MONSTERSNUPP

Monsterpolitisk...?

 • Publisert: 26.10.2017, 00:58
 • Kategori: Personal
 • Hva er en politiker...?

  Politiker (fra greske polis) er en person som deltar aktivt i politisk beslutningstaking og har politiske verv. Personer som har rent administrative stillinger (som byråkrater) regnes ikke som politikere.

  Jeg har jo ofte lurt på hvem det egentlig er som tar beslutninger på mine vegne,-det jeg nå vet er at respekten for definisjonen må ha ramlet ut med vekslepengene for noen,-for i realiteten er det byråkratiet som tar mange beslutninger !

  Et godt eksempel er saken med ekstra betaling på kroner 80 for alle sykehjemsbeboere i Fredrikstad...for å kunne se tv på eget rom !!

  https://www.f-b.no/debatt/eldreomsorg/sykehjem/smalig-pa-sykehjemmet-ma-betale-for-a-se-tv-pa-rommet/o/5-59-873959

  Her har bystyret bare vedtatt ferdige pakker fra byråkratene uten å helt vite hva de faktisk har vedtatt og hva konsekvensene vil bli,-og byråkratene er mest opptatt av økonomi og sparing.

  Dette vedtaket ble omgjort etter en smekk på lanken fra Helsepartiets vaktbikkje Per Arne Johannessen som er fryktløs når han ser urett bli begått.

  Om jeg noen gang skulle få reell beslutningsmakt så er min største ambisjon å være mindre bevisstløs i øyeblikket enn det enkelte av beslutningstakerene er idag.

  Idag har vi hatt et ekstraordinært årsmøte i Østfold for å velge nytt styre,-og vår dyktige vaktbikkje Per Arne Johannessen ble valgt til ny leder,-men hold dere fast,-JEG er nestleder !

  Og som om ikke det var nok ble jeg også valgt inn som representant i sentralstyret !

  Hvordan skal det gå mon tro,-en "rett fra levra" husmor som har trasket i slitte tresko og hvit kjortel i mange år skal brått kanskje være politisk korrekt ...?

  NEIDA,-for hva var det en politiker egentlig skulle gjøre igjen...?

  Representere OSS,-ta beslutninger på vegne av OSS,-og sette fingeren på det som ikke fungerer for oss dødelige "her nede" på gølvet i storbedriften Norge AS.

  Jeg har lyst til å sette fyr på hele helseforetaksmodellen og reinnføre en tillitsbasert modell,-vi kan ikke drifte helsevesenet som en skobutikk og forvente fortjeneste uten investering og attpåtil være mer opptatt av budsjett enn liv og helse ?

  Hadde de vært like smarte som grådige kunne de kanskje sett at en frisk befolkning faktisk genererer større inntjening for Norge AS,-og om de hadde vært helt Mensa-smarte hadde de innsett at forebygging er en suveren investering som genererer enda mer verdi.

  -Og ps liksom,-det er ikke oljepengene som er Norges nasjonalformue,-det er DEG,-det er befolkningen som drifter oss og skaper verdier,-er det ikke da lurt at vi "møter på jobb" kanskje ?

  Det neste som skal bort er New Public Managment...

  New public management (forkortet NPM) brukes som betegnelse på en reformbølge som siden 1980-tallet har hatt som mål å effektivisere offentlig sektor ved hjelp av styringsprinsipper fra privat sektor. NPM regnes ofte som motsats til byråkratisk eller fagstyrt ledelse.

  Enkleste måten å forklare dette på er at her er det kvantitet som gjelder og ikke kvalitet,-og dette er et system som gjennomsyrer mye av det offentlige,-og igjen er fokuset på økonomi !

  Av en eller annen grunn er det sånn at når man vil bruke penger på helse og forebygging så blir det ramaskrik !

  Det er vedtatt å bruke tusen milliarder på veiprosjekter uten at en eneste sjel engang hvisket "hvor skal vi ta pengene fra...?

  Jeg har lyst til å røske opp i barnetrygden som har stått bom stille i mange mange år,-jeg har lyst til å løfte alle pårørende som i sine gjerninger sparer staten for milliarder uten så mye som en takk,-jeg har lyst til å krone alle trofaste sjeler i helsevesenet som biter tenna sammen for deg og meg hver eneste dag,-og selvsagt har vi vedtatt at tannhelse skal inn i egenandelsordningen,-man skal ha friske tenner for å bite de hardt nok sammen noen ganger.

  Vi vil ha tilbake menneskeverd,-respekt og omsorg for alle,-og det skal være tilgjengelig for oss alle,-for det er vi pokker meg verdt !

  Jeg kommer neppe til å presentere noen av mine fanesaker som en god politiker,-korrekt kommer jeg aldri til å bli,-men så er det på tide at politikken invaderes av ekte mennesker med ekte engasjement og folkeskikk.

  Heldigvis for meg er det stor takhøyde i Helsepartiet,-vi som egentlig er mer folk enn politikere slipper også helt inn og blir hørt.

  Skummelt er det jo også,-for det følger ansvar med verv,-det er en tillitserklæring man ikke skal ta lett på.

  Men jeg lover å ikke ta meg sammen,-skjerpe meg eller tøyle husmor-raseriet som noen ganger overvelder en stakkar som ikke kan fatte at det fremdeles ikke er innført tvangskastering på hybelkaniner,-jeg sverger på at jeg ikke skal være en "god politiker",-jeg skal bare være riv ruskende meg selv :)

  -På deres vegne selvsagt !

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 26.10.2017, 00:58
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Rødhette

  26.10.2017 kl.21:41

  Lykke til! Heier på deg! Og partiet. :)

  Åshild

  28.10.2017 kl.08:27

  Du er velformulert og det virker som du er kunnskapsrik. Det er en god kombinasjon.Dermed kan du argumentere godt.

  Skriv en ny kommentar

  hits