MONSTERSNUPP

Gucci i barnehagen...??

 • Publisert: 11.06.2015, 19:34
 • Kategori: Personal
 • Før jeg sier noe om statusjagende mødre med ego større enn Grand Canyon kan jeg først bekrefte det faktum disse mødrene selvsagt ville påpeke,nemlig at jeg selv ikke har råd til slik luksus !

  Nå er det jo ikke sånn at det kun er ren skjær misunnelse som gjør at man reagerer på et villt forbruk av designvarer,det kan faktisk være et snev av fornuft i det også.

  Nå er jo sunn fornuft gratis og kanskje ikke særlig ettertraktet blant fiffen.

  I lokalavisen har det de siste to ukene vært mange artikler om mote-press blant unge,men da jeg leste om mødre som sender ungene i barnehagen med gucci vesker og design-antrekk,-ja da ble jeg vel mer sint enn misunnelig.

  I flere av artiklene har barnehageansatte fortalt at foreldrene nærmest forventer et:"Åh så fin du er idag" når de sprader inn med skinny jeans til 1500 kr i en alder av tre år,-mens de som jobber i barnehagen forteller at unger som regel er mest opptatt av om et plagg har knall farge eller kanskje litt glitter.

  -Og selvsagt synes de alle ungene er fine,-selv de som kommer tuslende i trøyer fra Sparkjøp,-men mellom linjene kan man lese at selv ansatte i barnehager føler et visst press fra motemødre.

  Det er svært vanskelig å tenke noe annet enn at disse mødrene rett og slett bruker sine unger for å oppnå status,-de misbruker dem faktisk,-for dette statusjaget og design-vannviddet kommer garantert til å prege den lille dukken de kler opp for å vise verden at de har penger.

  Noen argumenterer med at de dyre merkeklærne har bedre kvalitet,selv skjønner jeg jo ikke helt poenget med at buksene skal være dritlekre lenge etter at ungen har vokst ut av dem?

  Her varer en bukse kanskje 6 måneder før den blir for liten eller ødelagt,-og om den kastes før det skyldes det ikke bare en liten prislapp men også voldsom lek og utfoldelse kombinert med hensynsløs vask på 75grader.

  Når man leser om det motepresset unge mennesker utsettes for og vet at det begynner allerede i barnehagen,ja da er det på tide å slutte å skylde på ungdommen!

  Det er på tide å sende ett skrått blikk til den statusjagende egosentriske moren som har overført sine overflatiske verdier til et uskyldig barn som senere kanskje utilsiktet påfører andre barn eksludering og mobbing ved å kun leve etter den normen de er gitt,nemlig at kun det dyreste er godt nok.

  Vi kan ikke riste på hodet av unge og tenåringer når det gjelder motepress,vi må nok heller ta en titt i speilet og riste litt på hodet av oss selv. Dette monsteret er hjemmelaget- skapt av foreldre.

  Det er vi som lærer ungene våre holdninger,man kan skylde på media, Barbie og moteindustrien,men til syvende og sist vet vi alle at våre barn ser opp til oss som et allvitende orakel,de gjør som vi gjør og ikke som vi sier!

 • Publisert: 11.06.2015, 19:34
 • Kategori: Personal
 • 11 kommentarer
 • 11 kommentarer

  Xiantix

  11.06.2015 kl.20:26

  Takk og lov for at det nærmeste barnehagen til vesla kommer motepress, er den heldige jenta som har fått Elsa-ryggsekk, eller gutten med ny spiderman-matboks. Er helt vilt å høre om skinnyjeans til 1500kr! Personlig får jeg fnatt av at noen trør en 3åring inn i skinnyjeans i utgangspunktet, jeg mener, hallo, ungen skal jo bevege seg i klærna, men å attpåtil betale i så dyre dommer for tortur..

  Miiaa

  11.06.2015 kl.20:34

  Håpløst.. Rett og slett håpløst.. I bhg til tuppa har de hatt tilfeller hvor barnet er sendt dit i hvit kjole, og så har hun fått kjeft for å ha flekk på den når hun blir hentet! La nå barn få være barn, leke og herje og ikke tenke på verken flekker, møte eller penger! Greit man har mye penger, men bruk dem på noe annet enn å gjøre ungen til ditt statussymbol...!

  Tanzaniasusanne

  12.06.2015 kl.09:51

  Jeg rister like mye på hodet hver gang jeg leser sånne ting, eller når jeg leser om foreldre som føler seg presset til å kjøpe dyre klær til barna sine. Seriøst?? I min vennegjeng ville jeg skammet meg om jeg dukket opp med merkeklær til barna, det ville vært flaut - og skulle det skje ville jeg skylde på at det var gaver eller arvet eller kjøpt på 70% rabatt eller noe... Barna vokser så fort at klærne ikke rekker å bli slitt engang. Heldigvis har jeg fortsatt barn som ELSKER å arve, og som ELSKER loppemarkeder. Da ser de etter om det er farger eller fasonger de liker, ikke etter hva som står på merkelappen i nakken. Det er rett og slett trist at det skal være sånn som det beskrives her (og andre steder). Hva slags samfunn er det egentlig man vil ha??

  monstersnupp

  12.06.2015 kl.19:44

  -jeg trodde virkelig ikke det var så ille før alle disse artiklene i lokalavisen dukket opp,og er det sånn på "bygda" tør jeg ikke tenke på hvordan det er i storbyene ! -og da blir jeg jo litt provosert,-for dette er innlært atferd fra statusjagende foreldre når det begynner så tidlig.-vi arver alt med glede her i huset :)

  Spireliten89

  12.06.2015 kl.23:16

  Synes det å kle barn i dyre merkeklær er HELT bak mål! Barn flest bryr seg ikke om klærne de har er fra Miss Sixty eller Cubus, bare for å sette det på spissen! Og dessuten så er det bortkastet å bruke tusenvis av kroner på klær som barnet vokser ut av LENGE før klesplagget er utslitt eller godt brukt generellt. Er glad det ikke er vanlig med merkeklær på barn her som jeg bor. Det er som du skriver ja, til syvende og sist opp til oss som foreldre hvordan våre barn blir. For vi er tross alt store idoler og forbilder! Og alt det vi sier og gjør er det små ører som snapper opp raskere enn vi aner.

  Cattzy1

  13.06.2015 kl.09:46

  Jeg er så enig med deg. Jeg har selv aldri vært interessert i mote og har heller ikke kledd min sønn i moteklær. Tvert imot har vi gjort et poeng av det motsatte. Vi har kjøpt mye klær brukt og har arvet masse. Ikke bare sparer vi penger på det men vi sparer også miljøet. ja ikke at moteklær i seg selv har noe med DET gjøre da. Poenget var... jeg ønsker å gi min sønn andre verdier enn dette" det dyreste er best" våset. Som du sier... hva i helsikke er poenget med å kjøpe ei bukse til 1500 kr til en tre åring? Han har vokst ut av den i løpet av 6 mnd alikevell. Og det er ikke alltid klærne varer så lenge heller. Aktive barn sliter klærne og de kunne ikke brydd seg mindre om hvorvidt det står ellos eller gucchi i nakken på trøya. Nei... vi bruker ikke merkelklær, med mindre vi arver det på samme måten som andre merker. Og jeg vil myyye heller arve en hel sekk med billig klær ( så lenge de er hele, pene og ikke slitte) enn å bruke flerre tusen på et plagg eller to med noen utvalgte ord på.

  Tanzaniasusanne

  13.06.2015 kl.10:40

  Jeg tror ikke nødvendigvis det er verre i storbyene? Ut fra det jeg leser (når disse tingene tas opp i media) er det heller på mindre steder jeg hører om sånt. Selv bor vi i Oslo og her er det et utrolig mangfold. Her elsker folk loppemarkeder (løper som besatte idet snora klippes) og på meg virker det faktisk mer avslappet her. Men nå bor vi ikke på "beste vestkant" da (selv om vår bydel nok er litt mer hvit og velstående enn jeg skulle ønske...) - det er vel muligens høyere Gucci-faktor i Holmenkollen ;-)

  monstersnupp

  13.06.2015 kl.11:16

  -jo når jeg tenker meg om litt så er det nok mer avslappet i større byer? bodde 8-9 år i oslo og husker godt loppiser på grunerløkka og at secon-hand sjappene var kuulest:)

  monstersnupp

  13.06.2015 kl.11:16

  -jo når jeg tenker meg om litt så er det nok mer avslappet i større byer? bodde 8-9 år i oslo og husker godt loppiser på grunerløkka og at secon-hand sjappene var kuulest:)

  Fullmoon82

  16.06.2015 kl.11:39

  Helt bort i natta spør du meg.
  Barn er ikke opptatt av mote og status. De er opptatt av farger, bling og at plagget kanskje har motiv av en tegneseriefigur eller superhelt.
  Da jeg var liten husker jeg det var superstas de gangene jeg fikk en søppelsekk med utvokste klær fra kusiner - så masse klær, og helt gratis! Hva er vitsen med dyre klær og vesker egentlig…uansett alder? En veske kan være fin selv om den koster under 500 kr. Det er kanskje ikke ekte skinn og varer kanskje ikke i 10 år, men de fleste bytter vel veske innen den tid unsett. Blir man lykkeligere av å ha dyre ting? Tror ikke det. Og i diskusjonen om ungdom med vesker og jakker til tusenvis av kroner, så har foreldrene ansvaret. Skal ungdommen på død og liv ha en dyr veske, la de jobbe for pengene - så lærer de iallefall at det meste i livet ikke er gratis!

  Fullmoon82

  16.06.2015 kl.11:41

  Sååå sant!

  Skriv en ny kommentar

  hits