MONSTERSNUPP

Barnløs nittiåring

 • Publisert: 13.12.2015, 10:44
 • Kategori: Personal
 • For en tid tilbake hadde jeg en lengre samtale med en dame på over nitti år.

  Det som er så facinerende med eldre mennesker er at når man tar seg tid til å prate med demoppdager man at i den krumryggede og skrukkete kroppen bor det et hav av følelser som kan være en tenåring verdig!

  Hun fikk meg til å tenke på dere som sliter med å få barn.

  Hun fortalte at hennes barnløshet nærmest ruinerte henne følelsesmessig,de første fem årene av ekteskapet var preget av alles forventninger om at de snart skulle fåbarn.

  Hun fortalte at hun følte seg mindreverdig som kvinne og utviklet sterk sjalusi overfor andre kvinner,hun var tilogmed redd mannen hennes skulle forlate henne så han kunne få barn med en annen.

  -Og alt dette bar hun på selv,hun snakket ikke med noen om det.

  Det verste med alle som spurte var at de ville "overbevise" henne om hvor flott det var med små barneføtter som sprang over gulvet,som om hun hadde valgt å være barnløs.

  Det var ingenting i verden hun ønsket seg mer enn lyden av små føtter over kjøkkengulvet,men den gangen snakket man ikke om barnløshet.

  Det var nærmest som en skavank man ikke kunne vedkjenne seg.

  Nå i en alder av nitti blir hun fremdeles opprørt når hun forteller om familie og venner som "oppfordrer" henne til å få barn, hun blir blank i blikket mens underleppen skjelver, -"Det var ingen som forstod hvor vondt det var"

  Så ble hun endelig gravid,men mistet det.

  Jeg kan ikke forestille meghvilken sorg det må ha vært,men at det preger henne sterkt fremdeles er tydelig,og det sier noe om den emosjonelle utfordringen som ligger i det å være ufrivillig barnløs,sorgen kan følge en helt til graven.

  Det er intenst å høre en slik historie preget av så sterke følelser,det er nesten uvirkelig å klemme en dame på nitti år som deler dette med meg,og vite at selv om hun kanskje er en gammel dame så er denne sorgen fremdeles like rå og sterk når hun snakker om det.

  Det får meg til å tenke litt ekstra på de som går julen i møte uten etterlengtede barn,mens vi andre ikke snakker om annet enn ungenes forventninger, ungenes brev til nissen, kalendere og hjemmelagede dorull-nisser...

  Jeg skal ikke ønske meg noe til jul,jeg har allerede fått fire gaver som er magiske.

 • Publisert: 13.12.2015, 10:44
 • Kategori: Personal
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Spireliten89

  16.12.2015 kl.11:13

  Så sårt og tankevekkende! <3 Det må nesten ha vært verre å være barnløs på den tiden den eldre generasjonen levde, for da var slikt tabu og ble ikke snakket om. Jeg kjenner ei som mistet etter å ha ønsket seg barn lenge. Men det var bare å få vasket og stelt seg etter at fosteret hadde blitt støtt ut og fortsette å jobbe. Ingenting ble nevnt eller sagt til noen. En slik sorg må være uendelig stor å bære for en person, særlig alene! Får vondt av å tenke på de som har gjort det! <3

  Skriv en ny kommentar

  hits