hits

MONSTERSNUPP

Er det for drøyt..?

 • Publisert: 21.12.2017, 20:19
 • Kategori: Personal
 • Jeg har spillt "Cards against humanity" og ledd meg skakk,-jeg har tilogmed spillt det med sønnen min før han fyllte atten.

  Vi spillte den Engelske versjonen som jeg ikke opplevde som for drøy eller voldsom,-noen sammensetninger av kort er på kanten men på en morsom måte.

  Det er sammensetningen av kortene som er morsomme,-og hvert enkelt kort i den engelske versjonen er ikke støtende i seg selv slik jeg husker det.

  Jeg kan lett anbefale dette spillet både til vorspiel,-nachspiel eller bare en vennekveld med litt morro,-og for de som ikke er helt bereist i Engelsk måtte det være en virkelig gave til vår humor om vi fikk det på Norsk ?

  Jeg har gru-gledet meg til den Norske versjonen fordi det kan være et artig spill men når man skal oversette noe slikt til Norsk kan det også bli katastrofe,-og det synes jeg faktisk det har blitt !

  Brått føles det ikke greit i det hele tatt å si at jeg synes dette spillet er morsomt....

  Av en eller annen grunn er det mye humor som ikke kan oversettes direkte til Norsk,-dessuten ser det ut som om de har funnet på en del fraser helt på egenhånd også.

  Noen fraser blir helt ødelagt av et enkelt ord,-"ballesvette" kan være en artig kombinasjon helt til man på Norsk endrer det til Pappa`s ballesvette",-hvorfor i helvete skulle de dra fedre inn i dette da ?

  "Fortrengte minner fra en kjeller" kan være funny særlig for de av oss som planla rampestreker eller hadde hemmelige tenåringsmøter i en kjeller,-jeg hadde tenåringsrommet mitt i kjelleren og assosierer det med hormontraumer og kvisekriser.

  -Men så slenger de på "onkel",-hvorfor det..??

  Da synes ikke jeg det er gøy heller,-og assosiasjonene blir helt annerledes og helt klart støtende for noen.

  Jo,-det ER helt frivillig å spille et slikt spill,-og hensikten er å være så politisk ukorrekt som overhodet mulig,-men den Norske versjonen er nesten et hån mot den Engelske fordi alternativene er latterlig dårlige og jeg er faktisk enig i at det er med på å latterliggjøre voldtekt,-overgrep og dyresex.

  Jeg lurer litt på hva de har tenkt på når de har klart å forfatte et kort med teksten "Barn med kreft i rumpa",-jeg kan ikke forestille meg en eneste situasjon hvor en slik setning skulle frembringe latter,-og det er litt underlig at vi visstnok skal le av akkurat det ?

  Dette er en av verdens mestselgende kortspill med et enormt poteniale hva inntjening angår,-og det virker som tekstforfatterene har tenkt at "Jo verre,-jo bedre",-men de har krysset en grense for min del.

  For de av dere som aldri har spillt det eller vet hva det dreier seg om legger jeg ved en video av to som spiller den engelske versjonen,-jo den er drøy,-men ikke i nærheten av det vi har fått på Norsk !

  https://www.youtube.com/watch?v=0uijf0PTUOE

   

   

   

   

   

 • Publisert: 21.12.2017, 20:19
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar