MONSTERSNUPP

Et mamma-syndrom..

 • Publisert: 23.04.2016, 01:31
 • Kategori: Personal
 • Jeg er neppe alene om dette...?

  Her sitter jeg klin våken midt på natten,-i teorien fullstendig utslitt og villig til å drepe for noen timers søvn..,-men jeg sover ikke fordi alle ungene gjør det !?!

  Minstemann har vært syk denne uken,-selv om det bare har vært litt feber og forkjølelse føles det leit når man ser en febersvett liten fyr som knappt orker å se tegnefilm,-så når han kviknet til og klasket til med skikkelig kveldsmat og humøroppsving før leggetid så føles det ekstra deilig å høre ham snorke rolig vel vitende om at han sover godt uten feber eller ubehag.

  -så jeg måtte ta meg tid til å nyte hans rolige pust og glede meg til han våkner imorgen klar for en frisk dag med utelek.

  Jentene har vært slitne denne denne uken,-så slitne at jeg nesten ventet på feber og bekreftelse på at lillebror delte viruset sitt,-men de har holdt seg friske.

  Da er det også godt å høre dem snorke i takt sammen på jenterommet,-og på deres vegne sitter jeg her og nyter tanken på at imorgen tidlig ringer det ingen vekkerklokker...

  Tenåringen som vanligvis er både frivillig og ivrig natterangler har også sovnet,-og det å høre snorkingen hans gjør meg jo fryktelig sentimental når jeg tenker tilbake mer enn 16 år,-også da kunne jeg finne på å sitte ved sengen og bare beundre skaperverket og nyte musikken ett barns snorking faktisk er for en mor.

  Tenåringen var ivrig natterangler allerede som baby,-han sov ikke en hel natt før han var tre år.

  Jeg husker legen på helsestasjonen foreslo å gi ham et allergimiddel som hadde den bivirkningen at man ble søvnig,-og jeg spurte om det var fordi det var farlig for ham å sove så lite ?

  Legen svarte at det var nok langt mer farlig forMEG at han sov så lite..

  (-Jeg takket nei til medisiner )

  Første natten han sov ble jeg veldig bekymret,-jeg ringte mamma midt på natten og var hysterisk fordi jeg trodde han var alvorlig syk til tross for total mangel på symptomer.

  Neste kveld skremte han meg igjen ved å legge seg og sove natten igjennom,-og jeg satt ved sengen og var skrekkslagen.

  Ingen skjønte hvorfor han sov så lite de første tre leveårene,-og ingen kunne forklare at han bare brått bestemte seg for å sove som barn flest,-og jeg satt mange kvelder ved sengen og bare nøt lyden av rolig snorking og deilig barnegrynt.

  Her sitter jeg igjen og velger bort egen søvn fordi jeg nyter synet og lyden av sovende barn,-jeg bruker litt tid på å beundre mesterverkene som ligger og snorker med all sin fortreffelighet,-kjenner litt på hvor fantastisk det er at disse menneskene faktisk er MINE mesterverk..

  Noen ganger må man bare ta seg tid til å beundre sine små og store skaperverk,-og det er jo faktisk enklest når de alle sover og ikke krever noe annet enn at man holder dem trygge der de ligger i dyp søvn.

  -og nå skal jeg følge deres eksempel og innta vannrett posisjon selv :)

  God natt til alle dere mødre som også har sittet mitdt på natten og stirret ihjel et lite vidunder som sover søtt !

 • Publisert: 23.04.2016, 01:31
 • Kategori: Personal
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Spireliten89

  26.04.2016 kl.15:12

  Tro meg, det der er du ikke alene om! :) Jeg trodde det ble bedre ettherhvert som barnet vokser og blir større, men jeg tror aldri at det mamamsyndrommet forsvinner her i huset. <3

  Skriv en ny kommentar

  hits