MONSTERSNUPP

Trendy barsel

 • Publisert: 13.08.2015, 19:20
 • Kategori: Personal
 • Jeg føler meg som en gammal ku.

  Det debatteres om hvorvidt cafe-eiere kan kreve at man avtaler barselmøter, det diskuteres hvorvidt man skal kunne trille en barnevogn inn på alle serveringssteder og om det er diskriminering av nybakte mødre når enkelte påstår at de bråker,sperrer for nødutganger med barnevogner eller rett og slett avskrekker andre kunder med barnegråt og stinkende bleier.

  Jeg var barselkvinne for første gang for mer enn femten år siden,før det var trendy å drikke kaffe med tungebrekkende navn ute.

  Vi møttes hjemme hos hverandre,med poser under øya og melkeflekker på skjorta gulpet vi ned pulvekaffe og var glad ingen så oss.

  Det var ikke det atvi var usosiale eller ikke likte å sitte på cafe,det var nok heller det at når vi først skulle på kafe så var det en forutsetning at det var uten unger,-for å få litt fri.

  Selvsagt kunne vi fjonge oss opp og møtes ute med ungene,men det var alltid i en park eller i gamlebyen hvor man kan mate ender å bare la ungene krabbe rundt i gresset.

  Vi drakk jo kaffe ute vi også,men fra termos...

  Kanskje var det latskap eller en absurd frykt for å forstyrre andre med sirkuset vårt,men det ville ikke fallt oss inn å marsjeremed barnevogner inn på en cafe.

  Dagens barseltid ser så hektisk ut,man skal ha med babyen på joggeturer,kino, restauranter og cafeer med venninder.

  For oss var det helt motsatt: "Jeg vil på cafe med vennindene mine" betydde egentlig "Jeg trenger egentid uten ungen for å ikke bli helt kokkelimonke"

  Selv om minstemann er bare to år så er jo jeg alikevel en "gammel" og utrendy mor,mine tanker om sosialisering under barseltiden er nok ikke så relevantfor dagens nybakte mødre,men jeg kan ikke hjelpe for at jeg nesten er litt glad for at det nå er en snakkis at ikke alle serveringssteder er like begeistret for unger.

  På Lørdag kan jeg avtale lunsj med jentene og samtidig med litt trist mine berette for min kjære at det er desverre helt forbudt med medbrakte unger der!

 • Publisert: 13.08.2015, 19:20
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Mamma Marianne

  16.08.2015 kl.16:19

  Jeg lurer på om ikke dette er helst et byfenomen? Her jeg bor, er det aldri snakk om å dra på kafe, vi drar også hjem til hverandre :) Synes det er mye koseligere :)

  monstersnupp

  16.08.2015 kl.19:29

  -Det er nok mer ett byfenomen ja.

  Skriv en ny kommentar

  hits