MONSTERSNUPP

Tusen takk alle selvlysende helter!

 • Publisert: 29.12.2015, 19:09
 • Kategori: Personal
 • En drømmedag med nye akebrett ble til en dag med uventet dramatikk !

  Når det er fartsfyllte aktiviteter er det ofte de minste ungene jeg tenker på sikkerheten til,men idag var det jammen tenåringen som akte på oss et lite adrenalin-kick.

  Baklengs i høy hastighet traff han på et hull i bakken på minst halvmeter i diameter og nesten en halv meter dypt.

  I teorien er dette nok til å få et brudd i ryggen,-samtidig så klarte han å stable seg på beina å gå hjem.

  I teorien kan man faktisk gjøre mye med brudd så lenge man er høy på adrenalin,- før smertene setter inn for alvor.

  I teorien kan man se helt grei ut mens milten lekker en halvliter blod i timen.

  Derfor ble jeg svært usikker da han tyve minutter senere sa at han hadde voldsomt vondt,-i hele ryggen,-for jeg har alle teoriene i hele pensumet i hodet.

  Selv om jeg har noe kunnskap er det alikevel vanskelig når det er ens egen unge.

  Jeg klarte ikke å avgjøre om den høye pulsen hans kom av smerter, sjokk eller redsel,-jeg var jo redd sjøl !

  Jeg ville at NOEN skulle sjekke ryggen hans,-på den annen side kunne jeg jo påført uhelbredelig skade dersom jeg slepte han opp trappa og inn i bilen.

  Etter å ha stabilisert ham ringte jeg legevakt for råd,-og responsen var at det er bedre å sjekke en gang for mye enn for lite,-hun skulle sende en ambulanse ut.

  Jeg vet jo at dere har mye å gjøre dere også,og jeg informerte om at han var stabil og at jeg var kompetent til å passe på vitale tegn,men dere skulle alikevel komme så fort dere kunne.

  Da ambulansen kom sto den ene jentungen med sykepleierdrøm i magen å trippet ivrig,-hun hadde større stjerner i blikket enn da nissen kom....

  Etter en god sjekk og lang prat konkluderte dere med at det sikkert ikke var snakk om brudd eller nerveskader,kanskje en skikkelig nyresmell men mest sannsynlig bare muskulære skader.

  Da er det faktisk bedre å være hjemme i egen seng og pleies av egne.

  Dette ble formidlet til en smertepåvirket og redd tenåring på en måte som bare er beundringsverdig,dere påpekte at dere var jo tilgjengelige døgnet rundt uansett dersom noe endret seg,og tenåringen følte seg helt trygg på at det var greit å bli hjemme.

  Dessuten har jeg en liten arme av sykepleiere på jobben jeg vet ville kommet oss til unnsetning dersom noe skulle oppstå.

  Jeg ba dere nesten om unskyldning da jeg skjønte at det åpenbart ikke var nevrologisk skade,dere stilte spørsmål og sjekket ting jeg ikke hadde tenkt på og jeg følte meg litt dum.

  Jeg bablet at man blir jo litt hysterisk i "mammahjertet" liksom,hvorpå deresvarte at det er jo akkurat sånn det SKAL være det!

  Det synes jeg var utrolig raust,- alle i helsevesenet vet jo at hysteri og nevrotikere kan ta opp mye verdifull tid,-og det var godt å ikke bli lagt i den skuffen...

  Det er et godt stykke arbeid i å avkrefte behovet for sykehusbesøk på en så god måte,-for når man først velger å ringe amk så er man jo ganske overbevist om det motsatte.

  Nå er pasienten godt plassert i egen seng mens mor holder kontroll på all verdens mulige symptomer,-dog med rolig puls og et avslappet mammahjerte.

  Da dere gikk tror jeg at jeg sa noe om at det var jammen godt dere er på jobb i julen for å passe på oss,-men jeg skulle ønske jeg husket på å ønske dere god jul,-takke dere for god omsorg og sende med dere litt sjokolade til kveldens matpause.

  Jeg er så ubeskrivelig takknemlig for alle dere i selvlysende klær som jobber natt og dag,-helger og helligdager,- at dere til tross for all erfaring dere har med hysteriske mødre alikevel møter opp med et smil,-varme hender og et raust hjerte !

  -Og jeg skal jammen sende dere litt sjokolade !

 • Publisert: 29.12.2015, 19:09
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Tanzaniasusanne

  30.12.2015 kl.11:05

  Huff for en fæl opplevelse! Men som alle sier - sjekk heller en gang for lite enn en gang for mye. Godt at det gikk bra tross alt. Og det er sikkert og visst at disse gulkledde møter mye rart, og nettopp derfor tenker jeg det er så viktig at de også klarer å være saklige, flinke OG medmennesker opp i dette. Send sjokolade, du!!

  Spireliten89

  04.01.2016 kl.20:13

  Så skummel en opplevelse! :S Som Tanzaniasusanne skriver så er det alltid bedre med en sjekk for mye enn for lite. Enda godt det gikk bra! De selvlysende heltene er det lett å ta for gitt dessverre. De burde fått mer cred og ære for jobben de gjør. Send sjokolade du, det ville jeg gjort! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits