hits

MONSTERSNUPP

2017,-best & verst.

 • Publisert: 30.12.2017, 20:40
 • Kategori: Personal
 • En liten oppsummering av året som har gått,-det er jo litt lov å både være sentimental og ta lærdom sånn på tampen av året.

  De ti kjiipeste tingene i 2017:

  10.Bilen min

  Min elskede og trofaste Mitsubishi avgikk ved døden,-syv seter impregnert med softis,-skinkeost og kjærlighet,-en motor som ALLTID startet og var mer gjerrig enn meg når det gjaldt drivstoff.Den hadde et ytre som virket bedre enn den dyreste bilalarmer,-til tross for at stress og ammetåke mer enn ofte lot bilen stå ulåst ble den aldri noensinne rørt av andre,-og vi tørket noen tårer når den ble hentet til skroting.

  9.Norge altså

  Jeg lærte at å forsøke å kontakte eller klage til myndigheter når urett er begått er vannvittig komplisert,-unødvendig komplisert og preget av et byråkrati som nesten minner om en Borat-film...bare at man ikke ler så meget da.

  8.Puppene mine. (de er alltid med)

  En ting som er helt sikkert er at uansett hvilken diett eller hva slags treningsregime man begir seg utpå så er det sånn at hengepupper lever sitt eget liv og lar seg ikke påvirke av noe eller noen uten skalpell.

  7.Bilen igjen...

  Jeg erfarte at når noe går galt mister jeg fatningen og kan på ingen måte hevde at jeg alltid holder hodet kaldt,-da vindusviskerene mine sluttet å virke den ene dagen Norge ble rammet av tropisk vær...selvsagt REGN...ja så hulket jeg på meg dogg på innsiden av frontruten.

  6.Mennesker.

  Året har gitt meg mange nye bekjentskaper,-noen har vært litt som å hoppe i en bekk med pirajaer med en badedrakt av bacon,-jeg har lært at ikke alle har gode hensikter.

  Jeg har virkelig lært min lekse i år hva mennesker angår,-for noen koster det ingenting å lyve deg rett i fjeset,-hevde lojalitet bare for å sette høygaffelen i ryggen på deg så fort du snur deg rundt.Noen kan man aldri stole på uansett,-og det har vært en ny erfaring for mitt vedkommende.

  5.Plattfotfaen.

  Det tok hele 43 år men det at jeg er så plattfot kombinert med fysisk anstrengelse over tid har medført en utrolig vond betennelse i foten,-idiotisk hinking har medført overbelastning på den andre foten,-og det er klin umulig å finne reservedeler på Finn.no.-Og "HALT" er ingen suksess på Tinder....

  4.Politikk

  Jeg engasjerte meg i politikken i år og har ikke sett maken til atferd siden jeg så Klovn-filmen med promille,-nå trenger jeg ikke lenger wikipedia eller google for å lese meg opp på baksnakking,-intriger og maktkamp,-jeg har sett det på nært hold,-det er nesten så jeg skulle ønsket meg grå stær.

  3.Antiskravlebøtte

  Minstemann har et underutviklet språk som har preget hverdagen lenge og det har vært en lang og slitsom kamp for å klare å finne ut hvorfor,-for de aller fleste fingre har jeg følt har vært rettet mot oss som foreldre,-men uansett hva vi har gjort har utviklingen vært usedvanlig treg.

  2.Regnbuebarnet.

  Med tenåringer er det bare å hente frem bestikket så man kan fortære sine velfortjente kameler,-men når man ser frykt for avvisning må man vurdere hvor tilgjengelig og mottakelig man egentlig er som mor ?

  Der fikk jeg kanskje noen minuspoeng i år fordi jeg har vært "så opptatt".

  1.Det som ikke tar livet av deg...

  For en unødvendig livserfaring,-å håndtere helt absurde beskyldninger,-at andre synes synd på barna mine for at jeg er deres mor og peker meg ut som djevelens løpejente basert på løgn og villfarelser,-og kanskje aller verst,-at andre lyver på mine vegne...løgn har mer elastan enn de dyreste hold-inn strømpebuksene...,-forhåpentligvis ryker de også like lett !

  De ti beste tingene i 2017:

  10.Bilen min.

  Fordi "Mittibushen"kreperte ble jeg tvunget til å kjøpe meg en ny bil,-og selv om sorgen og savnet var stort etter min trofaste røde venn fant jeg en sølvfarget ridder med elektriske vinduer,-bagasjerom stort nok for en liten sirkushest og et ytre som faktisk gjør at jeg har begynt å låse bilen min når jeg forlater den.

  9.Norge altså.

  Lang inne i den byråkratiske jungelen kan man finne rettferd,-og selv om det har tatt lang lang tid så kommer nå fruktene av arbeidet som perler på en snor.

  Selv om byråkratiet fremsto som et lite Mount Everest så finnes det faktisk et lite håp for den iherdige og tålmodige,-og ja,-2017 har vist meg at jeg KAN være tålmodig.

  8.Puppene mine...

  En sen filmkveld kom følgende kommentar fra en kosete unge sammenkrøllet i fanget:"Puppene dine er som perfekte puter for barn å ligge på..er det derfor mammaer har dem?"

  JA visst pokker er det derfor vi har dem,-og vi skal la dem flagre i motvind om så er i ren stolthet og aldri noensinne la en pengehungrig skalpellfantast ta fra oss noe som vi er gitt for å fostre våre barn.(Det kan hende jeg hater dem igjen imorgen når jeg skal ha på kjole)

  7.Bilen igjen...

  Da vindusviskerene røk på bilen røk også jeg,-men jeg lærte noe viktig !

  Jeg kan be om hjelp hvis jeg må,-men jeg kan også fikse det selv !

  At jeg googlet frem en video på hvordan man fikser en vindusviskermotor OG fikset det er en liten triumf jeg kommer til å ta med meg i lang tid fremover.

  6.Mennesker.

  I år har det stormet og jeg har lært at jeg er i besittelse av noen helt unike mennesker som faktisk uten tvil eller nøling reiser seg og svinger sabler om nødvendig,-jeg har vært vitne til lojalitet og vennskap som har overgått forventningene mine.

  Jeg har møtt mange nye mennesker og noen av dem kan jeg med hånden på hjertet si at jeg nå ikke kunne vært foruten,-jeg har lært at man MÅ ikke være piraja for å like bacon...

  5.Plattfotfaen.

  Jeg forakter min syke fot,-men på den annen side er dette aller første gang i hele mitt yrkesaktive liv at jeg kan si at jeg har hatt juleferie !

  Ferie kan jo defineres på mange måter,-men bare det at jeg er hjemme blir enormt verdsatt av mine små barn til tross for at jeg ikke akkurat kan hoppe rundt med dem,-men jeg ER her.

  Jeg har det ikke så veldig festlig med denne skavanken,-men ungene elsker at jeg er "syk" nok til å være hjemme hver dag.

  4.Politikk.

  Helt overraskende og svært gledelig har jeg erfart at det å tørre å protestere,-sette fokus og si ifra gir resultater !

  Vi har oppnådd overraskende gode resultater både lokalt og nasjonalt,-ikke at jeg ikke alltid har hatt trua altså,.

  Jeg har alltid trodd at man må være politiker for å gjøre en forskjell,-men det er nok mer sant at man må gjøre en forskjell for å kunne kalle seg politiker ?

  3.Antiskravlebøtte.

  Endelig ble det klinisk bevist at minstemann faktisk har hatt et totalt fravær av hørsel !

  Og da kan jeg plukke alle pilene ut av mammahjertet for det hjelper faktisk lite med alle velmenende råd om høytlesning,-samtaler og sosial trening for en unge som er tilnærmet DØV !

  Nå blir han sett og ivaretatt med sine behov og snakketøyet har mildt sagt tatt fart med rett tilrettelegging,-og mammahjertet kan hvile.

  2.Regnbuebarnet.

  Eldstemann ville bekjenne noe,-men det var en gammel sannhet jeg hadde kjent i mer enn ti år og jeg hadde ventet lenge på at vi skulle kunne stikke hull på denne ballongen så vi kunne feire,-så jeg kunne si høyt at jeg er grusomt stolt av alle som våger seg ut av skapet de aldri noensinne burde blitt dyttet inn i.

  1.Det som ikke tar livet av deg...

  Er det noe jeg har lært i år så er det at jeg er langt sterkere enn jeg trodde,-og selv om jeg kunne vært foruten mange av årets erfaringer sitter jeg alikevel igjen med en følelse av å være litt uovervinnelig...?

  Det har vært et lærerikt,-utfordrende men også et givende år,-og jeg ser frem imot det nye året godt rustet med erfaringer og kunnskap fra det forrige !

   

   

   

   

   

 • Publisert: 30.12.2017, 20:40
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Åshild

  30.12.2017 kl.23:44

  For en fantastisk oppsummering av året. Du har bevist at alle saker har minst to sider.

  Helene

  01.01.2018 kl.18:47

  -aldri så gærent at det ikke er godt for noe,-eller kan bli MYE verre,he he :)
  Åshild:

  Skriv en ny kommentar