MONSTERSNUPP

Den allmektige bæsjen !

 • Publisert: 27.04.2016, 18:24
 • Kategori: Personal
 • Jeg tror alle mine medsøstre og brødre i hjemmesykepleien er enige i at bæsj er utrolig viktig,-den avslører mye om leverandøren,-og ikke minst kan den påvirke livet på godt og vondt.

  Når noen bekjenner plager for meg som er diffuse er det ikke umulig at jeg kan stille rare spørsmål om bæsjen din !

  Mange tenker at man observerer det opplagte,-om det er blod i avføringen,-men for oss med bæsj som redskap er det også viktig å få rede på konsistens, hvordan den flyter i vannet,-om den er hard,myk eller slimete,-farge og hvordan den lukter.

  Jeg har sett den i omtrent alle varianter og ikke minst levert på de mest utrolige vis,-en gang så jeg en som var kritthvit,-fargen kan nemlig fortelle noe om lever og infeksjonsstatus i kroppens organer.

  -er vi heldige får vi en titt.

  Vi er mer opptatt av bæsj enn vi tror,-nybakte mødre deler villig bæsjehistorier og ringer lett legevakt dersom bæsjen skulle utebli,-mange klarer ikke å bæsje andre steder enn hjemme mens noen har diagnoser som gjør at de er redde for å gjøre på seg mens de er på cafe.

  Jeg har naturligvis vært i mange situasjoner hvor jeg har hjulpet en pasient med vask etter ett uhell,-de aller fleste sier skamfullt at det er det verste som kunne skje,-de synes det er helt grusomt...jeg sier alltid at jeg vet med sikkerhet at det er verre for dem enn for meg,-for det er nettopp det de tenker på.-at det er ille for oss som skal hjelpe dem.

  Selv tenker jeg at det verste som kan skje en pasient er hjertestans eller annen akutt sykdom,-men de aller fleste er mer redd for å bæsje på seg enn noe annet.

  Det som er enda verre er faktisk å ikke få bæsjet,-har man ikke opplevd forstoppelse kan man ikke forestille seg hvor vondt det er,-og farlig kan det også være.

  Å gå på do er ikke noe man deler,-men det har hendt at jeg har fått en takknemlig klem av noen som endelig har fått et vellykket toalettbesøk etter faglige triks.

  At fordøyelsen tuller er noe som kan forderve livskvaliteten til den det gjelder,-mye fordi det er litt tabu tror jeg.

  Idag ringte de fra barnehagen og lurte på om minstemann muligens var litt forstoppet,-han sa nemlig at han måtte bæsje,-med en forpint mine,-og var regelrett sur i hele dag.

  Når jeg tenkte meg om så gikk det opp for meg at han faktisk kunne være noe forstoppet,-han har vært syk og spist lite og vært lite aktiv,-men når han ble bedre spiste han masse uten at jeg tenkte nøye nok over HVA han spiste eller at han fikk nok drikke så den dehydrerte kroppen fikk det den trengte når all maten brått kom.

  Jeg hentet ham tidlig,-jeg sa at vi skulle hjem og fikse problemet,-jeg har da tross alt fagbrev i bæsj !

  Det er mange fysiske bevegelser som setter tarmene igang,-på barn kan enkelte posisjoner trigge mekanismer i tarmen,-avslappende bad med olje og sviskeyoghurt kan gjøre susen.

  Etter ett par av mors profesjonelle triks kom endelig forløsningen,-og gleden ved å endelig ha fått ut "problemet" var stor,-jeg har aldri sett guttungen SÅ glad over å proklamere at en levering var gjort !

  I gledesrus presterte jeg å sende melding til den bekymrede barnehagetanten,-"En lettet fyr har levert"...seriøst ?!?

  I ett øyeblikk tenkte jeg at jeg må jo være helt kokko,-men så kom jeg på at nettopp dette med bæsj er faktisk viktig for oss,-og en viktig del av generell helse og velvære,-og ettersom hun jo utviste bekymring ble hun sikkert lettet over den gode nyheten...?

  -Ellers får jeg bare være den "rare"mora som er usedvanlig begeistret for bæsj....

 • Publisert: 27.04.2016, 18:24
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits