MONSTERSNUPP

Gi meg en fruktkrig !!

 • Publisert: 10.03.2016, 16:58
 • Kategori: Personal
 • Det nærmer seg påske og den nyheten som deles mest er den vanvittige priskrigen på smågodt !

  Joda, det er lov å kose seg og ikke minst er det fint at selv de med slunken formue kan være ekstra spandable mot sine barn denne påsken.

  Men det er nettopp det at den mest sårbare gruppen blant oss er de med barn OG slunken formue.

  Jeg har selv vært der,-selv om det er mange år siden nå husker jeg veldig godt de gangene jeg veide to cheeseburgere på McDonalds til 20 kroner opp mot middag med kjøttkaker, poteter, saus og grønnsaker til omtrent 120 kroner.

  Det er en håpløs situasjon å være i når man på grunn av økonomi velger alternativer man vet er usunne bare for å slippe å bekymre seg for neste strømregning.

  Paradokset er at vi ser til USA når vi diskuterer økende fedme og livsstilssykdommer,-og nettopp i USA ble det forlengst fastslått at desom rammes hardest av fedmesykdommer er de fattige,-fordi den billigste maten er også den mest usunne.

  Det er rart hvordan man er så opptatt av å avgiftsbelegge alkohol og tobakk for å forhindre kostnader ved livsstilssykdommer men samtidig mener detet greit at en hekto ren sukker proppet med fargestoffer koster mindre enn et par epler,- eller at man kan få 15 cheeseburgere billigere enn ENsunn hjemmelaget middag ?

  Den største prioriteringen for foreldre er å gi ungene det som er sunt og helsefremmende,-den neste er kanskje å glede dem med noe godt og det triste er at for noen handler det om å gi de noe som metter uten at det koster for mye.

  Jeg handler selv kun frukt og grønt på den butikken som fjerner momsen i prisen,-og det gjør jeg av prinsipp fordi jeg synes det er et forbannet godt tiltak som staten burde kommet med forlengst.

  Med fire unger går det med store mengder frukt og grønt hver dag,-og det er en skam at jeg nesten føler meg litt rik fordi jeg kan fylle fruktbollen og si "Spis så mye dere vil",-jeg husker godt hvordan det var da jeg måtte be guttungen spare på eplet så han kunne ha det med i barnehagen fordi ALLE måtte ha med en frukt hver dag.

  Om det en gang iblant også var priskrig på frukt og grønt,-ja så hadde det ikke vært så ille om det også dukket opp en priskrig på smågodt.

  Å beregne effekten av større tilgang på frukt og grønnsaker ville sikkert kostet omtrent hundre millioner i forskning og tatt minst tre år,-men som halvsmart mamma kan jeg helt gratis påstå at priskriger på frukt og grønt ville hatt en positiv effekt på folkehelsen !

 • Publisert: 10.03.2016, 16:58
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Cattzy1

  11.03.2016 kl.18:39

  Heeeeeelt enig med deg her ja!

  Spireliten89

  13.03.2016 kl.20:05

  Billigere frukt og grønt ville vært et bedre valg ja! :) Men jeg er litt redd det ville ført til hamstring og at det ble kastet mer mat, for mange kaster frukt som bare har en brun flekk, men kaster i seg sjokolade som har blitt hvit pga. den er litt gammel. :S

  Skriv en ny kommentar

  hits