MONSTERSNUPP

Bremsepolypper,-hjulvinger og raushet.

 • Publisert: 16.11.2017, 21:31
 • Kategori: Personal
 • Joda,-jeg må være litt selvironisk når det gjelder bil for jeg har faktisk påstått overfor en mekaniker at jeg hadde en eu-mangel og måtte bytte bremsepolypper...

  Alikevel klarer jeg å holde bilen noenlunde vedlike,-jeg fikset jo vindusviskermotoren etter youtube metoden.

  Nå var det på tide å briljere med dekkskift,-og når det tredje vinterdekket var på var jeg så full av tro på egne evner at jeg mente det var et Facebook-verdig øyeblikk,-"følte seg stolt" og greier..

  Hovmod står for fall for det fjerde sommerdekket fikk jeg ikke av bilen !

  En bolt satt dønn fast og lot seg ikke rikke,-i desperasjon satt jeg tilogmed med hårføneren på bolten i håp om at det skulle hjelpe å smelte vekk dritt,-men så ble det også klart at den tingen man bruker til å skru bolten ikke fikk tak.

  Noen ganger går livet litt i oppoverbakke og en fastgrodd bolt fikk meg nesten til å tvile helt på egne evner,-og hvor teit er det ikke å kjøre rundt med det ene vinterdekket i bagasjerommet..?

  Og så er det jo en smule påbudt med mer enn tre vinterdekk har jeg forstått...

  Jeg måtte bare innse at slaget var tapt og jeg måtte kontakte verksted for hjelp,-jeg håpet at det skulle bli billig da siden dekkskiftepris må jo deles på minst tyve siden jeg bare trengte hjelp til å få ut en bolt ?

  Jeg ringte verkstedet og forklarte at jeg ikke fikk av det ene sommerhjulet fordi den stjernetingen man skrur skruer med ikke fikk tak i bolten og at jeg sikkert måtte ha noe presslufttrykk-verktøy for å få den ut...

  Da jeg kom til verkstedet sa mekanikeren,-"Det er du med alle ordene ja"....og det passer sikkert på meg på de fleste områder...

  Jeg har mange ord og noen ganger passer de ikke til det jeg vil forklare men jeg gjør meg jo forstått,-på en god dag ler jeg av meg selv men på en dårlig dag føler jeg meg dum.

  Mekanikeren hadde et magisk verktøy som røsket ut bolten på null komma niks,-og til min store trøst var den bolten helt umulig å få ut med vanlig verktøy,-så da var det ikke meg det var noe rart med,-og så fikk jeg den ødelagte bolten i hånden og følte meg litt som man gjør når man blir spurt av tannlegen om man vil ha den svære jekselen som ble røsket ut,-som et minne.

  Da jeg ville betale sa han "neitakk !"

  Det er jo nesten uhørt med sånn service da gitt,-men fy så glad jeg ble !

  Han bare smilte og sa det er i orden vet du,-ha en fin dag,-men du må innom en dekkforhandler å få en ny bolt da !

  Vel inne hos dekkforhandleren lusket jeg gjennom en jungel av dekk og ting jeg ikke aner hva er,-fant en fyr i kjeledress og viste frem den gamle bolten og ba om en ny skrue vær så snill..

  Til hva slags bil spurte forhandleren...og jeg svarte "en Skoda....?"

  (Trodde ikke det var SÅ viktig med både fornavn OG etternavn på biler...)

  Så fikk jeg en blank og skinnende bolt,-men heller ikke han skulle ha betalt !

  Han bare smilte og sa "vær så god,-ha en fin dag !"

  Vel hjemme igjen fikk jeg omsider byttet over det siste vinterdekket,-og NÅ har jeg byttet alle helt selv og kan være litt stolt på ordentlig,-men det er noe som er enda finere...

  På venstre forhjul har jeg en blank bolt som skinner mot meg og minner meg på den dagen da jeg opplevde at dersom man ser seg godt om så oppdager man at verden kan være full av rause mennesker som serverer både smil og hjelp sånn helt uten videre,-og så kjenner man at det er virkelig ikke mye som skal til for å løfte noens dag,-det kan jeg gjøre for noen også med litt raushet og smil.

  På en sånn dag som idag minnet den rausheten meg litt om den følelsen man fikk da man var liten og hadde frosset på seg neglspreng i snøen,-og så ropte mamma oss inn til et varmt bad og så fikk vi drikke kakao i badekaret...neglsprengen var glemt og alt var bare varmt og fint.

  Akkurat idag trengte jeg den rausheten så veldig,-og det var veldig godt å få oppleve det.

  Jeg vet ikke hvor mye eller lite kanskje det koster hverken å fjerne en fastgrodd bolt eller å få en ny for jeg betalte ingenting,-men de er begge ganske verdifulle for meg nå :)

 • Publisert: 16.11.2017, 21:31
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  denutroligereisen89

  16.11.2017 kl.22:30

  Så utrolig koselig lesning! Handywoman i nød som får god hjelp av spandable menn, det er ikke hverdagskost. Har opplevd lignende selv og føler nesten at jeg har vunnet i lotto når folk er så rause. <3 Du er tøff som skifter dekk på bilen selv. Det gjør jeg også, + fyller på alt flytende i motorrommet ved behov :) Er gøy og lærerikt å kunne fikse litt selv, men mannfolka er god å ha av og til ;)

  Helene

  16.11.2017 kl.22:39

  Det krever ekte mannfolk som kan bistå uten at en føler seg dum,-og da er de kjekke vettu :)Og så er det jo viktig å ha grunnleggende kunnskap om den doningen man frakter ungene sine i også !denutroligereisen89:

  Vibeke

  17.11.2017 kl.20:51

  Du skriver så godt , og får meg til å tenke , hva om alle var like rause og gode mot hverandre ❤ble så glad av historien din ☺

  Skriv en ny kommentar

  hits