MONSTERSNUPP

Ut på tur, alltid sur!

 • Publisert: 25.01.2016, 20:18
 • Kategori: Personal
 • Da jeg var liten ble vi velsignet med enorme snømengder hver eneste vinter,og vi vokste ikke ut av hverken skistøvler eller ski,vi SLET de ut!

  Vi kunne gå lysløypa to ganger om dagen bare for gøy.

  Likevel har jeg fått en unge som bare HATER hele ideen med å gå tur.

  Da jentene var helt små kunne de alltids haike på et akebrett, men etterhvert som de ble store nok til å klare å gå helt inn i skogen ble det åpenbart at en av dem overhodet ikke VILLE gå helt inn i skogen!

  Når de hadde turdag i barnehagen var det alltid samme gamle visa,alle ungene hadde hatt det supergøy unntat min lille protestant.

  Noen ganger har jeg lurt på om jeg har den eneste ungen i Østfold som ikke skjønner seg på det ur-Norske i det å gå på tur ?

  "Hvorfor må vi gå langt inn i skogen for å grille en pølse når kjøkkenetvirker??"

  "Hvorfor må vi sitte på isopor i snøen mens sofaen på kjøkkenet står tom?"

  "Hvorfor må vi streve med å tenne bål når du bare kan vri på knotten på komfyren?"

  "Hva med grillen på verandaen da?!? "

  Jeg kan kanskje skylde på genene,pappa er halvt italiensk og dermed ikke forventet å være født med ski på beina...?

  Merkelig nok føles det som at det er en skavank som må forklares og rettferdiggjøres,samtidig så er det jo passe hysterisk at man er så redd for å ikke passe inn "kvikklunsj" leiren at man bortforklarer manglende turglede med genetisk avvik...

  (Huff,født sånn ja... triste greier..)

  -For å gå på tur i skogen er noe man bare MÅ gjøre,ikke sant ?

  -Og ungene bare MÅ elske det,ikke sant ?

  (-Ellers er du kanskje en sofa-slitende Dr.Phil stirrende mor som ikke engang er egnet som hundelufter...?)

  Å være ute er en annen sak,å bare være ute er så gøy at det er helt umulig å komme inn selv når vottene er våte og lua veier 2 kilo med snø som har ballet på seg.

  Å bare være ute!

  -Å så tines i badekaret med en kopp kakao på kanten,og når mamma spør hva har dere gjort ute ?

  -Bare lekt og lekt...

  Unntaket for husets mest motvillige turgåer er Nordens Ark,for da kan det vandres i timesvis uten klage,og blir man sliten i beina lokker det jo at man snart får se tigerene.

  Nå som det har vært så mye snø har det også florert med bilder av turglade entusiastiske barn i naturen,kanskje har jeg latt meg lure litt av sosiale medias glansbilder av turelskende barn?

  Men jeg har jo også bilder av smilende ivrige barn i firsprang gjennom snøen,-etter at jeg har sagt:

  "Nå skal vi hjem."

 • Publisert: 25.01.2016, 20:18
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  HermineL

  25.01.2016 kl.20:52

  Det var nok mer vanlig å være mer ute før og slite ut alt av utstyr. Jeg har faktisk 2 unger som elsker å være ute i det meste av vær. Jeg er ikke ute i all slags vær, men mye av det. Mannen er en annen sak. Er det regn,snø eller kaldt må jeg nesten dra han ut av sofaen for å være med ut i hagen for å leke med ungene. Han har alt av utstyr til å holde seg varm og tørr,men vil ikke bruke det av en merkelig grunn.

  Spireliten89

  26.01.2016 kl.12:57

  Jeg har vært mye ute i friluft som liten og har en to åring som elsker å være ute. :) Mannen er ikke alltid like lett å få med ut, noe som er litt synd. Men stort sett blir han med for familiens skyld og han tar ikke skade av å bevege seg litt. Er bare bra at unger får være i litt aktivitet, men det samme gjelder foreldrene synes jeg. :P Men å dra ut i all slags vær gjør vi ikke. Er det bitende kaldt eller striregner så blir vi helst inne. Og jeg tror det er mange falske glansbilder på sosiale medier :)

  Skriv en ny kommentar

  hits