MONSTERSNUPP

Det er faktisk IKKE greit!

 • Publisert: 10.08.2015, 19:42
 • Kategori: Personal
 • Ironisk nok etter å ha etterlyst mer sjenerøsitet og mindre kritikk blant mødre på nett er det nettopp for mye av det som provoserer meg litt idag.

  Jeg snakker selvsagt om den Franske familien som glemte igjen sin tre år gamle datter på en rasteplass,og de ble ikke oppmerksomme på at datteren deres ikke var med dem før de via radio hørte at politiet etterlyste jentas foreldre.

  Da hadde de allerede kjørt 15 mil!

  Joda,som flere har bemerket kan man lett glemme unger både her og der,og ja det er jammen lett å glemme både det ene og det andre i hetens øyeblikk.

  Det som gjør at jeg reagerer er nok det faktum at vi de siste syv år har kjørt hele veien til huset vårt i Italia,vi har stoppet på rasteplasser i Danmark, Tyskland, Sveits og Italia,men til tross for både å ha vært høyggravid,hatt ammetåke eller bare generellt stress så har jeg aldri vært i nærheten av å glemme en av ungene.

  Er det fordi jeg er så perfekt kanskje?

  NEI !

  De som kjenner meg og ikke minst de som leser bloggen vet at jeg har "glemt "ungenes eksistens lenge nok til at de har smurt inn møbler med prim,-smurt seg selv inn med sjokoladepålegg eller tapetsert en hel vegg med bind,de har tilogmed klippet hverandres hår i øyeblikk jeg ikke har vært oppmerksom.

  Det som er så annerledes med en rasteplass langs en motorvei er at det er en høy-risiko situasjon hvor selv de mest distre mødre skal ha ekstra skjerpede sanser!

  Om man glemmer ungen i bilen så de dør av heteslag er det ingen mødre som kommenterer "Shit happens..."

  Om man glemmer ungen i badekaret så de drukner er det ingen mødre som kommenterer "Ja- lett å bli distrahert"

  Å glemme ungen sin på en rasteplass er noe helt annet enn å glemme de på Kiwi eller å glemme å hente de i barnehagen,det vet alle som har hatt med unger langs Europeiske veier med høy fart og mye trafikk både på veien og rasteplassen.

  Å påse at alle ungene faktisk er med i bilen når man er på tur er et absolutt minstekrav for å i det hele tatt være skikket til å ta med unger på tur.

  Nei,det er faktisk IKKE greit å glemme en unge på en rasteplass langs motorveien...

 • Publisert: 10.08.2015, 19:42
 • Kategori: Personal
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  Spireliten89

  11.08.2015 kl.10:21

  Det er langt ifra greitt! Det er hårreisende og skremmende at det går an!!! En kan lure på om hvor skikket enkelte er når det gjelder å ha barn! Vet at det kanskje er stygt å si, men slike historier gjør meg sint! :S

  Tanzaniasusanne

  11.08.2015 kl.18:12

  Nei, det er faktisk IKKE greit! Hvordan det er mulig er en annen sak? Skal du glemme et barn må du jo ha vært et stykke unna barnet, og bare det er jo i seg selv urovekkende. En ting er i filmen "Home alone" der de forsover seg, skal ha 12 unger i bilen og teller hodet til nabogutten som har sneket seg inn i bilen. Men du har 3 barn, du stopper på en rasteplass og klarer å glemme en av dem? Det er bare helt utrolig... :-( Stakkars lille jente!

  monstersnupp

  11.08.2015 kl.20:45

  Jeg synes det er helt utrolig,-etter mange somre på veien opplever jeg fremdeles rasteplassen som noe av det potensiellt farligste på turen på grunn av på og avkjørsler som er lett tilgjengelige for et barn å løpe ut på og ikke minst det kaoset som gjerne preger ferie-sesongen.

  Cattzy1

  12.08.2015 kl.13:56

  Jeg fatterr helt ærlig ikke hvordan de greide det heller jeg. Det tar litt tid å kjøre 15 mil tross alt... Og om man da ikke merker at ungen ikke er i bilen, det må være en usedvanlig stille unge. For nå er det ikke mer en ei uke siden vi var på langtur med junior her... og jeg skal love deg at vi HØRTE at han var i bilen. ingen klaging eller surving, men skravla gikk i et kjør... Å kunne ha glemt ham igjen på en rasteplass... nei det er en helt uvirkelig tanke for meg... Å ikke ha oppsynet med ham hele tiden her hjemme, så han rekker å finne på de mest utrolige ugangsstreker er en ting. hjemme vet man jo at ungen er trygg så man kan unne seg to minutter til å fokusere på det man holder på med... men på en rasteplass... nei det forstår jeg bare ikke jeg...

  monstersnupp

  13.08.2015 kl.16:11

  PS,-noen ble SÅ IRRITERT med utropstegn over formuleringen "mødre skal ha skjerpede sanser" og tolket det dithen at jeg mener fedre ikke har ansvar,-så for ordens skyld:Det ene utelukker ikke det andre og formuleringen var ment i forhold til mødre som kommenterer mødre på nett.
  -Jeg pusser tilogmed tenna med blå tannkrem jeg altså,he he :)

  Skriv en ny kommentar

  hits