MONSTERSNUPP

IKKE RØR MIN PMS !!

 • Publisert: 19.11.2017, 21:37
 • Kategori: Personal
 •  

  Har du lest artikkelen om at pms er noe vi har funnet på ?

  Den Amerikanske psykologen Robyn Stein hevder at det er oppspinn og mener ideen er plantet i oss av blader,-helsepersonell og bøker.

  Hun mener at kvinner ofte blir sykeliggjort i det som er naturlige livsfaser.

  "Helsevesenet kan også få skylda. Vi ser dette igjen og igjen, at vanlige livsfaser, som graviditet og fødsler, blir behandlet som sykdommer som må bli fikset, sier hun."

  Hun møter sterk motstand fra fagmiljøer som mener dette bærer mer preg av personlige meninger enn forskning,-og naturligvis har det skapt reaksjoner.

  Selv tenker jeg at om så er da,-at man benytter seg av pms for å få en liten pause,-JA HVA SÅ ?!?

  Det er en hel industri der ute som forsøker å spolere vår anledning til å FÅ litt omsorg en gang iblant,-vi skal visst bare huske på å ta på oss riktig bleie vi så blir vi så pokkers lykkelige med flagrende sexy hår og kan sprette rundt i miniskjørt og spille tennis eller suse ned en skibakke mens alle gutta sikler etter oss.

  Det er nesten så man skulle tro de bleiene var impregnert med et eller annet dop...det burde de vært faktisk !

  Hvis det fantes Long Island Tea tamponger hadde jeg byttet bort billig-bleiene på flekken.

  «Mens hormoner kan forårsake visse psykiske og emosjonelle symptomer, og kvinner kan oppleve kramper, oppblåsthet og føle seg deprimerte, så påvirker hormonene oss ikke så mye at det er snakk om store greier. Det er det myten er. Det er det som ikke er sant», skriver hun i boka ifølge Daily Mail.

  Nå er ikke jeg en endokrinolog men hormoner kan faktisk ta livet av oss,-og jeg mener bestemt at visse hormoner på visse dager kan sette andre i livsfare også,-men jeg lar meg ikke provosere siden de som har den rette kunnskapen gir henne kraftig motstand.

  Hun skriver videre at den moderne kvinnen har så mye ansvar med barn,-jobb og hjem at de lett føler seg mislykket dersom de ikke har kontroll på alt,-og derfor bruker de altså pms som unskyldning for å "slippe unna".

  Jeg er hjertens enig i at mange lett føler seg mislykket dersom de ikke behersker alt,-jeg blir selv gråtkvalt når jeg ser at andre familier har prestert både grilling i skogen,-skøytedag,-riding og frisørbesøk uten snørr og tårer,-OG presenterer det med bilder av et blåst hjem med perfekte små stivpyntede kaker som de selvsagt også har bakt sammen,-på EN dag !

  Hvorfor da ta ifra oss en anledning til å kunne si,-"jeg er ikke mislykket eller en dårlig mor,-jeg mestrer ikke mindre enn andre...jeg har bare litt pms..."

  De aller fleste av oss kan vel være ærlige nok med seg selv til å innrømme at terskelen for å si "jeg orker ikke mer akkurat nå" er ekstremt høy,-vi trenger en unskyldning som er troverdig uten at det går på vår egenverdi !

  Når det er sagt er det ingen tvil om at pms er helt reellt,-noen er hardt rammet hver eneste måned mens andre slipper billigere unna eller ikke merker noe til det i det hele tatt,-men pms synes jeg må kunne være et frikort til oss alle ved behov.

  Jeg har forresten et medisinsk leksikon fra 1800-tallet hvor det er en diagnose som er skremmende lik pms.

  Hysteri beskrives som en sinnsykdom som blomstrer hos kvinner i overgangen fra barn til kvinne for så å gjenta seg periodevis,-det påpekes at menstruasjon forverrer sinnsykdommen Hysteri.

  Hysteria er gresk for livmor,-fjerning av livmor heter hysterektomi,-henger det sammen mon tro ?

  La oss for pokker beholde en av de beste unskyldningen vi har til å rase litt en gang iblant,-ikke rør min pms !

  Jeg har skrevet flere ganger om pms,-en av mine favoritter kan du lese her :

  http://monstersnupp.blogg.no/1467323435_frken_rd_ifra_hnefoss.html

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 19.11.2017, 21:37
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits