MONSTERSNUPP

Et menneskelig speil

 • Publisert: 16.05.2015, 13:10
 • Kategori: Personal
 • Da jeg studerte psykologi ble jeg facinert av teoriene om "speiling",-at vi mennesker speiler oss i andre og hva vi tenker om oss selv er et resultat av andres tilbakemeldinger.

  Akkurat som mennesker kan også speil være både gavmilde og oppmuntrende,-eller bare gjøre deg deprimert.

  Har du for eksempel tenkt over at du alltid ser lekker ut i et butikkspeil,-og så blir lettere sjokkert når du kommer hjem til ditt eget?

  Det er ikke tilfeldig, det er ikke alltid vanlige speil i prøverom,-og kombinert med belysning er de designet til å gjøre deg glad for det du ser,- både slankere og mer "dus" enn hjemme å badet.

  Jeg har et menneskelig speil jeg,-en jeg har speilet meg i i mer enn ti år,-det gikk opp for meg idag at vi traff hverandre via jobben for omtrent ti år siden nå i mai !

  Hun er som et sotet butikkspeil med gunstig belysning,-ikke en eneste gang har jeg vært misfornøyd med meg selv når jeg har speilet meg i henne !

  Selv på mitt aller svakeste når mitt eget speil hjemme ville ha sprukket i skrekk har hun alikevel fått meg til å se styrke i svakhet,-finne egen stolthet i min særegenhet,- å se hele meg og ikke en rekke skavanker eller mangler.

  Vi har grått sammen og tørket snørr som den største selvfølgelighet,-vi har ledd på oss våte truser og beseiret verden sammen,

  Hun jobber på natten som sykepleier og sover når jeg er våken,-jeg sover når hun er våken,-hun jobber når jeg har fri og omvendt,-vi er nesten aldri sammen,-men de gangene jeg har følt meg alene og trist vet jeg at hun tenker på meg og ville vært hos meg om hun kunne,

  Jeg tror hun tenker det samme om meg,-for til tross for våre hektiske liv har vi alltid klart å stille opp for hverandre når det gjelder.

  Om det har gått to måneder siden en telefon er det ingen spørsmålom hvorfor,-vi plukker opp der vi slapp.

  Ikveld skal vi endelig sitte på terassen hennes og slarve,-sist vi slarvet sammen var det snø og minusgrader,-men vi teller ikke uker eller måneder.

  Jeg har kjøpt en fin gave og et koselig kort,-men jeg kan ikke vise dere gaven,-for hun er en trofast leser og jeg vil jo overraske henne litt !

  Jeg GLEDER meg til en kveld med min aller beste venn,-verdens beste Lisa !

 • Publisert: 16.05.2015, 13:10
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Spireliten89

  16.05.2015 kl.19:40

  Så snill du er! Tipper venninna di kommer til å bli kjempe glad for gaven og kortet! :) Har noen slike gode venner selv og det er fantastisk! <3 Hver gang jeg snakker med de føles det som at sist vi snakket i går, selv om det kan være veldig lenge siden. Når det gjelder butikk speil synes jeg ofte at jeg ser fæl ut i de, for de har ofte så sterkt lys at jeg ser mye blekere ut, de lyse øyebrynshårene jeg ikke ser vises, kvisene blir utpreget og klærne ser malplasert ut. :P Kos deg masse i kveld og ha en fin 17. mai feiring i morgen!

  Tanzaniasusanne

  18.05.2015 kl.12:48

  Så deilig med sånne vennskap!! :-)

  Mamma-til-prinsessa

  30.05.2015 kl.23:03

  Dette var er utrolig fint innlegg som fikk meg til å reflektere over hvordan jeg selv er som venn. Og det fikk meg til å tenke at en sånn venn håper jeg at jeg er for mine nærmeste og om jeg ikke er det nå, så skal jeg bli det!

  Skriv en ny kommentar

  hits