MONSTERSNUPP

Den perfekte sommerkroppen!

 • Publisert: 08.06.2015, 20:49
 • Kategori: Personal
 • Det er få som ser mer kropp enn oss i hjemmesykepleien!

  Vi ser dem i all slags forfatning,og med det menes funksjon og ikke utseende.Rent faglig er vi jo mest opptatt av at kroppen vi ser på virker som den skal.

  Det er det som er så flott med en slik jobb,det gir et perspektiv som er få forunt.

  Hva er en dårlig kropp?Jo,det er jo en som ikke virker,en kropp som svikter deg eller er syk.

  Aldri har jeg noensinne i jobben hørt noen klage over slappe bryster eller pløsete mage,jeg har sett skam og bluferdighet,men i motsetning til vår generasjon handler den sjenansen mer om at det er uvanlig å vise så mye av seg selv.

  Jeg har møtt kvinner som spøkefullt har tatt tak i brystene og løftet dem opp under morgenstell mens de har sagt "Opp med rullegardinene,det er morgen!"

  De har levd en stund,de ser på kroppen som etredskap,et verktøy for å klare livet og skape liv,og erfaringen deres gjør dem også takknemlig for at kroppen deres ikke har tatt livet av dem.De ser ned på to slappe bryster og tenker at de både har næret barn og vært gavmilde,og ikke minst unngått kreft.

  De som har overlevd brystkreft ville gitt alt for et par slappe hengepupper,så lenge de var friske.

  Jeg har sett kvinner stolt gripe tak i en slapp mage og proklamere at her har det bodd flere mennesker,og så referer de kanskje til "lillegutt" på 68 år....

  Jeg har sett eldre slitne kropper med en eier som er stolt av alt kroppen deres har prestert og overlevd,de arr,merker og formerbragdene har skjenket dem er mer som medaljer og æresbevisninger fremfor skavanker.

  Ja,jeg har vært misunnelig på 80 år gamle damer sitt forhold til egen kropp,jeg skulle ønske jeg kunne se på strekkmerker og hengepupper og tenke "Jøss,- for noen pokaler da gitt".

  Selv om jeg blir påvirket av dagens press er jeg heldigvis mer preget av de menneskene og kroppene jeg møter daglig.

  En perfekt sommerkropp er en som virker!

  En perfekt sommerkropp er en som leker og elsker!

  En perfekt sommerkropp er en som LEVER!

 • Publisert: 08.06.2015, 20:49
 • Kategori: Personal
 • 7 kommentarer
 • 7 kommentarer

  Nymfen

  08.06.2015 kl.21:02

  Det var nydelig skrevet! Også så veldig sant! :) Pokaler... tror jeg må ta i bruk det uttrykket. Men strekkmerkene mine er fortsatt mitt barns første tegninger til meg. :D <3

  Tanzaniasusanne

  09.06.2015 kl.18:31

  Så godt sagt! Jeg har vært litt deppa over min dvaske kropp det siste året, men den har båret frem barn tross alt. Og det er vel ikke meningen man skal se ut som man er 20 når man er 40. Sånn er det bare!

  monstersnupp

  09.06.2015 kl.18:50

  Det er jo sånn at de deiligste buksene er ikke de som er fine,-men de slitte med hull,he he.
  Tøvete at vi forventer å se "ubrukte" når det tross alt koster litt slitasje å leve:)

  ajya-bayja90

  09.06.2015 kl.22:03

  Så fint å lese om kroppen i ett annet perspektiv enn det den blir fremstilt som i media. Det er så sant det du skriver ! En perfekt kropp er en som er frisk og fungerer :) jeg liker!

  Spireliten89

  10.06.2015 kl.12:35

  Vi i helsevesenet ser mange kropper ja og mange FLOTTE kropper som har arbeidet hardt i mange år! De eldre har et mye mer avslappet forhold til kropp og utseende, som jeg skulle ønske jeg også hadde. De vokste opp på en tid der kroppshysteriet var så og si ikke oppfunnet. Kroppen vår er et maskineri, som skal fungere. Jeg tror ikke at de som har en kropp som ikke fungerer bryr seg om de ser ut som en supermodell eller ikke, for til syvende og sist er det som du skriver; det viktigste er at kroppen fungerer og er frisk! :) Det er DET som er sommerkroppen, er så hjertens enig med deg!

  monstersnupp

  12.06.2015 kl.19:38

  -min kloke farmor sa en gang at å fjerne rynker er like idiotisk som å viske ut karakterer på et vitnemål,-det var jo en liten tankevekker :)

  Spireliten89

  12.06.2015 kl.23:18

  Det var kloke ord! Skal noteres! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits