MONSTERSNUPP

Dum, dummere,-DEILIG !

 • Publisert: 23.09.2016, 20:07
 • Kategori: Personal


 •  

  Med en tenåringsgutt i huset er det naturlig å tenke litt på hva slags kvinnesyn poden utvikler,-og hva en ung gutt kan finne på nett er jo skremmende nok,-helt til vi satt sammen og så på tv en helt vanlig tirsdagskveld.

  Vi så en reklame for antirynkekrem hvorpå guttungen spurte om det var en ekte reklame eller en del av satireprogrammet vi så på....

  Kremen reklamerte nemlig med å inneholde defragmenterte molekyler fra vulkansk jord i Frankrike utviklet i ett institutt i Sveits...

  Vi vet jo alle at det der instituttet i Sveits ikke finnes,-men når de roter inn molekyler ble sønnen min interessert..

  Alle enkle molekyler er i seg selv defragmenterte,-så sånn sett sitter vi her og regelrett puster inn en haug med defragmenterte molekyler,-dog kun fra en simpel skog uten ett snev av vulkansk aktivitet.

  Etter denne kom det en reklame for mascara som påsto at den inneholdt diamanter og skulle gi deg det glitrende livet du fortjener,-med svære markiser over øye-eplene selvsagt.

  Reklamen forteller begeistret om en helt ny og vill teknologi som gjør vippene tykkere og lengre,-samtidig sitter sønnen min og konkluderer med at en brødskive MED pålegg vil alltid være tykkere enn en uten,-selv om pålegget er elendig,-så hvor magisk er det egentlig at vippene blir tykkere og lengre med gørr på en tube ?

  -Åja,det er jo diamanter i tuben...-i tilleg til volumiserende ekspanderende molekyl-teknologi hentet fra en aktiv vulkan som bare ett par forskere i Sveits har hørt om.

  Da begynte jeg å fundere litt over disse reklamene rettet mot oss kvinner,-for de handler alle om at vi skal bli litt bedre,-litt vakrere og litt mer selvsikre.

  Ifølge reklamene er vi veldig redde for å ikke klare å spille tennis når vi har mensen,-vi er redde for å ikke få orgasme når vi såper inn håret,-vi er redde for at skrittet stinker lutefisk og ikke minst er vi redde for å løfte armene slik at vår kroppslukt gir seg til kjenne,-med mindre vi bruker en magisk deodorant som aktiviseres av bevegelse og spruter ut deilige dufter som forfører enhver nese i nærheten.

  Menn bruker deodorant for å bli enda deiligere,-mens vi bruker deodorant for å bli mindre avskyelige..?

  De eneste reklamene som er litt rause og fremmer mer normale og litt større kvinner er såpe og bodylotion produsenter,-men nå lurer jeg på om det er fordi de tjener penger per kvadratmeter med såpe og krem som blir brukt ?

  Hvorfor er det aldrig en pluss-size modell som vifter med en volumiserende ekspanderende forlengende mascara ?

  Det verste er at jeg blir fortalt at denne luksuriøse molekyl-lapskausen har jeg fortjent,-og jeg begriper bare ikke på hvilken måte jeg har fortjent å bruke tusenvis av kroner på produkter for å få færre rynker,-flatere mage,-fyldigere hår og gardinvipper...

  For å oppnå ett slikt resultat er det pokker meg ikke en tube og en krukke med magi jeg skulle brukt penger på,-heller en natt helt alene på hotell med uforstyrret søvn og kaffe på sengen.

  -Og om man så skulle granske disse fabelaktige molekylene så må det også poengteres at alle atomer i forbindelse med hverandre er ett molekyl,-og om en hest bæsjet på ett jorde i Frankrike hvor det en gang har vært vulkansk aktivitet,-ja så er det faktisk ett molekyl fra ett vulkansk område i Frankrike.

  Sønnen min lurer på om vi jenter lar oss lure av disse reklamene,-og jeg sier selvsagt "neida"....

  Samtidig er det sånn at skjønnhetsindustrien går olje-eventyret en høy gang hva inntjening angår.

  ER vi SÅ dumme ?

  ER vi SÅ usikre ?

  Vi blir jo fremstillt som en gjeng fjoller som bruker hele livet foran speilet og som kun har ett eneste mål,-nemlig å rett opp alle feilene vi finner,-og heldigvis har vi en enorm industri som kan hjelpe oss...

  Akkurat da følte jeg for å sette kosmetikk-reklamer i samme kategori som porno hva kvinnesyn angår og rett og slett informere poden om at det er der bare løgn,-det er ingen damer som tror på det,-og de som gjør det har fått sinnsykt mye penger for det !   

   

 • Publisert: 23.09.2016, 20:07
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  tanketromling

  23.09.2016 kl.21:57

  Hehe artig innlegg! Veldig!

  Anette

  01.10.2016 kl.14:57

  Haha! Elsker dine samfunnskritiske innlegg med skikkelig god humor. Vi har heldigvis ikke TV-kanaler, og ser derfor lite reklame, det er kanskje like greit!?

  Skriv en ny kommentar

  hits