hits

MONSTERSNUPP

Rosa eller blått,-krig og fred og sånn....

 • Publisert: 07.02.2018, 23:07
 • Kategori: Personal
 • Idag tikket det inn et varsel på mail fra KK,-en dødsviktig artikkel om hvor komplisert det kan være for foreldre når en sønn ønsker seg sjokkrosa sko...

  Først ble jeg litt forundret over at dette fremdeles er et tema,-og så ble jeg en smule sjokkert over at det fremdeles ER ett tema.

  Ifølge artikkelen vil alle foreldre at barna deres selv skal velge farger på sitt eget tøy,-men når sønnen går for rosa er det visst litt komplisert alikevel...?!?

  Nei,-jeg lar meg ikke provosere,-jeg er dypt takknemlig for at jeg lever i et land så bortskjemt at dette faktisk er et tema,-men jeg undres litt over at denne debatten fremdeles lever ?

  Det som er svært åpenbart for meg er at dette ikke er en problematikk som eksisterer hos våre barn,-det er vi voksne som påfører dem dette,-og at vi liksom skal oppleve det som problematisk at en datter digger Handy Manny og vil ha verktøysett eller at en sønn digger Frost og vil ha en rosa ballkjole skal være ett tema er helt hinsides.

  Det har vært mange eksempler på at foreldre har reagert sterkt på barnetøy hvor antrekkene i blått har tekster som "tøff",-"sjef" eller "Konge" mens de rosa antrekkene har tekster som "Søt" og "prinsesse".

  Tror dere virkelig at ungene deres filosoferer over sammenhengen mellom tekst og farge ?

  Å tro at en t-skjorte eller pysjamas med "feil" tekst til fargen skal ha en negativ innvirkning på livet deres er jo litt drøyt..?

  Og hva er dere egentlig redde for,-at en rosa t-skjorte med teksten "søt" skal få jentungen til å bli kuet og underlagt menn ?

  Foreldre har nok en langt større påvirkning og innvirkning enn en t-skjorte,-om jentungen blir en rosa "pushover " tror jeg ikke antrekkene i barndommen skal få skylden for det.

  Det er nesten så jeg synes synd på de som kjemper så hardt for  at allt barnetøy skal være politisk korrekt,-innser de ikke sin egentlige verdi og påvirkningskraft..?

  Min sønn på fem valgte seg ut nesten bare rosa tøy da vi skulle handle til nytt barnehageår,-alt med litt glitter var ekstra gøy,-og hvorfor ikke..?

  jeg har også en datter som hater kjoler men elsker alt som inkluderer superlim,-spikere og maling...

  Jeg har også en voksen sønn som tilbrakte hele sin barndom i blått med hammere,-spiker og verktøy,-han er skeivere enn Pisa og stolt av det,-men ikke stoltere enn meg !

  Jeg undrer meg stadig over hva disse skrekkslagne foreldrene frykter,-de som er så redde for fargekoder og feilkombinasjoner..?

  At vi fremdeles skal forholde oss til meninger omkring hvorvidt det er akseptabelt at en fire år gammel gutt vil ha rosa joggesko eller at en liten jente drømmer om en lekesag fra Bosch,-ja det er faktisk litt flaut.

  Nå har vi passert leggetid her i heimen,-alle ligger trygt i egen varm og tørr seng,-ingen farer truer og når klokken ringer imorgen tidlig er det frokost på bordet og skole som venter.

  De sendes avgårde med ullundertøy og matpakker,-fargene er vel ikke viktigere enn at de holder seg varme,-tørre og mette..?

  Alle disse meningene omkring fargevalg er for meg en gåte,j-eg er muligens litt enkel der,-men uansett hva ungene mine ønsker å kle seg i er det aller viktigste at de er trygge både på seg selv og at jeg vet at de er trygge uansett hvilken farge eller tekst pysjen deres har...?

  Dessuten har jeg en t-skjorte med teksten "hot mama" uten at det har hatt nevneverdig effekt......just saying.

   

   

   

   

   

 • Publisert: 07.02.2018, 23:07
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Ei_heks

  08.02.2018 kl.00:14

  Plutselig er jeg litt usikker. Skal jeg kanskje ikke være stolt av det rosa verktøyskrinet mitt likevel?!?!? :-O

  Jeg kaller barnebarna for trollungene mine. Frøkna i midten sa temmelig bestemt at hun ikke var noen trollunge, hun var ei prinsesse. Da kan jeg jo ikke synge trollmormor-sangen for deg da, sa jeg. Et temmelig betenkt blikk møtte mitt til jeg foreslo hun kunne være trollungeprinsesse. Det er så moro for hun er tøffere enn gutta i barnehagen og elsker å pynte seg. Jo mere glitter og fjas jo bedre! Helt perfekt! <3

  Helene

  09.02.2018 kl.19:54

  jeg har en sønn som vil bli gravemaskin når han blir stor og elsker neglelakk med glitter,:)Ei_heks:

  Ei_heks

  09.02.2018 kl.20:25

  SÅ herlig! Jeg elsker kontraster også når det gjelder personlighet. Sånne mennesker er ofte spennende! <3

  Skriv en ny kommentar