hits

MONSTERSNUPP

Ligger ballene dine igjen hjemme...?

 • Publisert: 25.01.2018, 22:42
 • Kategori: Personal
 • Noe av det som facinerer meg aller mest er hvordan mange utvikler et alter ego på nett som er helt hinsides og på ingen måte egentlig er forenlig med hvem de egentlig er som mennesker..?

  Jeg velger faktisk å tro at det bor noe ubestridt godt i alle,-men det kan virke som om både baller,-mot og ego vokser når man sitter trygt bak egen skjerm,-som om man faktisk blir revet med i en virtuell virkelighet hvor ingenting som skjer i den virtuelle verdenen har konsekvenser i den virkelige verden.

  En artig tanke som setter det på spissen er jo om man måtte være den man er på nett i det virkelige liv om så bare for en dag...for egen del en litt lattervekkende tanke.

  Jeg husker da sønnen min bestemte seg for å slutte å spise kjøtt i en alder av tretten så ble jeg bekymret fordi han var jo i en viktig fase i livet hvor jeg tenkte at næring og riktig næring var viktig,-så jeg lette etter gode råd på nett.

  I en gruppe ihuga vegetarianere spurte jeg om kostråd for en tenåring som brått ville bli vegetarianer,-og på spørsmålet om hvor han fikk proteiner fra svarte jeg at han spiste fisk,-og da kom takraset med dritt !

  "Vet du ikke engang forskjellen på vegetarianer og pescetarianer...hva slags mor ER du...???"

  Jeg skjønte fort at her var det neppe noe godt å hente å lette heller frem den gamle matvaretabellen fra skolen.

  Da vi fikk vår flotte hund kjøpte vi han mer eller mindre fra en pappeske,-vi visste at han var renraset men han var også en hund uten papirer men i behov av et godt hjem.

  Igjen begikk jeg tabben og ville søke råd på nett ettersom jeg aldri hadde hatt hund før og visste lite om rasen.

  Det første alle ville vite var hvilken kennel han kom fra,-stamtavle og oppdretter.

  Mine svar vekket harme i gruppen som mente sånne som jeg var årsaken til at legitime oppdrettere gikk i minus,-at jeg ikke hadde respekt hverken for rasen eller seriøse oppdrettere,-det var nesten som om de mente det hadde vært bedre å avlive stakkaren.

  Heldigvis fant jeg en annen dyregruppe på nett som hadde både hjerte,-sjel og intellekt.

  https://www.facebook.com/groups/196723470412389/

  Det kom godt med for vi kjøpte oss en flott katt for to år siden,-en svær Maine coon gutt og jeg antok jo at de krevde annet stell enn vanlige huskatter som jeg er vant til,-men også da vekket jeg drittsprederen til live !

  Jeg har alltid ønsket meg en katt mens min bedre halvdel alltid sa at om vi noensinne skulle ha en katt i hus måtte det være en Maine Coone hvorpå jeg svarte at da må du finne deg i at rasekatten til en liten formue får leve sitt katteliv også utendørs.

  Det falt ikke i god jord hos de selverklærte ekspertene på nett som mente jeg var nærmest tilbakestående som ikke innså at nettopp min katt måtte være innekatt og at vi til nød kunne lufte han i bånd....

  Noe av det aller verste på nett er mødregrupper,-der kan du slaktes over en lav sko for at du ikke trener crossfit før morkaka er ute,-du skal amme til ungen er 23 og aller viktigst skal du håndtere mødrerollen etter forståsegpåere,-og om du noensinne skulle finne på å legge mammaløgnen til side og innrømme at du har hybelkaniner på størrelse med neshorn og innimellom skulle ønske det var øl og ikke skyllemiddel på vaskerommet bare så man kan snike seg til en "jeg er bare ett menneske-pause",-ja da burde du vært kastrert forlengst !

  Så kan man jo se for seg at man går inn i en kostholdsforretning og sier "Sønnen min er vegetarianer men spiser fisk og jeg lurer på om jeg bør kjøpe kosttilskudd" og man får til svar:"Men for svarte er du helt nedrulla,-du kan ikke handle her hvis du ikke vet forskjell på vegetarianer og pescetarianer"

  Tenk om jeg gikk til en hundetrener og ba om råd siden jeg er uerfaren hundeeier og fikk til svar "Du har jo ikke engang stamtavle og kommer slepende med en pappeske-bastard uten livets rett,-gå heller til en veterinær og be om en sprøyte"

  Tenk om jeg gikk til dyrebutikken og ba om et halsbånd til en liten hund som kan passe til en svær katt for jeg vil at min kjære Maine Cone skal få nyte friluftslivet og fikk til svar "Du er ikke verdig å ha en katt hvis du ikke innser at de skal leve i innhegninger,-bur og bånd."

  Tenk om jeg gikk til apoteket og ba om hjelp til melkeproduksjon og fikk til svar "Hæ,-spruter det ikke over av melk kan du bare selge ungen på finn.no,-du burde vært kastrert og er åpenbart uegnet som mor".

  Det er rart hvordan så mange mennesker lett passer inn i kategorien nettroll samtidig som de også har et helt annet liv hvor ingen på noen måte ville beskrevet dem som troll...?

  Mange har en atferd på nett de aldri ville utvist i det daglige liv,-det er mennesker som blir hyllet for sin gode egenskaper og uendelige omsorg for andre som samtidig fyller nattetimer med grov trakassering av andre på nett.

  Jeg har selv hatt konfrontasjoner med nettroll hvor det stille nikkes samtykkende til at det man har postet eller påstått er usant og sjikane,-men så fort man er tilbake i sin trygge verden med sin skjerm som skjold,-ja så troller man videre som om det man har erfart i den virkelige verdenen ikke lenger betyr noe...?

  Er vi så enkle at vi ikke er vårt ansvar bevisst når man er på nett ?

  Nettet lokker nok frem det aller verste i oss noen ganger,-men er man ikke likefullt ansvarlig ?

  Heldigvis er det økt fokus på temaet,-men for mange er den virtuelle verdenen på nett et sted man kan få utløp for alskens vrede uten å frykte konsekvenser i den virkelige verdenen.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 25.01.2018, 22:42
 • Kategori: Personal
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  frk figenscou

  26.01.2018 kl.18:28

  Arh, mødregrupper. De suger all livsglede utav en. Grøss.

  Helene

  26.01.2018 kl.18:54

  noen av dem tror jeg påfører sårbare mødre unødvendig lidelse...
  frk figenscou:

  Åshild

  26.01.2018 kl.20:43

  Jeg holder meg unna alle tema der temperaturen kan stige. Jeg er rystet. Og forstår godt hvorfor ingen mobbetiltak har noen effekt. Noen unger har noen strålende rollemodeller hjemme.

  Og jeg fikk lokalavisa til å fjerne artikkelen om brannen i huset til mine foreldre i 2016 da kommentarene umiddelbart ble usaklige. Vi satt i sjokk, og kunne i verste fall ha mistet foreldrene, andre var opptatt av hva vi ville tjene på brannen.

  Helene

  26.01.2018 kl.20:50

  enkelte er som pirajaer etter oppmerksomhet på andres bekostning !
  Åshild:

  denutroligereisen89

  28.01.2018 kl.19:42

  Enkelte slike grupper er direkte livsfarlige og helseskadelige. :S Mammapolitiet kan være fæle! :S

  Skriv en ny kommentar