MONSTERSNUPP

Perfekt uperfekt

 • Publisert: 11.02.2016, 21:38
 • Kategori: Personal
 • Jeg er i en prosess hvor bloggen har ligget brakk,jeg ser at det er mange visninger på gamle innlegg,og noen lurer på hvor det har blitt av meg.

  Jeg skrev et innlegg om at det ville bli færre innlegg,kanskje mer sporadisk og ikke så veldig engasjerende fordi mitt fokus nå måtte være på helt konkrete forhold i mitt liv.

  Jeg sa noe om at «mammapolitiet» hadde bitt fra seg,og jeg fikk mange kommentarer om at jeg var en av de få mammabloggene folk gadd å lese.

  Andre mødre kommenterte at det var så befriende å lese at det fantes andre med unger som spiste på en måte som gjorde at man måtte vaske ketsjup ut av ørene,at noen turte å fortelle at livet med unger noen ganger er så hektisk at man blir helt satt ut,-ja til og med litt drittlei !

  Noen har sagt at det er befriende at noen tør å være ærlig,at man kan være en god mor selv om man desperat ønsker seg en liten pause for seg selv.

  Jeg har ofte skrevet at jeg ville vært langt mer bekymret for de mødrene som hardnakket og konsekvent påstår at alt går på skinner og at man ikke et eneste sekund tviler på seg selv som mor.

  Jeg har fått mange private mail fra mødre som har takket meg for at jeg tør å si høyt at jeg noen ganger er drittlei mas,at jeg HATER rosa muffins og rett og slett ikke gidder å lage kinafletter på jentene før skolen,jeg vil heller bruke tid på kos enn å tvinge dem til å fremstå som perfekte.

  Jeg har fått tåredryppende mail fra mødre som har følt seg så nedslått og slitne,og trodd at de ikke kan si det høyt.

  De har fått inntrykk av at en «god mor» ikke blir sliten,stresset eller bestikker ungen med sjokolade så man kan få snakke litt på telefonen med en venninde,-du skal få et kinderegg bare du lar meg få ti minutter liksom.

  En god mor skal ikke glemme tannpuss eller balsam,-en god mor skal alltid være oppdatert på alle aktiviteter,bursdager og arrangementer som er fancy,-en god mor stiller opp med både kaker og dekorasjoner hver gang anledningen byr seg,-og ikke minst skal en god mor se ut som hun er alt annet enn en mor,-helst en supermodell i spandex klar for en tre-timers løpetur.

  En «Normal» mor derimot både glemmer bursdager og arrangementer,en helt normal mor kan glemme akebrettet på selveste akedagen,stille i T-skjorte og joggesko og glede seg til å se en hel episode av Dr.Phil mens ungene er på skolen og i barnehagen.

  En helt normal mor kan ta seg i å tenke»Forbanna drittunger» når de oppdager at sofaen er innsmurt med prim eller bilen har blitt pimpet med «tigertriper»laget av steiner,-en normal mor føler også umiddelbar skyld ved slike tanker og lager ekstra kos med pannekaker og blåbær for å betale for sine «synder»

  -Og de uvitende barna tenker bare at du er ekstra kuul,-for de vet jo ikke hva du bærer på av skyld.

  En normal mor trenger ikke å vise verden at hun er perfekt,hun trenger bare å vise egne barn at de er elsket, verdifulle og verdsatt - men er det nok å bare være normal ?

  Kanskje er det nok for barna,-men er det nok for omverdenen ?

  Selv synes jeg det er litt alarmerende at det å si at alt ikke er perfekt,-at alt ikke går på skinner,-ja til og med at man ønsker seg tid helt alene skal skape reaksjoner blant mødre i form av takknemlighet og lettelse?

  -I all hemmelighet selvsagt,-sier du det høyt vil noen se skjevt på deg...

  Noen mødre vil nok betegne meg som en vandrende katastrofe,-andre mødre vil beskrive meg som perfekt fordi vi deler samme filosofi,-og mine barn vil beskrive meg som verdens beste mor,-og det er jeg jo for dem.

  -Og egentlig så skulle man tro at det er nettopp det som er det viktigste,-at man gjør det som er best og rett for egne barn og familie.

  Men har vi kommet dit hen at det faktisk blir viktig å fremstå som perfekt i sosiale medier i tilfelle noen vurderer å granske deg litt ?

  Ser vi annerledes på de mødrene som fremstiller livet som perfekt i sosiale medier kontra de mødrene som tør å dele sine utfordringer,-feilsteg og flauser ?

  Har spillet for omverdenen blitt en slags dokumentasjon man kan legge frem så ingen tror at man ikke er perfekt nok ?

  Jeg lurer selv noen ganger,-,-perfekt uperfekt eller bare uperfekt ?

 • Publisert: 11.02.2016, 21:38
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  HermineL

  11.02.2016 kl.23:03

  Godt at noen skriver om dette tema :) jeg er lagt ifra perfekt selv og ting går ikke alltid på skinner her med barna som blant annet ikke klarer å snakke i normal stemme Osv. Det hender til tider at man som mor bare trenger litt tid for seg selv. Og andre ganger er det bare så godt å sitte under teppet med ungene på fanget og se på TV i harmoni :) så godt du tar opp tema..stå på

  Elisabeth Lofthus

  12.02.2016 kl.13:40

  Vi heier på deg, Monstersnupp! Perfekt uperfekt! :)

  Spireliten89

  14.02.2016 kl.21:03

  Vi er heldigvis ikke perfekt, noen av oss. Tenk så kjedelig og forutsigbar verden hadde vært om alle var det? :) Dagens media har stor påvirkning av mennesker, derav mødre. Tror presset om å prestere og være en perfekt mamma har blitt verre de siste årene også. Jeg tror at mødre som fremstår som perfekte på facebook blir ansett med høyere status enn de som deler "uperfekte" liv og hendelser. Perfekt eller ei, en god mor er den som overrøser ungene sine med kjærlighet og myke klemmer, og alltid er der i mine øyne :)

  Skriv en ny kommentar

  hits