MONSTERSNUPP

Sverdsvingende hekser (Mødre altså...)

 • Publisert: 04.08.2015, 20:46
 • Kategori: Personal
 • Det er vanskelig å gjøre alt riktig som forelder.

  Det er ikke fordi det er så mye vanskeligere nå,-men fordi vi blir bombardert av alle andres meninger om hvordan vi skal oppdra våre barn.

  Selv om jeg er for gammel til å ta alt personlig blir også jeg revet med når noen forfekter et syn eller ide om barn som er helt annerledes enn det jeg gjør eller mener.

  Det bor nok en mammabjørn i oss alle,-vi vil ikke at noen skal synes at vi gjør en dårlig jobb som mor,-og selv den mest dossile kvinne kan fort bli til et utspekulert nettmonster dersom noen utfordrer hennes evner og instinkter som mor.

  I en diskusjon om tidlig barnehagestart utløste kommentaren "Det handler om å prioritere rett" et skred !

  Det er mange som leverer barn under ett år i barnehage fordi man rett og slett må jobbe for å kunne gi ungen mat,-har man allerede dårlig samvittighet er det lett å bli såret når andre mødre mener det er feil prioritering av pengebruk som gjør at man jobber.

  -Det mest naturlige da er selvsagt å poengtere det mentale,-sosiale og motoriske fortrinnet ungene får,

  Det er et subtilt slagunder beltet hvor man indirekte hevder at unger som ikke går i barnehageblir idioter.

  Det er forsåvidt greit hvis man føler at meningsmotstandere mener at man er en dårlig mor som "Prioriterer feil "

  En annen aktuell diskusjon er at flere barnehager nå forbyr klatring i trær, skogturer eller fri lek i nærheten av vann.

  Alle er helt enige i at vi nå er iferd med å oppdra en gjeng med pingler som trenger behandling for posttraumatisk stress dersom de pådrar seg et blåmerke...

  Veldig mange av dem som er forferdet ville også klandret barnehagepersonalet dersom deres barn ble skadet i barnehagen.

  Barn kan være barn og slå ut tenner,-fåskrubbsår og blø så lenge de ikke er i andres forvaring,-for da må vi fordele skyld.

  Jeg skjønner veldig godt barnehager som gjør sitt beste for å unngå konflikter med hysteriske foreldre,-selv ville jeg ikke våge å passe barnet til en hysterisk forelder med mindre jeg hadde et sterilt polstret rom å oppbevare barnet i...

  Noen ganger når jeg leser diskusjoner om barneoppdragelse, matvaner, søvnrutiner, sukker ,smokker og bleieslutt får jeg lyst til å gråte over min egen utilstrekkelighet.

  Men så tar jeg til fornuften og tenker at jeg skal jo bare være moren til mine egne barn,-ikke alle andres.

  -Og mine barn synes jo at de har verdens beste mamma !

  Sånn tror jeg det er for alle barn,-hva jeg som voksen mener er helt likegyldig,- de fleste barn har verdens beste mamma !

  -Og det er jo deg og meg...

 • Publisert: 04.08.2015, 20:46
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Litensommerfugl

  06.08.2015 kl.00:00

  Helt enig. Spesielt når man prøver å gjøre ting på sin måte også får man høre fra noen at det er feil fordi det ikke blir gjort som de ville gjort det. Husker svigermora mi begynte å blande seg inn i at jeg måtte bruke tøybleier og våtservietter var ikke bra. Og godteri fikk hun ikke lov til å spise før hun var minst 4. Når jeg ga henne det likevel, så fikk jeg høre at hun ikke skulle ha sånn. Man må rett og slett bare stå på sitt og be folk slutte å blande seg når man kjenner grensen er nådd. Å barn er barn, de må få lov å utforske verden litt, selv om de får et skrubbsår avåtil. Det i seg selv er gode minner, når de får trøst og biler/hello kitty plaster som de kan vise frem til alle vennene sine ;D

  Spireliten89

  06.08.2015 kl.19:29

  Helt enig! :) Er mange andre som vet "mye bedre" hvordan min lille skal oppdras, hva han bør leke med, hva slags bekledning han skal ha osv. Det er jo ikke sikkert at han er like varmblodig eller fryspinn som ungen til f.eks. "Olga"! Jeg mener ikke at det er ulovlig å blande seg hvis en f.eks. ser foreldre drikke seg snydens med små barn/barn til stede, men det blir noe helt annet enn å la barnet få smake godteri i en alder av 1,5 år eller klatre himmelhøyt i et tre for så å få skrubbsår. Barn må lære konsekvensene av egen handling, ellers så kan det bli riktig skummelt om de aldri har slått seg og ikke vet faren og omfanget av å f.eks. falle ned fra mindre høyder, skrubbe opp kneet pga. for stor fart på sykkel o.l. :)

  Skriv en ny kommentar

  hits