MONSTERSNUPP

Fra tragedie til triumf !

 • Publisert: 24.10.2017, 21:36
 • Kategori: Personal
 • Noen dager er preget av at alt er enten tragedie eller triumf,- uten noen mellomting,-ikke umulig at det henger sammen med kalenderen.

  Og da snakker jeg sånne dager hvor det oppleves som en tragedie av dimensjoner når du skjønner at du ikke rekker en avtale eller de ikke hadde sjokolademousse på butikken.

  Morgenen startet som den pleier,-ett kvarter i fornektelse med ansiktet lang nedi kaffegruten i et tafatt forsøk på å samle krefter til å vekke flokken.

  Når jeg sitter med kaffen er jeg bare et morratrøtt vesen,-men når flokken vekkes er jeg brått en general med ansvar for at det ikke bryter ut hverken krig eller mytteri.

  Idag var det bare bølger av håpløst umulige situasjoner og stress og det forplantet seg bare gjennom dagen !!

  Feil sokker,-feil genser,-brødskiven til frokost var skjev,-de som ville ha melk fikk juice og omvendt.Bilstolen var for kald,-bilbeltet var for stramt,-og når vi endelig var på veien hylte de i kor at jeg måtte få vekk reklamen på radioen og sørge for at det kom en digg sang...

  Vanligvis treffer jeg på en moped eller to som putrer avgårde i 80 sone,-men i dag var det både traktorer og kantklipp og ingen mulighet til å komme forbi på en forsvarlig måte...

  Det er mer vanlig enn uvanlig at jeg kaster meg sidelengs inn på rapportrommet svett på ryggen,-vill i blikket og med en puls på 300 ett minutt før klokken slår åtte...

  Denne dagen var nesten forbannet,-jeg tenkte tanken "håper det ikke går en alarm nå" på jobb,-og hva tror du skjedde rett før lunsj på den ene dagen i måneden hvor man er så sulten at man kunne kvelt en hest for et lite stykke å gnage på ..?

  Idag skulle FN dagen markeres i barnehagen med kaker og kunstverk til salgs,-DET skulle jeg selvsagt lett rekke og jentene hadde jeg forlengst lovet en lang visitt i barnehagen til lillebror med kaker og leker.

  Fordi alt jeg fryktet skjedde bare jeg tenkte tanken idag prøvde jeg å ikke tenke noen verdens ting,-det pøsregnet monsun-style da jeg sprang til bilen så jeg tenkte naturligvis "pokkers regn ".

  Da var det gjort,-vindusviskerene til bilen virket ikke !

  Først ble jeg naturligvis kjempestresset før jeg bare brøt ut i latter,-det er SÅ typisk !!

  Jeg sneglet meg avgårde mot skolen for å hente jentene mine som selvsagt var i kake og fest modus,-men da det gikk opp for dem at jeg skulle prøve å tolke den tekniske manualen til bilen ble det gråt og jammer i baksetet....

  "Men vi vil jo ha kakefest i barnehagen" hulket de,-jeg kunne jo ikke akkurat svare de med at om vi kjører i dette været uten vindusviskere og null sikt så kan jeg miste lappen,-da mister jeg kanskje jobben,-og da blir det ikke annet enn gjørmekaker på dere....selv på bursdagene deres !!

  Ett minutts opphold gjorde at jeg sneglet meg ned de få hundre meterene til barnehagen,-sånn omtrent ett kvarter før kakefesten var over....

  Vi rakk å bli pissvåte alle sammen,-spise en kakebit og så løpe tilbake til den defekte bilen og bli pissvåte en gang til.

  Jeg vridde om tenningen ørten ganger i håp om at vindusviskerene på magisk vis brått skulle våkne til liv,-og ett lite øyeblikk var jeg nesten litt gråtkvalt der jeg satt med tre sultne unger i bilen og ingen å ringe til.

  Så bestemte jeg meg for å rett og slett ordne opp !

  Jeg spurte freidig om å få låne en bil på jobben for å få ungene hjem til matbordet,-men det var et spontant og raskt JA som ble servert,-vel hjemme logget jeg meg på youtube og søkte "video hvordan fikse vindusviskere som ikke vil virke på en jævla skoda"

  Tror du ikke det dukket opp en liten magisk snutt om hvordan motoren til viskerene kan hoppe ut av seg selv dersom man f.eks starter viskerene når de er frosset fast i vinduet....?   ( kremt...)

  Og jammen var det en forklaring på hvordan man fikset det !

  Jeg tok med verktøykassa tilbake til parkeringsplassen på jobben og fulgte instruksjonene,-jeg skrudde løs en plasthette og dyttet på plass det som så slarkete ut og lignet på det jeg så i videoen,-vippet av noen plasthetter på muttere og strammet litt her og der.

  Jeg oppdaget også i videoen at jeg har en sensor som bedømmer mengden av regn og bestemmer hastigheten på viskerene utifra det,-og den var full av dritt så jeg renska opp litt der også.

  Det eneste jeg ikke fikk til var å koble ut batteriet på forhånd men ettersom jeg vet at det ikke er nok strøm til å gi hjertestans samtidig som jeg jo var på en parkeringsplass hvor det var stor sannsynlighet for å bli oppdaget av en med glimrende kunnskap i førstehjelp tok jeg sjansen.

  Nøyaktig hva det var som gjorde utslaget aner jeg ikke,-men da jeg etter å ha hakket tenner i pøsregn og fiklet under panseret en stund vridde jeg om tenningen med et ørlite håp,-og der føyk viskerene over ruten om kapp med seg selv !!

  Ekstremt fornøyd kunne jeg slentre selvopphøyd inn på vaktrommet og legge tilbake nøkkelen til bilen jeg hadde lånt,-og en kollega på kveldsvakt spurte "Var det DU som sto der ute under panseret?"

  JEPP,- jeg har bare fikset bilen min !

  Fordi dagen har vært som den har vært må dette være min triumf,-jeg velger å tro at jeg har utført et lite mesterverk med tanke på mine manglende mekaniske evner og jeg fryder meg over at jeg sikkert har reddet meg selv fra en grusom verkstedregning !

  Alle ungene ventet i spenning da jeg kom hjem for de lurte naturligvis på om jeg kom i den lånte bilen eller om jeg hadde fått noen til å fikse bilen vår,-og jeg ble møtt med både jubel og gisp,-jentungen på åtte proklamerte at mamma er magisk og fikser alt !

  -Og DEN følelsen skal jeg kose meg med nå,-FOR en elendig utfordrende men deilig dag !

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 24.10.2017, 21:36
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits