hits

MONSTERSNUPP

Selvopptatt,-ensom,-feit & plattfot

 • Publisert: 24.01.2018, 21:13
 • Kategori: Personal
 • I fryktelig mange uker har jeg vært sykemeldt på grunn av venstre fot,-den aller første diagnosen var betent akillessene,-og den diagnosen viftet jeg nærmest med som en kongepokal for dette er jo en typisk idrettsskade !

  Jeg satt med beinet høyt hevet og nesa enda høyere og tenkte "In your face!" til alle treningsfantastene som ikke tror at det å ivareta en hel familie OG jobbe i helsevesenet ikke er megatrening !

  Men så ble pokalen røsket fra meg på hjerterått vis,-for det har seg nemlig slik at det også er en annen gruppe som er veldig utsatt for dette...nemlig vi som er både plattfot og overvektig...

  Ettersom jeg er så plattfot at jeg kan kjenne at jorden er rund så er det vel plausibelt,-men så lurte jeg nesten litt på om jeg blir ekstra plattfot fordi jeg er ekstra tung...?

  Jeg var lei meg i fjorten sekunder før jeg kom på at når man nærmest må være parkour-utøver for å nå godteriet som er gjemt øverst og innerst så ingen unger finner det er vel også trening,-og da med et handicap faktisk...så det så.

  Jeg har savnet jobben,-kollegene,-pasientene og tilogmed de trøttsomme oppgavene man helst vil slippe unna rett og slett fordi jeg har savnet mennesker.

  Det er litt sånn at når man vinker ivrig til renovatørene og hyler "Hællæ gutta" som om man har en relasjon,-ja da er det på tide å innse at man må komme seg mer ut.

  Fordi jeg ikke har hastet sånn avgårde på morgenen har jeg jo fulgt med på alt som skjer,-sittet mye i vinduet liksom,-og med det har takknemligheten og respekten for de som faktisk jobber så hardt for å hente mitt avfall vokst,-etter å ha sett dem forsere brøytekanter og snøvoller har jeg begynt å sette dunken midt i oppkjørselen på tømmedager så det i alle fall ikke er min skyld at de ble klissvåte på beina den dagen.

  Jeg hadde med meg eldstemann på butikken forrige uke hvorpå kassadamen sa "Er det størstemann som er med på butikken idag" og sønnen min sa senere:"kjenner du henne eller bare prater du sykt mye med kassadamene på Kiwi...?"

  Jo,-jeg prater mye med kassadamene,-de har jo blitt min nærmeste omgangskrets de siste ukene,-og det forbløffer meg at de hver eneste dag alltid sier "hei" med et smil til ALLE,-og sender deg avgårde med et "ha det bra" eller ha en "god dag videre".

  En frustrert ettermiddag preget av PMS slang jeg sjokolade,-pils og to pakker bind på løpebåndet og kassadamen smilte og sa:"trenger du paracet også?"

  -Ja for helvete,-det hadde jeg glemt...og jeg ble sendt avgårde med et smil som egentlig funket like bra som en paracet og et lite "håper du får en fin kveld da" som i mine ører var omsorg for en fremmed.

  Nå som jeg har hatt så mange formiddagstimer å fordrive at jeg er innom butikken nesten bare for å være sosial så har jeg fått en stor beundring for kassafolket !

  De sier "hei",-"tusen takk" og "ha en fin dag videre" hele dagen,-til ALLE,-og det skal vi sette pris på og flere burde smile tilbake og ønske dem en god dag videre !

  Fordi jeg nå har hentet ungene ved skoleslutt har jeg også fått et litt dypere innblikk i skolehverdagen deres,-kunnet slå av en liten prat med lærere og få direkte tilbakemeldinger på hvordan dagen deres har vært,-og jeg får lyst til å bare bøye meg i støvet for den innsatsen våre lærere gjør og den omsorgen de utviser overfor våre barn !

  Jeg har hatt små samtaler som har åpenbart et stort engasjement i så mye mye mer enn læring og pensum,-et genuint ønske om å skape trivsel,-tillit og trygghet for ungene.

  Det samme gjelder barnehagen for minstemann,-han har en hverdag som er intet mindre enn en gave til en liten gutt og også han er omgitt av mennesker som har et genuint ønske om å skape en produktiv og trygg hverdag basert på mestring og tillit.

  Jeg har spurt han hvem han liker best av de voksne i barnehagen og han svarer at han liker dem ikke,-han elsker dem,-og når jeg spør hvorfor svarer han at alle synes at han er flink,-søt og stor gutt,-og at han alltid får kos.

  Nå når jeg har hatt disse ukene uten å fokusere på mitt eget stress,-mas og kjas har jeg lagt større merke til andre rundt meg som helt sikkert også både stresser og opplever mas og kjas men som alikevel leverer både som mennesker og profesjonelle.

  Jeg har egentlig ikke lagt så stor merke til dem før fordi jeg har vært så opptatt av meg selv og mitt,-mitt eget stress uten tanke for andres.

  Nå har jeg kranglet meg til en halv sykemelding inntil videre utredning er klar,-og har hatt min første arbeidsdag med litt middelmådig innsats men stor sosial verdi,-jeg er litt mindre ensom idag og følte meg nesten litt verdifull da jeg oppdaget et fjell av papirer til arkivering som har vokst i mitt fravær -plattfoten er nok misfornøyd men jeg er tilfreds.

  Fremdeles både plattfot og overvektig men en smule mindre selvopptatt.

  -Så lenge det varer....for det er en viss fare for at når hverdagen igjen preges av eget stress så forsvinner gangsynet for andres stress,-men jeg skal i alle fall prøve !

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 24.01.2018, 21:13
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  fjellgeitbundingen

  25.01.2018 kl.22:48

  Fint innlegg. God bedring videre og lykke til med jobben videre.

  Helene

  25.01.2018 kl.23:02

  tusen takk,-jeg er på bedringens vei :)
  fjellgeitbundingen:

  denutroligereisen89

  26.01.2018 kl.19:52

  Godt formulert! Masse god bedring og lykke til med jobbingen :)

  Øyvind

  19.02.2018 kl.08:59

  Hei.

  Jeg har også plattfot. Skal få meg såler nå. Bruker du det?

  Helene

  19.02.2018 kl.20:50

  jeg bruker såler,-og jeg trener på å løfte blyanter med tærne,-det skal visst hjelpe på plattfoten men det er jammen ikke nok til å bli kvitt magefett....:)tØyvind:

  Øyvind

  20.02.2018 kl.08:48

  Skal vel mere til det ja... syns du det fungerer bra med såler? Har visst både tverrplattfot og plattfot jeg.

  Skriv en ny kommentar