MONSTERSNUPP

"Hvis telefonen ikke ringer er det meg"....

 • Publisert: 06.09.2016, 18:05
 • Kategori: Personal
 • Jeg husker fremdeles min aller første mobiltelefon,-og jeg gjør det med glede !

  Man skulle vel sette pris på teknologiens fremskritt,-men i de 15 årene jeg har vært mobilbruker har jeg stadig fått nye ting å irritere meg over helt til jeg nå HATER telefonen min !  Min første telefon ble nærmest tvunget på meg da jeg gikk gravid med mitt første barn,-man skulle tro det var helt vanlig å plutselig føde midt i kassakøen eller noe,-for det var argumentet for at jeg absolutt MÅTTE ha en telefon.

  Men den plaget meg jo ikke,-den var veldig enkel å bruke og trengte lading kanskje en gang i uken.

  Noen ganger var den underholdende fordi den hadde det fabelaktige spillet "Snake" som man kunne bli lett hektet på,-men den trengte fremdeles kun å lades en gang i uken.

  Den var tung som en murstein ja,-men like solid som en også.

  Det eneste plagsomme med å eie den var at det plutselig ble forventet at jeg skulle være tilgjengelig til enhver tid.

  Om noen ringte hustelefonen uten å få svar bare slo de seg til ro med at man var ute en tur eller kanskje på do,-men når man ikke svarer på en mobiltelefon,-ja da ligger man ganske sikkert med dødskramper i en bakgate....det trodde i alle fall mor...

  Siden den gangen har den litt beskjedne enkle grå klumpen blitt til en arrogant slank jævel som lever sitt eget liv uavhengig av deg,-og ikke tro ett sekund at den står til tjeneste for deg om du skulle finne på å panikkføde i en kassakø,-de er ikke laget for triviell kommunikasjon eller en kjapp samtale til brannvakta...

  De er fulle av apper og filter,-snarveier til hemningsløs deling av manipulerte bilder av en selv som legges ut i like manipulerte medier så alle kan skape seg en liksom-verden hvor man er utrolig vellykket og telefonen selvsagt er genial.  Min geniale mobli er syk i microchippen sin,-den gjør som den vil og opererer på egenhånd uten hverken min viten eller tillatelse.

  Jeg kan prøve å kvele dens vilje i innstillinger,-men det er alltid noe den finner på slik at den ligger der og ser uskyldig ut mens den både laster ned,-oppdaterer og tømmer seg for strøm.

  Den gamle mobilen kunne ungene leke med om jeg desperat trengte to minutter alene på do,-men om de får tak i den jeg har nå kan to minutter med private nødvendigheter koste meg tusenvis av kroner fordi ungene bare skulle dyrke blomkål på en fiktiv bondegård med rosa kuer...

  Joda,jeg vet at man kan temme en mobiltelefon,-men jeg er en simpel husmor og ikke en mobil-hvisker.

  Den er hemningsløst opptatt av sosiale medier og deling av absolutt alt,-da jeg skulle benytte meg av den supermegafreske kalenderen for å markere dato for siste Mens måtte jeg velge om jeg skulle dele siste Mens på Facebook, instagram eller Twitter FØR jeg kunne lagre !

  Så oppdaget jeg at alt jeg har skrevet i kalenderen er lagret ett eller annet sted i universet slik at man alltid kan finne det selv om telefonen dør !

  Jeg vet at det bare er en liten metalldings som ligger der i vinduet og vibrerer for seg selv,-men jeg har tross alt vokst opp med hustelefoner OG X-Files,-og det hender jeg tror at den lille dritten i vinduet kan være besatt av mørkere krefter...?

  Da jeg fikk min aller første mobil var det for å kunne ringe en nødetat om det skulle være nødvendig,-men idag kommer jeg garantert til å brenne inne om jeg skal stole på mobilen,-for innen jeg er ferdig med å sveipe og fingre med skjermen i ett desperat forsøk på å komme til ringefunksjonen,-ja så er den tom for strøm.

  Hvis den ikke er tom for strøm er skjermen så følsom at enhver bevegelse i ett snakkende ansikt kan legge på,-slå på høyttalere eller rett og slett spille inn hele samtalen og dele den på facebook....

  For en enkel sjel var det LITT bedre før...?   

   

   

   

   

   

   

 • Publisert: 06.09.2016, 18:05
 • Kategori: Personal
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  detkanfortgaagreit

  07.09.2016 kl.00:20

  husker godt min første mobil telefon også.. en stor greie med lang antene :P

  Skriv en ny kommentar

  hits