hits

MONSTERSNUPP

Mamma,-kan jeg bli tjukk også ?

 • Publisert: 04.01.2016, 23:41
 • Kategori: Personal
 • Vanligvis pleier Januar å irritere meg med alt det forbannede slankemaset sitt.

  Noen ganger er det jo også morsomt,-som igår da jeg kjørte forbi ikke mindre enn syv grilldresskledde nyfrelste løpere som peste avgårde med lut rygg mot et lettere liv.

  Apoteket ligger ved siden av treningssenteret,-og i Januar må de eldre med vaklende bein stabbe over hele parkeringsplassen til apoteket for å hente hjertemedisinene sine fordi alle parkeringsplassene FORAN DØRA er opptatt av nyfrelste ivrige spinningentusiaster som av en eller annen grunn må ha kortere vei til gymmen enn en nitti-åring kan få til Apoteket.

  Annenhver reklame på tv forteller deg hvordan du kan få et nytt og bedre liv med slankepiller,-slankepulver,-slankekaffe eller slankesjokolade.

  Annonser forteller deg at du nå kan få slippe å føle deg så MISLYKKET,-for de har vidunderkuren for DEG !

  Du trenger bare å bli LITT tynnere,-ikke sant ?

  Midt oppe i dette lykkejaget ser jeg at veien kanskje like gjerne fører til en tidlig grav,-på startskuddet forpanikkslankingen og nazi-diettene som preger Januar så dør en ung jente av vår drøm om å se tynn ut i en jævla kjole.

  Man kan skylde på mange,-peke fingre og riste på hodet til man får "shaken-idiot-syndrome",-men sannheten er at det er mange som lider voldsomt og også noen som dør av det tyrranniet vi selv holder i live.

  Jeg har selv sagt at i Januar,-ja da skal jeg være "flink"

  Nå tenker jeg at jeg burde være mer opptatt av mine døtres mentale helse enn centimeter over skinka.

  Jentene mine er bare seks og syv år gamle,-men for en stund tilbake spurte en av dem meg:

  "Mamma,-hvorfor er du så tjukk ?"

  Jeg svarte at det er jeg jo aldeles ikke,-jeg er bare litt bulkete her og der etter å ha dyrket frem fire hele mennesker.

  Så sa hun at hun synes jeg er mykest i verden og vi snakket ikke mer om det.

  Nå tenker jeg at hun på et eller annet vis har fått for seg en mal allerede nå,-for hun definerte jo meg som tjukk ?

  -Jeg er ingen sylfide,-men tjukk er jeg slettes ikke,-så hvem eller hva er det som setter standard for henne ?

  Det får meg til å tenke at allerede nå er jentene mine svært sårbare for påvirkning,-så i år er jeg ikke bare litt irritert på "Slanke-Januar",-jeg kjenner at jeg blir litt forbannet også.

  Det eneste jeg kan gjøre er å være et sunt eksempel,- og det betyr at jeg skal vise dem glede over å bo i en ekte kropp,-glede over å besitte en frisk kropp og ikke minst elske den kroppen som tross alt ga meg små mennesker som elsker meg uansett fasong.

  Og det synes jeg vi alle kan gjøre,-det ER helsebringende å elske seg selv,-for den man elsker vil man jo det beste ?

  Så om det beste for egen helse er å gå ned noen kilo,-ja så er vel den beste starten uansett å elske seg selv fremfor å forakte noen tall på en vekt.

  Det eneste alle mennesker har til felles uansett fasong,størrelse eller vekt er frykt for å ikke bli akseptert i større eller mindre grad basert på utseende,-så elsk deg selv,-elsk din neste,-og JA,-elsk en bitte liten sjokoladebit også !

 • Publisert: 04.01.2016, 23:41
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar