MONSTERSNUPP

Min stinkende akilleshæl

 • Publisert: 23.04.2015, 19:03
 • Kategori: Personal
 • Noe vi i hjemmesykepleien ofte tøyser med er den ekstremt høye terskelen man utvikler for hva som fremkaller kvalme.

  Ofte kan vi sitte i lunsjen medmunnen full av mat mens vi diskuterer hvordan konsistens, farge og lukt på avføring kan avsløre skjulte tilstander hos en bruker.

  Når noen har hatt oppkast vurderer vi innholdet, er det store ufordøyde biter som tilsier at man kanskje reagert på maten,-eller er det litt mer grøtete og slimete på grunn av en infeksjon ?

  Kanskje er det helt grønt med en spesiell lukt fordi det er noe galt med lever eller galle ?

  I sårstell er lukt avgjørende for hvordan vi vurderer såret,-med nesen godt plassert lukter vi oss frem til infeksjon eller forråtnelse i vevet.

  Til tross for at vi bruker sansene som viktige redskaper blir vi ikke særlig affisert av det vi lukter,-ser eller tar på.

  Alikevel er det en ting som setter meg helt ut !

  Det er kilde til bådet latter og erting når jeg tar på hanskene for å servere jentungen favoritten til kvelds.

  Jeg som liksom tåler alt må ta på hansker for å lage en brødskive ?

  Men seriøst, -får man det på hendene forsvinner jo ikke lukten uansett hva jeg vasker med !

  (Kanskje psykisk...)

  Og det er utrolig vanskelig å få det til uten å søle,-dessuten vil jentungen selvfølgelig at det smøres på i rause mengder.

  Hun får så mye hun bare vil,-for det er noe av det sunneste man kan spise !

  De gangene jeg har vært gravid har jeg fått inntrykk av at alle spiste det,-og det var noen svette øyeblikk i lunsjen hvor en og annen kollega klemte til med både majones og makrell i tomat på samme skive....

  For de som nå måtte føle seg truffet er det ikke lenger noen fare, i likhet med infiserte sår og abscesser har jeg lært å takle lukten og nyter fint min egen mat til tross for deres :)

  Men ta på det vil jeg ikke !

  Jeg synes selv det er rart at jeg synes det er så ekkelt,-jeg er jo født Finnmarking og elsker fisk,-bare ikke denne....

 • Publisert: 23.04.2015, 19:03
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Tanzaniasusanne

  23.04.2015 kl.20:21

  Helt enig med deg. Det må være det ekleste pålegget som fins! Har faktisk aldri smakt det, lukta er nok til at det aldri kommer på tale (og dessuten spiser jo ikke vi Nordlendinger mekrell!). Heldigvis har vi greid å holde barna unna - de elsker kaviar i stedet - men det hender gubben kjøper en boks i ny og ne. Blir ikke mye kyssing da, he he

  monstersnupp

  23.04.2015 kl.21:24

  Herregud nå ble jeg lettet !!
  Ja for oss nordlendinger er makrell "likfisk",-dessuten er det jo så mye tomatsaus at dette må jo være for de som ikke liker fisk i det hele tatt ?

  Spireliten89

  24.04.2015 kl.11:51

  Åå, dette pålegget er hyselig! :S Har ikke gitt det til lille enda og tviler på at jeg kommer til å gjøre det. Er glad i fisk, men kan ikke fordra dette pålegget pga. lukta og fargen som setter seg overalt! Når mannen spiser slik av og til, er det bare så vidt jeg greier å sitte ved siden av han og kyssing blir det ikke mye av nei! :O

  Te

  24.04.2015 kl.21:50

  Ha, ha :) Det er det dummeste jeg har sett, he, he:) Hansker, tihi:) Du er såååååå søøøøøt:) <3

  monstersnupp

  24.04.2015 kl.22:46

  -det var verre da jeg brukte polvotter....

  Te

  27.04.2015 kl.16:08

  :))))

  Skriv en ny kommentar

  hits