hits

MONSTERSNUPP

Sjekk VÅR adventskalender !!

 • Publisert: 25.11.2017, 20:45
 • Kategori: Personal
 • Nå begynner jobben med å finne ørten små gaver som skal pakkes sirlig inn så poden kan få åpne en liten presang hver eneste dag,-og jeg lurer litt på når det liksom ble vedtatt at man MÅTTE få gaver i 24 dager før julaften...?

  Forventingen til selveste kvelden må jo bli enorm og ikke helt lett å innfri ?

  Og adventskalenderen må være håndlaget med broderier og dekor,-allerede nå begynner det å dukke opp facebook statuser fra ivrige mødre som viser frem sin genuine kjærlighet for flokken ved å sitte oppe til halv ett på natta å pakke små gaver.

  Jeg har fire barn så i mitt tilfelle måtte det blitt 96 små gaver !

  Selv om jeg er helt sikker på at jeg ikke bryr meg om kalender hysteriet så opplevde jeg en liten Freudiansk glipp under en samtale om emnet,-ut av meg ramlet setningen "Jeg er en så ræva mor at jeg har kjøpt billige sjokoladekalendere..."

  Selv om jeg ikke føler det så bor det sikkert en liten frykt i oss alle at vi kan bli sett på som mindre engasjert bare for at vi ikke "gidder"....Det er jo så himla koselig !!

  Adventskalenderene har blitt revet med i det samme status-skredet som mye annet,-før kunne man invitiere til bursdag hjemme med en skjev hjemmelaget bløtkake som smakte litt rart,-men nå ser jeg oftere og oftere at barnebursdagene holdes i lokaler for en stor penge og det skal være et tema,-helst en opplevelse utenom det vanlige.

  Man får lett inntrykk av at det er sånn det må være fordi det er det som deles,-og det som deles i sosiale medier har blitt en slags rettesnor,-og vi påvirkes nok i større eller mindre grad.

  Små barn skryter av feriene de har vært på,-bilen til pappa eller de dyre skoene de har på.og det kan man ikke klandre dem for,-det er innlært atferd.

  Når jeg henter ungene mine på skolen lyser,blinker og plinger det i svindyre telefoner i korridorene,-noen av dem er nok mer verdt enn en bruktbil.

  Ungene mine har ikke mobil de...men så får de jo også billige sjokoladekalendere...

  Jeg er nesten redd for at de skal la seg rive med i statusjaget fordi det ikke er realistisk,-de er litt dømt til å mislykkes om de allerede nå skal sette seg store økonomiske mål og enda verre er det om de skulle la livet styres av det og lykken påvirkes av hvorvidt de oppnår det.

  Den ene jentungen sier hun vil bli sykepleier,-og da kommer hun jo til å kjøre bruktbil til hun er over tredve og ikke makte å henge med i noe statusrace,-da er det desto viktigere å vise dem at det viktigste er faktisk hvordan man har det,-ikke hva man har.

  Min eldste sønn er akademisk begavet og når han fikk studieveiledning var fokuset på ingeniør eller lege utdanning for det hadde han saktens evner til,-ingen spurte hva han hadde LYST til å gjøre resten av livet sitt,-fokuset var på hva han kunne oppnå.

  Det tok ikke lang tid før han havnet i kjelleren og det viste seg at han ikke drømte om store penger eller en lukrativ jobb som ingeniør...han drømte om å jobbe med mat han.

  Fordi lykke er viktigst brukte vi omtrent ett kvarter på å skrive han ut av den akademiske skolen og søke han inn på kokkelinjen hvor han nå blomstrer som den lykkelige fyren han egentlig fortjener å være.

  Det handler ikke bare om penger selv om jeg for egen del på ingen måte kunne brukt penger på 96 gaver og alikevel klart å hoste opp en skikkelig gave på selveste julaften,-men jeg er veldig sikker på at ungene mine heller vil ha noe flott til jul enn 24 billige gaver mens de venter på julaften.

  Noen mødre tar den helt ut og stiller oss andre i skammens skygge,-dersom vi velger å stå der da vel og merke,-andre kan man merke har en fot på hver side av statusgjerdet og har litt ambivalente følelser rundt egen gavekalender og unnskylder det med at de har jo ikke så mange barn og dessuten kjøper de ikke en haug med gaver,-det er mest ting og tang de har liggende liksom,-det er bare for kosen vettu.

  Det er selvsagt mulig at mer ekslusive mennesker har mer ekslusive "ting&tang" liggende i roteskuffene sine,-men jeg kunne neppe snekret en gavekalender på det jeg bare har liggende rundt....

  På den annen side ville det kanskje senket forventingene så voldsomt at selv en tannbørste på julaften ville vært stas !

  Hos oss er tid sammen den viktigste valutaen og også det ungene setter aller mest pris på,-jeg tror de tilgir meg for at de bare får billige sjokoladekalendere også i år,-de vet ikke om noe annet og heldigvis er de ikke så opptatt av hva andre får.

  Jeg skjønner veldig godt de som har tid,-overskudd og økonomi til lage gavekalendere med flotte små overraskelser til sine håpefulle,-det er ikke noe vondt i det,-men det er viktig å huske på at det er heller ikke noe vondt,-smålig eller dårlig i det å rett og slett velge en helt vanlig kalender fra butikken.

  Det som er viktig er det faktum at det finnes mange mødre der ute som trenger anerkjennelse og trygghet i sin rolle som mor og de bruker det vi viser frem som mal,-for noen oppleves det som et uutholdelig press og skaper en frykt for å ikke være god nok.

  -Og akkurat derfor vil jeg vise frem årets kalendere til ungene,-de kostet 20 kroner stykket i svinesund men de valgte dem faktisk selv fordi det er "Paw Patrole",-og de gleder seg til å gå løs på dem !

  Vi bruker jo ofte frasen "det er tanken som teller",-og vi må jo unne oss å bruke den frasen på oss selv også.

  Kalenderen handler om nedtelling til den store kvelden,-det er symbolsk og det aller viktigste er at man er en dag nærmere den kvelden man har ventet så lenge på.

  Jeg har i år som de siste atten år kjøpt billige kalendere samtidig som jeg VET at jeg er verdens beste mamma for min flokk,-så da kan også DU gjøre det samme og alikevel være verdens mest engasjerte mamma !

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 25.11.2017, 20:45
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Guro

  25.11.2017 kl.21:10

  Kunne ikke sagt det bedre selv. Har selv «bare» to barn, men det blir sjokoladekalender på dem, og jeg er fortsatt VELDIG glad i dem :)

  Helene

  25.11.2017 kl.21:20

  Så bra :)
  Guro:

  eiheks

  26.11.2017 kl.03:13

  Smilte meg gjennom hele innlegget. Ikke bare fordi det var både reflektert og underholdende skrevet, men fordi at jeg i år falt for fristelsen til å kjøpe en julekalender til meg selv. Den kom fra Olivenlunden og inneholdt sjokolade, kjeks, kandisert frukt og oljer, balsamico o.l. Det gjør den ikke lenger. Min vakre (rottisen) fikk tak i den der den sto godt innpå bordet. Hun er 14 1/2 og pleier ikke hoppe opp på ting lenger. Jeg tok feil. Nå er det bare oljevariantene igjen. Heldigvis gikk det bra med henne <3 ...og jeg har lært at når det gjelder henne og mat har hun antakelig noen skjulte vinger.

  :D :D :D

  Skriv en ny kommentar