MONSTERSNUPP

Hjemmelaget sushi !

  • Publisert: 05.03.2016, 21:52
  • Kategori: Personal
  • Jeg har en fantastisk snn p 16 som for noen r tilbake bestemte seg for slutte spise kjtt.

    Da ble interessen for fisk strre og sushi ble en favoritt.

    Det er utrolig dyrt kjpe ferdig sushi som middag til en sulten tenring flere ganger i uken,-s jeg foreslo at han kanskje kunne lre lage det selv ?

    Han tok det svrt s serist,-lrte seg Japansk tilogmed,-og n vil andre lre av ham.

    Idag foreslo han at vi sammen skulle blogge om hjemmelaget sushi !

    Ingredienser du M ha er:

    Nori som er flak av trket tang

    Sushi-ris

    Sushi su (Ferdig stet riseddikk)

    Fisk av sashimi-kvalitet

    Bambusmatte

    -Og alt dette finner du i helt normale butikker ! (Vi handler p Kiwi og Prix )

    Av grnnsaker velger han avokado, vrlk, gulrot, agurk ogpaprika,-men her kan man velge det man liker.

    Av tilbehr og pynt velger han mango, syltet ingefr,wasabiog chilli majones, sjgress, rognkjeksrogn og wasabiperler.

    P rispakken str det kokeanvisning,-men han vil gjerne legge til at det er viktig vaske risen forsiktig og veldig godt.

    Nr risen er kokt heller man over omtrent 4 spiseskjeer med riseddik til omtrent 250 gr. r ris og lar det avkjles p et fat mens man rrer rundt med jevne mellomrom s den holder seg luftig.

    Grnnsakene skjrer man i tynne strimler.

    Fisken br man skjre p skrtt i ca 30 graders vinkel.

    S legger man ris i et tynt lag p Norien,-det er veldig viktig fukte hendene godt med vann s ikke risen kladder seg.

    S legger man p grnnsaker og fisk.

    S ruller man den sammen med bambusmatten,man skal vre forsiktig men ogs klemme sammen rullen.

    En uramaki og omotemaki hviler fr oppskjring.

    Nr rullene skal deles er det viktig med en skarp kniv, men om du ikke har en samurai-skarp kniv kommer du langt om du fukter den du har med vann.

    N tok vi ingen bilder av hvordan han lager Nigiri,-men det er egentlig bare en ball ris med en skive fisk over !

    S er det bare dandere, pynte og dekorere,-og ikke minst spise !

    Selv kan jeg ikke f meg til smake sushi,-s jeg er dypt takknemlig overfor vr gode nabo og sushi entusiast Sonja som ikke bare smaker,skryter og tipser,-men ogs bidrar sterkt til vekke en drm hos en 16 r gammel spire av en sushi-kokk !

  • Publisert: 05.03.2016, 21:52
  • Kategori: Personal
  • 5 kommentarer
  • 5 kommentarer

    Hjemmevrende mamma

    06.03.2016 kl.11:03

    wow, s imponerende! Jeg har aldri smakt sushi selv, men jeg m si at dette s veldig godt ut! :) Er det bare rdt kjtt han ikke spiser, eller kylling og svin og? :) Spiser han egg/drikker melk? :) Slutt resultatet s veldig stilig ut! ;)

    monstersnupp

    06.03.2016 kl.12:43

    -han spiser ikke noe kjtt,aller helst ville han vrt vegetarianer men kompromisset er at han spiser noen egg i uken og drikker melk.

    Spireliten89

    06.03.2016 kl.22:27

    Sushi har jeg aldri smakt, greier ikke r/ubehandla fisk/kjtt o.l. Men det s veldig imponerende og faktisk godt ut! :) Moro nr ungdommen interesserer seg for matlaging. Kanskje du har en gryende Masterchef i hus? :D

    Hjemmevrende mamma

    07.03.2016 kl.08:27

    Ja ok, jeg trodde at vegetarianere holdt seg unna fisk? Siden det er jo dde dyr det ogs. Mens bi-produkter av levende dyr gr greit, derav egg og melk og honning. Mens veganere spiser ikke noe som har med dyr og gjre, dde eller levende.

    Lykkeliten_Juli2016

    08.03.2016 kl.09:11

    Oi! Det s veldig fancy og godt ut ut :D

    Skriv en ny kommentar

    hits