et jævla klin hvis du skal blø ned alt du setter deg på,-og med pms føler man ofte for å sette seg ned litt.

  For en stund tilbake gikk jeg forbi et treningsstudio på Karl Johan i Oslo med teksten "Det du spiser i smug må du bære offentlig"

  Bodyshaming er nærmest innafor,-og vi lever i en verden hvor kvinnekroppen skal være hårfri,-rynkefri,veltrent,velduftende og velkledd,-og ikke minst i en tilstand som tåler avkledd.

  Samtidig så mener jeg at vi nå også er iferd med å akseptere beauty-shaming,-mange av de som er med på å promotere ideen om en idealkropp og et utseende som kosmetikkindustrien tjener på er egentlig brikker i et mektig spill for penger foret av vår usikkerhet,-dersom de også er særdeles vakre så står de lagelig til hugg.

  Vi kan ikke alltid skylde på de vakre og veldreide fordi vi selv er ukomfortable i eget skinn,-vi blir sterkt påvirket av det vi ser rundt oss og det medier fremstiller som perfekt men vi har fremdeles retten til å elske oss selv akkurat som vi er,-vi kan velge å være tilfreds,-eller vi kan også velge å endre på alle de faktorene som skaper det vi er misfornøyde med.

  Selv har jeg ofte hatt litt lyst til å hate en Kardashian,-og jeg hadde aldri trodd at jeg noensinne skulle føle for å forsvare noen av dem og jeg ble litt tatt på sengen av meg selv over at jeg reagerte på innlegget jeg leste,-men denne serien har fokus på trening,-mestring og egenverdi.

  Selv blir jeg inspirert og noen ganger får jeg nesten et snev av treningslyst,-men så hører jeg sofaen hviske løfter om hvile og kjøleskapet ruger på iskald pils som jeg selvsagt mener at jeg har fortjent i vannrett posisjon på en slitt sofa hvor trykking på fjernkontrollen er det nærmeste jeg kommer til trening.

  Jeg VET hvorfor jeg ser ut som jeg gjør og hvorfor jeg bruker 11.34 minutter på sekstimeteren,-kan ikke hate en Kardashian for det..?

   

   

   

   

   

 • Publisert: 30.06.2018, 20:32
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Mari

  30.06.2018 kl.23:52

  Jeg er litt enig. Er selv sterkt i mot kroppspresset. Jeg kommer til og med litt på vranga, i forhold til at det har blitt så vanlig med falske negler og vipper. Det koster så mye penger, og har sin pris i at det sliter på både egne vipper og negler. Jeg vil anse meg selv (og mange rundt meg tror jeg), som en ganske ilter feminist. Og er det noe feministen i meg hater, så er det undertrykking av kvinner. Og det gjelder faktisk de vakre og opererte også. Hvis man skal fremme et positivt kroppsbilde, for at folk skal ha det bra med seg selv, så må alle med. Om jeg traff riktig der. Og du er virkelig fantastisk på språk. Det er en glede bare å lese innleggene dine, uansett hva du skriver om:)

  Helene

  01.07.2018 kl.13:02

  tusen takk! du tok hele poenget,-nemlig at det aldri er greit å rakke ned på kvinner uansett,-og når det gjelder Khloe så er det vel nesten det eneste vi bli eksponert for som ikke pusher inngrep men faktisk viser hva trening kan gjøre for selvbildet.Mari:

  Skriv en ny kommentar