hits

MONSTERSNUPP

Kjære mislykkede mamma

 • Publisert: 18.11.2015, 22:14
 • Kategori: Personal
 • Å være mamma kan være fryktelig vondt noen ganger,-bjørnekreftene og panserhjertet kan slå sprekker når du plutselig betviler dine evner som mor.

  Vi er sårbare fordi det er så viktig for oss,det er ikke bare det at vi vil gjøre det aller beste, - vi MÅ .

  Når vi opplever mestring som mor føles det som om man kan beseire hele verden med bare lillefingeren,når man derimot innser at man ikke kan mestre alt til perfeksjon så føles det litt som om mammahjertet knuses litt.

  Når man opplever at et barn trenger mer oppfølging enn "alle andre" blir man veldig opptatt av de "andre."

  Det er da det blir komplisert,- når vi ser oss omkring i sosiale medier overveldes vi av striglede barn med perfekte mødre,ferske hjemmebakte rundstykker før 07.00, matpakker med kunstnerisk utskjært frukt og matpapir i origami-style.

  "Alle andre" dokumenterer sin perfekte oppskrift på perfekte barn og perfekt familieliv mens du sitter der foran dataen i mørket å forsøker å svelge verdens mest hårete kamel,at ungen din trenger mer enn "bare" deg.

  Det er flott når man viser hvordan man får til ting med barna sine,alt det flotte man har gjort og hvor innmari idyllisk alt er,det er jo naturlig å vise det man er stolt av,samtidig er det viktig å huske på at det vi viser er jo nettopp det vi er stolte av.

  -Og kun det.

  Det er viktig å minne oss på at bak ethvert perfekt delt øyeblikk ligger det også udelte nederlag.

  Nettopp derfor vil jeg fortelle deg,at som "dreven" firebarnsmor er den eneste forskjellen på deg og meg at jeg har følt meg totalt mislykket oftereenn deg.

  Det hender at andre spør meg om råd som om erfaring og alder skulle gjøre meg til en bedremor,sannheten er at vi lever fra øyeblikk til øyeblikk.

  Akkurat som deg føler jeg meg uovertruffen med to varme armer om halsen,-og akkurat som deg føler jeg helt maktesløs når jeg ikke mestrer mammarollen slik jeg tror den skal være.

  Jeg vil si til deg,akkurat som jeg sier til meg selv,at vi er jo verdens beste mødre til våre barn i vår verden.

  Når det kommer til stykket er VÅR verden langt viktigere enn sosiale medier med perfeksjon som knapt kan oppnåes.

  Kjære mislykkede mor,du er ikke alene- det er bare så hemmelig å være litt mislykket innimellom.

  Ikveld kan vi være litt mislykket sammen mens vi planlegger hvordan vi skal gjøre alt bedre imorgen,-og når gullet legger armene rundt deg og snørrer ned håret ditt i hemingsløs kjærlighet,-ja da forsvinner hele følelsen av å være mislykket.

  Jeg lover.

 • Publisert: 18.11.2015, 22:14
 • Kategori: Personal
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar