MONSTERSNUPP

Husmor-psykose..?

 • Publisert: 11.05.2015, 00:22
 • Kategori: Personal
 • For hundre år siden bodde jeg i Oslo,-og da hadde jeg en kamerat som studerte medisin på siste året.

  Svært oppegående kar oppvokst i villa på Vinderen medsvært skolerte foreldre.

  Jeg husker godt vi prøvde å få ham med på en utepils eller bare dra nesa ut av bøkene et lite sekund,-men de siste eksamener nærmet seg og han var ekstremt fokusert på å få de beste karakterer.

  Så fokusert at han ofret nattesøvn, spiste koffein tabletter og pugget som en gal.

  To dager før siste eksamen våknet foreldrene hans av høye hyl fra badet,-og de fant ham der i dusjen med en basketball som ble iherdig vasket mens han proklamerte at han skulle bare rense verden litt.

  Han hadde rett og slett blitt en smule midlertidig gal av søvnmangel og høyt inntak av stimulerende midler for å klare presset.

  Det var den store snakkisen den sommeren,-at den vi alle mente var mest "ordentlig" av oss hadde blitt helt kokko.

  Etter en uke innlagt med masse hvile og forsikringer om at verden ikke ender på grunn av en dårlig karakter tok han eksamen og besto med glans !

  At man kan miste grepet så fullstendig på grunn av søvnmangel og utmattelse gjør at jeg noen ganger lurer på om jeg en dag blir plukket opp vandrende i pysjamas midt på torget mens jeg synger "Her kommer Ole Brumm"...

  Jeg merker at jeg begynner å bli slem på grunn av min isolasjon og ansvar for familien min,-og ikke kan jeg klage heller når jeg vitterlig har valgt det selv.

  Det nærmeste jeg kommer et sosialt liv er faktisk bloggen og nettet generellt,-og når andre snakker om fester,konserter og kinofilmer de skal på så tar jeg meg i å håpe at de får litt lungebetennelse, herpes eller Ebola.

  -Så kan jeg tenke "Jammen bra jeg holdt meg hjemme..." (Som om jeg hadde et valg)

  Sønnen min fortalte meg at kameratens far var innlagt med en komplisert ankelbrudd og syntes så innmari synd på ham.

  Jeg nikket,-men jeg tenkte "Vannrett i en seng med maten servert og streng beskjed om å hvile,-seriøst,- for en heldig jævel".

  Det er nesten så jeg vurderer å kjøpe meg et par rollerblades og sette utfor hoppbakken -jeg har jo aldri prøvdrollerblades...

  Alikevel klarer jeg ikke å prioritere søvn,-noe som gjør at jeg mistenker at galskapen kommer snikende.

  I helgen har jeg jobbet og bestemor har passet ungene,-og jeg har jo selvsagt sagt at hun kan la de sove så lenge hun vil,-gi de sjokolade når de bråker og iskrem til kvelds,-så lenge hun synes det er greit å være her.

  Det har resultert i at ungene la seg veldig sent ikveld, og når de minste hadde lagt seg måtte jeg ta meg tid til å snakke litt med tenåringen.

  Han sa god natt med en oppfordring til mor om å kanskje legge seg tidlig også.

  Men jeg har liksom bestemt meg for at jeg bare MÅ ha minst en time for meg selv med noe jeg bare har LYST til og ikke MÅ.

  Jeg kan ikke legge meg før jeg har kost meg litt med stillhet og fravær av krav.

  -Og om natteranglingen resulterer i uakseptabel atferd i pysjamas på offentlig plass,ja,så er jo premien noen dager på lukket avdeling med streng beskjed om å hvile ?

 • Publisert: 11.05.2015, 00:22
 • Kategori: Personal
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  heidi1989

  11.05.2015 kl.11:15

  Hahaha digger innlegga dine. Jeg skjønner godt hva du mener, selv om jeg kun har ei, er aleinemor de helgene hu er hos far så jobber jeg... Jeg er aldri med på noe grunn økonomisk og tid..jeg har jo valgt barn selv osv, å elsker hu..men skal innrømme det er trist til tider og noen ganger savner å gjøre det man vil...så kveldene mine er hellig når hu sover hHaha min tid!

  monstersnupp

  11.05.2015 kl.11:56

  vi har ikke faste helger fordi han jobber skift og jeg turnus,det ender oftest med at han passer de når jeg jobber,-og gå på jobben er jo ikke det samme som "Å gå ut"...

  Spireliten89

  11.05.2015 kl.21:26

  En frihelg på lukket innstalt hadde ikke vært det verste! ;) Er godt med noen timer tid til noe man vil gjøre på kvelden og med begge håndene ledig. Liker godt en rolig stund før jeg legger meg, for å lande litt. Stakkars legestudenten som turna, lite søvn og misbruk av koffein skal en ikke tulle med! :S

  monstersnupp

  12.05.2015 kl.07:31

  -jeg prøver å ikke misbruke pulverkaffen min,men vi har jo vakter til 2300 og tidlig vakt dagen etter,-så det går med noen bøtter kaffe i uka,he he

  Spireliten89

  12.05.2015 kl.11:10

  Skjønner godt at du trenger kaffe da. Har samme vaktsystemet vi også og sen-tidlig kombinasjonen er hard! :S

  Skriv en ny kommentar

  hits