MONSTERSNUPP

Hva ER lykke ?

 • Publisert: 11.04.2016, 21:53
 • Kategori: Personal
 • Et sitat om lykke er:

  "Den største roten til ulykke er streben etter lykke"

  Jeg husker vi ble spurt på skolen om å definere god helse,-og korrekt definisjon var:"Fravær av sykdom, skavank eller lyter"

  Det virker jo logisk helt til man innser at det er individuellt,-det er noe man definerer for seg selv.

  Det er mye fokus på lykke,-magiske oppskrifter på hvordan man blir lykkelig,-hvordan man gjør andre lykkelig og kanskje aller viktigst,-hvordan man får lykkelige barn.

  Definisjonen på lykke er når man opplever intens følelse av glede og tilfredshet,-om det er en kake uten kull eller toppen på Mount Everest får være opp til enhver.

  Da synes jeg det er litt kinkig at vi skal søke så voldsomt etter å BLI en opplevelse ?

  Kanskje har jeg misforstått,-men lykke er vel noe man opplever og ikke ER ?

  Fravær av lykke må vel ikke bety at man ikke har det bra,-men at det kanskje er litt langt mellom øyeblikk man kan definere som lykkelige ?

  Det er vanskelig å kjøre akebrett om sommeren og vanskelig å bade i innsjøen om vinteren,-kanskje stiller vi krav som er umulig å oppnå,-kanskje blir vi så blendet av andres påståtte lykke at vi selv leter etter vår egen lykke målt mot andres forutsetninger og mål.

  Muligens har tilogmed lykke blitt status,-om jeg legger ut et bilde av en pannekake og beskriver det med "lykke",-ja så blir jeg kanskje litt snurt hvis andre svarer med et bilde fra et dekk på en yacht i tropiske farvann med hashtagg lykke....

  Dagens lykkedose var et stille øyeblikk mellom en av døtrene mine og hunden vår,-et øyeblikk fyllt av gjensidigrespekt,-tillit og kjærlighet.

  Selv tror jeg lykken er der man leter minst,-hos seg selv.

  Jeg tror ikke noe på streben etter å VÆRE lykkelig,-men heller streben etter å oppleve lykkelige øyeblikk og ikke minst ta vare på de så man kan gjenoppleve dem når man kjenner på fravær av lykke.

  Ren lykke kan være et frydefullt fjes fullt av beundring og tillit.

  Ren lykke kan være de øyeblikkene man føler tilfredshet på vegne av sine barn.

  Man bør kanskje slutte å jage lykken så intenst at man ikke ser den lykken man allerede har,-små magiske øyeblikk man tenker tilbake påog gjenopplever bare fordi det er godt,-ikke nødvendigvis "finere" enn andres lykke.

  Noen ganger er den store lykken et kaldt og gjørmete kyss krydret med betingelsesløs kjærlighet,-våte votter og en dæsj snørr...

  Jeg ønsker dere alle en dæsj lykke på en traurig Mandag,-og dere har nok en liten bortgjemt skvett lykke bare dere kjenner etter :)

 • Publisert: 11.04.2016, 21:53
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits