MONSTERSNUPP

Manipulert og hjernevasket ??

 • Publisert: 20.08.2015, 23:59
 • Kategori: Personal
 • Hjelp!

  Etter å ha lest om hvordan vi manipuleres til å lære gutter at de er smarte og jenter at de er søte via fargekoder har jeg gått i meg selv.

  Selv mener jeg jo at jeg er helt innafor når det gjelder å lære ungene mine både likeverd og likestilling.

  Utløsende faktor var da jeg leste at det ikke lenger finnes tannkrem for barn,men for gutter ELLER jenter.

  En liten titt på badet avslørte den skrekkelige sannhet,jeg fordummer og svakeligjør mine døtre allerede før syv på morran!

  Gjett hvem som pusser med Spiderman ?

  Jepp, det er guttungen det som starter dagen med en superhelt mens jentungen må nøye seg med en prinsesse hvis oppgave i livet er å være føyelig og søt.

  Det stopper ikke der,-balsamen jeg kjøpte til jentene er ekstremt rosa !

  Det står at den er for "Kids",-men det er klart det er lureri når den er så forbanna rosa med en alv på flasken !!

  Da jentene skulle få en liten krakk til badet falt valget på denne:

  Den er selvsagt også rosa og befengt med prinsesser !

  At de valgte den betyr jo at jeg er en svært så lite bevisst mor,-jeg burde jo styre de unna denne rosa avgrunnen.

  Det som gjør jentenes do-krakk enda verre er lillebror sin do-krakk.

  Den har biler !

  Biler er tøfft,- bil er en guttegreie,-og at krakken er jentete rød er bare en spekulativ produsent sin måte å lure meg til å godta at sønnen min liker biler.

  Da jentene skulle velge seg nye matbokser og drikkeflasker til skolestart nådde jeg nok bunnen som kvinne.

  Matboksene de ville ha er sjokkrosa,-drikkeflaskene er nesten verre fordi de ikkebare har en jentefarge men tilogmed et hjerte !

  Uvitende og muligens hjernevasket som jeg er gjorde jeg ingenting for å stoppe dem,-jeg lot dem få all denne diskriminerende dritten.

  Alle vet jo at en jente på seks år ikke kan diggerosa eller prinsesser,-da kan hun jo aldri bli direktør.

  Jeg trodde at jeg viste jentene mine verdien av å være både utdannet og selvstendig da jeg stolt hang mitt fagbrev på veggen,-men jeg jobber jo i et kvinnedominert yrke !

  Hva gjør jeg om derosa jentene mine gjør alvor av sine trusler om å jobbe i helsevesenet akkurat som meg ?

  Toget har gått for meg , - eggekartongen min i sjokkrosa rettet mot kvinner befester min rolle som fruktbar eggløsende fødemaskin,jeg kan ikke engang redde meg selv fra det rosa marerittet,-langt mindre jentene mine.

  En dag kommer de til å ende opp helt tilfredse,men i feil yrke bare på grunn av en jævla rosa kjole.

  Huff, det er jammen hardt å være mor i vårt rike land når det er så mange farlige farger...

  Heldigvis slipper jeg å velge kjønnskorrekt farge på en rednigsvest i en flåte over middelhavet,-jeg slipper å bekymre meg for fargen på etkompress på et avvrevet lem eller fargen på tabletter mot tuberkulose eller hiv.

  Puh !

 • Publisert: 20.08.2015, 23:59
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Tanzaniasusanne

  21.08.2015 kl.11:46

  Veldig godt skrevet (som vanlig)! Selv hadde jeg en liten jente som elsket Spiderman og ble utrolig lei seg da ingen kjøpte Spiderman drikkeflaske til henne (det eneste hun ønsket seg til jul da hun var 3 år). Jeg måtte også tilbake til butikken etter å ha kjøpt en lilla tannbørste med feer på. En rasende jente nektet å bruke den og ville ha en oransje med fotball i stedet. Og så fikk vi en liten gutt som elsket å se "Barbie - feenes hemmelighet" på DVD. Jeg tenkte en stund at dette var da kult, men ett eller annet skjedde når de begynte på skolen... Jeg har ingen Spiderman-jente lenger, og definitivt ingen Barbie-gutt. Tenk hvordan det skulle gått - om guttene i gata fant noe rosa på rommet hans!! Huff og huff...

  monstersnupp

  21.08.2015 kl.14:13

  Da jeg var liten samlet jeg på kniver og hatet alt som var rosa ! Her i huset er de mest opptatt av sterke farger,jentene digger også drager,blått og supermario,-og guttungen leker med my little pony.
  Men de gangene jentene faller for noe sjokkrosa med prinsesser på blir jeg ikke voldsomt bekymret,-heller takknemlig for at jeg kan kjøpe det de liker,legge de mette hver kveld i en rosa seng og ikke i et bomberom...

  Tanzaniasusanne

  21.08.2015 kl.14:33

  Ja ikke sant. Det fins andre ting å rope "ulv ulv" om enn litt rosa duppedingser...

  Spireliten89

  23.08.2015 kl.19:37

  Jeg hatet rosa når jeg var liten. Jeg lekte dog med Barbie, men dukkene mine hadde kort hår og ikke særlig jentete klær. Lekte mest med pil og bue, spikket med tollkniv, cowboy og indianer med naboguttene, skøt med pil og bue og har alltid vært litt guttejente. Er fortsatt ikke glad i rosa og er litt oppgitt selv over at det meste til de små enten må være rosa og full av prinsesser eller blått med biler på. Hvorfor ikke ha noe gult, brunt, grønt eller rødt uten motiver, eller med bilde av både en prinsesse og en prins? :) Men som du skriver så finnes det mye annet å bekymre seg over enn hvilke farger de små velger. Vi vet ikke hvor godt vi har det her til lands. :S

  monstersnupp

  25.08.2015 kl.09:59

  jeg liker ikke rosa eller prinsessedill,-og det er jo sånn at jentene mine også er gærne,ville og gjør ting som ingen prinsesser ville begitt seg ut på,-og noen ganger,ja da tripper de rundt i rosa kjoler og leker prinsesser..Det synes jeg de kan få lov til,en farge eller antrekk definerer ingen,-det er jo vi voksne som går bananas...

  Spireliten89

  25.08.2015 kl.20:36

  Ja, hvorfor ikke? Rosa er bare en farge, men jeg synes alikevel at butikker kunne hatt flere fargealternativer så ikke alt er kjønnsbasert og enten rosa eller blått. :)

  Skriv en ny kommentar

  hits