MONSTERSNUPP

Ser slemminger slemme ut ?

 • Publisert: 23.02.2016, 23:25
 • Kategori: Personal
 • Jeg husker en av jentene mine spurte en gang om det fantes tyver som kunne finne på å stjele barn ?

  På en måte ble jeg nesten lettet over spørsmålet,-for jeg vil jo advare ungene mot farer samtidig som jeg ikke vil skremme dem.

  Jeg sa at det finnes faktisk mennesker som stjeler barn,-men da jeg spurte henne hva hun skulle gjøre om noen forsøkte å stjele henne svarte hun ubekymret at det ville aldri skje !

  Da jeg spurte hvorfor svarte hun at tyver og slemminger ser så skumle ut at hvis hun så en sånn slemming skulle hun bare løpe vekk !

  Naturlig nok tror de fleste barn at de som er riktig slemme også ser veldig slemme ut.

  Jeg sa at noen liker å lurebarn også,-og at de kan be om hjelp til å lete etter kattunger eller trøste en valp som er syk.

  Idag tenkte jeg at kanskje vi voksne også stereotyper slemminger litt,-det virker nesten sånn i kommentarfeltene i dagens nyheter.

  De fleste har fått med seg saken om jenta som sto frem som offer for farens gjentatte grove overgrep på tv2 ikveld,-og noe som utheves både av media og kommentatorer er det faktum at faren hennes var sjef i barnevernet.

  Vi blir liksom litt ekstra sjokkert når en overgriper eller voldsutøver jobber i et yrke hvor hovedoppgaven er å beskytte samfunnet mot akkurat sånne som dem.

  Jeg tenker sånn selv,-jeg har en slags ide om at mennesker i slike yrker er ekstra gode og med masse empati og sympati for den gruppen de skal beskytte.

  Samme er det jo med partiske dommere, korrupte politimenn eller pleiere som mishandler eldre,-ja for de finnes jo !

  Det som er så skummelt er at farlige mennesker finnes i alle yrker og samfunnslag,-og vår forskrekkelse når de i betrodde posisjoner gjør noe galt bunner vel kanskje i en slags følelse av tillitsbrudd ?

  Det er jo så utenkelig at noen i et yrke hvor man skal hjelpe og beskytte kan være det farligste monsteret selv ?

  Ingen kan utelukkes basert på yrke eller posisjon,-for til syvende og sist er det bare mennesker bak alle titler.

  Den beste måten å beskytte barnet sitt på er kanskje å se bort ifra hvordan potensielle slemminger kan se ut eller være,-men rett og slett gi barna en så sterk tro på sin egen verdiog egne rettigheter at de alltid vil ha mot til å protestere,-si ifra og stole på egne instinkter når noe føles helt feil ?

 • Publisert: 23.02.2016, 23:25
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Hjemmeværende mamma

  24.02.2016 kl.08:26

  Det er dessverre tven som lærer oss at slemminger ser slemme ut. Så dette sjokkerer ikke meg i det hele tatt, man finner "slemminger" uansett stilling. Faktisk vil de sykeste folkene søke seg til stillinger som setter de i makt posisjon, for å selv være "beskyttet".

  Lykkeliten_Juli2016

  24.02.2016 kl.16:38

  Er så enig.. Helt forferdelig å tenke på, men det er noe i at det er ofte de personene du minst forventer at skal gjøre noe galt, som står for mye ondskap her i verden.. Og trist nok som det er, tror jeg vi aldri kan være godt nok forberedt uansett hva vi gjør.. Det positive er jo at som oftest går det jo bra, og det er jo ikke de fleste som utsettes for ondskap her til lands hvert fall :)

  Spireliten89

  24.02.2016 kl.20:41

  Som liten trodde jeg også at slemminger så slemme ut, men etter noe år på baken og med litt erfaring innenbords har jeg funnet ut at det gjerne er det som er veldig høflige og godt likt, som er de største slemmingene. De som er flinke til å spille skuespill. Det er sykt at mennesker med så viktige stillinger som i barnevernet, omsorgsyrket o.l misbruker makten og posisjonen sin! Lykken er at det finnes flere "gode og snille" i de yrkene enn slemminger!

  Skriv en ny kommentar

  hits