MONSTERSNUPP

Hjemmelaget sushi !

  • Publisert: 05.03.2016, 21:52
  • Kategori: Personal
  • Jeg har en fantastisk sønn på 16 som for noen år tilbake bestemte seg for å slutte å spise kjøtt.

    Da ble interessen for fisk større og sushi ble en favoritt.

    Det er utrolig dyrt å kjøpe ferdig sushi som middag til en sulten tenåring flere ganger i uken,-så jeg foreslo at han kanskje kunne lære å lage det selv ?

    Han tok det svært så seriøst,-lærte seg Japansk tilogmed,-og nå vil andre lære av ham.

    Idag foreslo han at vi sammen skulle blogge om hjemmelaget sushi !

    Ingredienser du MÅ ha er:

    Nori som er flak av tørket tang

    Sushi-ris

    Sushi su (Ferdig søtet riseddikk)

    Fisk av sashimi-kvalitet

    Bambusmatte

    -Og alt dette finner du i helt normale butikker ! (Vi handler på Kiwi og Prix )

    Av grønnsaker velger han avokado, vårløk, gulrot, agurk ogpaprika,-men her kan man velge det man liker.

    Av tilbehør og pynt velger han mango, syltet ingefær,wasabiog chilli majones, sjøgress, rognkjeksrogn og wasabiperler.

    På rispakken står det kokeanvisning,-men han vil gjerne legge til at det er viktig å vaske risen forsiktig og veldig godt.

    Når risen er kokt heller man over omtrent 4 spiseskjeer med riseddik til omtrent 250 gr. rå ris og lar det avkjøles på et fat mens man rører rundt med jevne mellomrom så den holder seg luftig.

    Grønnsakene skjærer man i tynne strimler.

    Fisken bør man skjære på skrått i ca 30 graders vinkel.

    Så legger man ris i et tynt lag på Norien,-det er veldig viktig å fukte hendene godt med vann så ikke risen kladder seg.

    Så legger man på grønnsaker og fisk.

    Så ruller man den sammen med bambusmatten,man skal være forsiktig men også klemme sammen rullen.

    En uramaki og omotemaki hviler før oppskjæring.

    Når rullene skal deles er det viktig med en skarp kniv, men om du ikke har en samurai-skarp kniv kommer du langt om du fukter den du har med vann.

    Nå tok vi ingen bilder av hvordan han lager Nigiri,-men det er egentlig bare en ball ris med en skive fisk over !

    Så er det bare å dandere, pynte og dekorere,-og ikke minst spise !

    Selv kan jeg ikke få meg til å smake sushi,-så jeg er dypt takknemlig overfor vår gode nabo og sushi entusiast Sonja som ikke bare smaker,skryter og tipser,-men også bidrar sterkt til å vekke en drøm hos en 16 år gammel spire av en sushi-kokk !

  • Publisert: 05.03.2016, 21:52
  • Kategori: Personal
  • 5 kommentarer
  • 5 kommentarer

    Hjemmeværende mamma

    06.03.2016 kl.11:03

    wow, så imponerende! Jeg har aldri smakt sushi selv, men jeg må si at dette så veldig godt ut! :) Er det bare rødt kjøtt han ikke spiser, eller kylling og svin og? :) Spiser han egg/drikker melk? :) Slutt resultatet så veldig stilig ut! ;)

    monstersnupp

    06.03.2016 kl.12:43

    -han spiser ikke noe kjøtt,aller helst ville han vært vegetarianer men kompromisset er at han spiser noen egg i uken og drikker melk.

    Spireliten89

    06.03.2016 kl.22:27

    Sushi har jeg aldri smakt, greier ikke rå/ubehandla fisk/kjøtt o.l. Men det så veldig imponerende og faktisk godt ut! :) Moro når ungdommen interesserer seg for matlaging. Kanskje du har en gryende Masterchef i hus? :D

    Hjemmeværende mamma

    07.03.2016 kl.08:27

    Ja ok, jeg trodde at vegetarianere holdt seg unna fisk? Siden det er jo døde dyr det også. Mens bi-produkter av levende dyr går greit, derav egg og melk og honning. Mens veganere spiser ikke noe som har med dyr og gjøre, døde eller levende.

    Lykkeliten_Juli2016

    08.03.2016 kl.09:11

    Oi! Det så veldig fancy og godt ut ut :D

    Skriv en ny kommentar

    hits