MONSTERSNUPP

Ett lite paradoks

 • Publisert: 31.03.2017, 20:43
 • Kategori: Personal
 •     

  Ett par av dere har lagt merke til at det ble stille fra meg...

  Mitt siste innlegg handlet om at jeg engasjerte meg politisk i helsepartiet og ved å være på rett sted til kanskje upassende tid ble jeg valgt som nestleder i Østfold.

  Jeg har allerede rukket å reise litt rundt å møte med ledere for helseforetak,-jeg har snakket med ledere for organisasjoner og ikke minst har jeg fått mange henvendelser fra både pasienter,- pårørende og ansatte.

  Det er faktisk litt vondt å reise rundt å få påpekt hvor skoen trykker fordi det er så vanskelig å ikke ta det personlig.

  Jeg er en del av det helsevesenet som mange nå engasjerer seg i å skape endringer i.

  Er det jeg og mine kolleger som må endre seg ?

  Jeg har alltid vært særdeles stolt av å kunne bære min kjortel og mitt fagbrev henger på veggen i gullramme,-det føles utrolig merkelig å brått være med på ett aldri så lite grasrotopprør mot helsevesenet slik det er idag,-det er nesten som en indre kamp.

  Den store trøsten er at i alle henvendelser jeg har mottatt så er det ikke den enkelte ansatte som er problemet,-men systemet de jobber under.

  De aller aller fleste supplerer sine klager og bekymringer med at de "stakkars englene gjør så godt de kan" ,og det er jo sant !

  Vi gjør så godt vi kan,-jeg gjør så godt jeg kan,-alikevel er det ett stort rom for forbedringer inne alle deler av helsevesenet i Norge.

  Bare tenk at det er satt av store mengder penger til vår helse,-men hva brukes pengene egentlig på,-pasienter eller ledelse ?

  HVA brukes disse millionene til ?

  Hvorfor skal folk krangle seg til det de har rett til og krav  på ?

  Jeg tror at mange som jobber med helse regelmessig opplever situasjoner der de slites mellom etikk og lojalitet til arbeidsgiver,-det finnes mange eksempler på at det å¨varsle lett kan føre til konflikter og sette deg i en situasjon hvor du blir redd for din egen jobb og inntekt.

  Selv har jeg heldigvis ikke vært i den situasjonen,-og jeg er stolt over å jobbe i en kommune som verdsetter den enkelte ansattes innsats,-kunnskap og engasjement,-men jeg ser jo at mange sliter med å bli hørt...

  At det er ett engasjement er det liten tvil om,-helsepartiet ble registrert i februar og siden da har vi klart å etablere fylkeslag i alle fylker i Norge OG levert stortingslister innen fristen idag klokken tolv,-og DET er en bragd OG et bevis på at vi trengs !

  Hvilke tanker gjør du deg om ett helseparti,-hva ønsker du av forandring og tror du at vi kan få det til ?

  Jeg tror at vi kan klare å påvirke de andre til å idet minste la handling følge løfter,-for nå har de fått en vaktbikkje på nakken,-nemlig OSS !!

      

 • Publisert: 31.03.2017, 20:43
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  fjellgeitbundingen

  31.03.2017 kl.22:46

  Jeg tenker samhandlingsreformen ikke fungerer. I vår kommune er det ikke et øre mer å se i hjemmetjenesten. Ingen flere årsverk, men oppdragene er flere. Kompetansen i kommunen er heller ikke hevet. Men folk sendes ut av sykehuset tideligere. Innemellom skjer det komplikasjoner i kjølevann av operasjoner, eller at folk ikke er grundig nok utredet. Når folk løper fortere og fortere i mellom så mister vi det vi kanskje kunne sett om vi hadde litt mer tid å snakke med brukerne. Kanskje pårørende også burde vært mer brukt og verdsatt. Kanskje er det ikke rett at alt skal være den offentliges oppgave? Vi har mer smitte, vi har mer folk som er syke lengre. F.eks kreftsyke. Vi har folk som ønsker å dø hjemme. Alt krever masse. Tenker nok avsatt tid til den enkelte og kompetanse er det viktigste. Har man høy kompetanse vil man kunne avdekke, forebygge mer. Men i hjemmesykepleien får man absolutt alt, og da må kompetanse på alt heves.Det er også viktig å utdanne flere. Det med lønn og hele stillinger vil gjøre helseyrkene mer attraktive. Det må være lønt å jobbe mer ubekvemt helligdager, helger m.m Tror ikke jeg vil anbefalt yrket til mine jenter. Tenker det er beintøffe krav, og kanskje en annen jobb er mer en jobb å bli gammel i..

  Tonje

  01.04.2017 kl.08:32

  Jeg tror de er på sin plass med ei "vaktbikkje" - kjør på! Det er superflott at noen engasjerer seg.

  Skriv en ny kommentar

  hits