hits

MONSTERSNUPP

Tør DU delta i debatten ?

 • Publisert: 29.11.2017, 21:06
 • Kategori: Personal
 •  

  To artikler har satt seg hos meg idag,-ett i Aftenposten om at færre kvinner engasjerer seg i debatter i sosiale medier og et fra TV2 om hvordan politiet rykket ut til en mann på vestlandet etter at han hadde hetset SSB-direktør Christine Meyer på det groveste.

  Artiklene kan du lese her :

  https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/e11K6Q/Er-du-kvinne-og-fortsatt-orker-a-delta-i-Facebook-debattene_-er-du-na-i-mindretall

  http://www.tv2.no/nyheter/9520344/

  Den oftest brukte unskyldningen for hets er at når man er en offentlig person så må man tåle det,-men bør det egentlig være sånn,-og skal vi akseptere det ?

  Hvordan skal vi kunne rekruttere flere samfunnengasjerte kvinner inni en verden hvor man risikerer dette ?

  Selv synes jeg det var flott gjort at politiet grep tak i den hetsen Christine Meyer ble utsatt for,-og det er på tide å sette tydeligere grenser for hva som er akseptabelt i en samfunnsdebatt.

  Selv klarer jeg fint å se at noen ikke er enig med meg uten at jeg mener de bør hverken brennes på bål eller latterliggjøres,-men sånn er det ikke for en del som troller rundt på nettet.

  Det er ikke alle som kan skille sak og person.

  Kan man si det man egentlig mener dersom det ikke er det samme som alle andre ?

  Og er det da greit at man utsettes for krenkelser og latterliggjøring ?

  Hva gjør dette egentlig med ytringsfriheten vår og ikke minst demokratiet ?

  Nettroll har nok de aller fleste vært borti og man kan le litt og se for seg det stakkarslige mennesket som føler seg trygg bak en skjerm uten å kanskje innse konsekvensene av egen trolling.

  Hvorfor er det sånn at færre kvinner kaster seg inn i debatter på grunn av frykt for latterliggjøring og trusler?

  Med erfaring fra nettroll tenker jeg at det kan ligge litt i den ansvarsfølelsen vi har for våre barn og familie,-når man blir møtt med trusler om at man skal miste jobben sin og at barna skal få unngjelde,-ja da takker vi for oss,-selv om vi mener vi har rett til å bli hørt i en debatt.

  Jeg har selv opplevd kommentarfelter med grove beskyldninger og kommentarer om hvor synd det er på mine barn som har meg til mor.

  Jo,-man ler litt av infantiliteten,-men så blir man også lei seg.

  Det er viktig at alle våger å si sin mening,-at vi alle kan få lov til å ytre oss uten frykt for grove reaksjoner,-om vi underlegger oss andres hersketeknikker så har vi tapt før vi har begynt.

  Da er det også viktig at vi blir tatt på alvor når vi opplever at vårt private liv krenkes på grunn av en ytring vi gjør i en offentlig rolle,-det skal ikke være sånn at man knebles av frykt for andres trusler.

  Men hva er egentlig grovt nok ?

  Hvor skal grensene gå ?

  Jeg har lang erfaring med trolling som blogger og har fått min porsjon av både kommentarer og trusler,-men man kan ta mye med en klype salt også.

  Jeg husker godt en kar som het Mons som kjeftet meg huden full fordi han mente jeg hadde hengt ut hele familien min,-jeg svarte at jeg hadde gått rundt eiendommen tre ganger uten å se at noen av de dinglet noe sted,-jeg tok kommentaren hans like bokstavelig som han tok innlegget mitt.

  Verre er det når noen vet hvor du bor,-hvor du jobber og kommer med konkrete trusler mot deg,-særlig når det også er overbevisende nok til at man tror det kan ha et snev av sannhet.

  De mest utspekulerte fremstår som om de er alliert med personer med makt og myndighet til å straffe,- og spiller et spill for å takle deg,-det er ikke så lenge siden jeg selv kontaktet politiet fordi jeg hadde fått en melding om at politiet mente jeg burde fengsles for bloggingen min !

  (Politiet var helt ukjent med dette)

  Jeg sitter nå her fremdeles da,-og tar det meste med en klype salt men alikevel blir jeg jo litt snurt når mine evner som menneske,-mor eller helsearbeider skal sables ned uten at jeg egentlig vet helt sikkert hva som er årsaken eller motivasjonen,-og hva oppnår man egentlig når man troller og truer ?

  Det krever litt å våge å stikke hodet frem,-men det er SÅ viktig at vi gjør det !

  La din stemme bli hørt,-la din mening være viktig.

  Den eneste måten vi kan oppnå en endring på er å våge å rope høyt nok til at vi blir hørt,-motargumenter er konstruktivt og bra men når noen ytrer seg kun i den hensikt å kneble deg og dine meninger,-ja så rop høyere !

 • Publisert: 29.11.2017, 21:06
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar