hits

MONSTERSNUPP

43 - Snart femten.

 • Publisert: 10.03.2015, 20:45
 • Kategori: Personal
 • Idag har jeg besøkt min eldste sønn som går på kokkelinje på andre året,-det var åpen skole og jeg møtte opp bevæpnet med kamera og en stolthet større enn Texas.

  Det ble arrangert omvisning på skolen men jeg ville egentlig bare følge etter guttungen jeg,-og det gjorde jeg.

  Det var ett par øyeblikk hvor jeg lurte på om jeg var litt vel overivrig da jeg påpekte overfor andre besøkende at "Det der er min sønn" som om han var den de kom for å se...på den annen side vet jeg også at det å få ros og stolte hurra-rop fra mor,-ja det blir man aldri for gammel for !

  Jeg har selv kjent på den følelsen når min egen mor besøker oss og jeg viser henne mine siste eksapader på nett,-hun finner det jo ikke selv så da må jeg vise henne når hun først er her.

  Som en fjortis med en god karakter på en gloseprøve dytter jeg lap-topen i fanget hennes for å vise frem de innleggene jeg har skrevet som har fått oppmerksomhet.

  Som en kvisete utilpass jentunge sitter jeg og forsøker å lese i hennes takt for å se om hun ler de stedene jeg prøvde å være morsom,-venter på nikket som  bekrefter at hun egentlig lo litt hun også.

  Hundre tusen likes kan ikke matche en mammas stille anerkjennende blikk.

  Vi har hatt et turbulent forhold og det er vel ingen andre jeg har skreket så mange stygge ord til som henne, -alikevel er det hennes oppmerksomhet og godkjennelse jeg vil ha og trenger.

  Vi er veldig ulike som mennesker.Som ung trodde jeg ofte at jeg måtte værte adoptert,-vi hadde ingenting felles og hun var det mest kompliserte og minst forståelsesfulle mennesket jeg visste om.

   

  Hun kunne finne på å si stupide ting som at "det skjønner du når du får unger selv"!

   

  Det var så jeg kunne få utslett av raseri der jeg satt og faktisk hadde full kontroll på alt uten at den nedrulla gamla skjønte det engang !!

  At hun forsøkte å belære meg som tross alt var hormonell verdensmester i det meste i en alder av femten gjorde meg ekstremt oppgitt,-og helt overbevist om at hun aldri hadde vært tenåring selv.

  Den største kamelen jeg noensinne har tygget på er nettopp det faktum at hun hadde fullstendig rett.

  Jeg fikk barn selv og innså at jeg hadde ikke full kontroll på noe som helst,-jeg plasket rundt i ukjent farvann svært så svømmeudyktig,-og hvem er det ikke som kaster livbøyen til deg da....?

  Alt jeg har klandret henne for har jeg gjort selv,-konfliktene som gjorde meg overbevist om at jeg var adoptert har jeg allerede hatt med første tenåring... og jeg har tre unger til som skal bli tenåringer.

  Jeg blir så stolt når ungene mine sier at jeg er supermenneske og kan kverke all verdens monstre,-at jeg er megaprinsesse og magisk,-i tillegg til at jeg kan lage knallgrønne muffins.

   

  Vi deler så mange erfaringer og tanker som mødre,-om oss selv,-vi blir så opptatt av de vi har født at det er lett å glemme de som faktisk har født oss.

   

  Kjære mamma,-uten deg hadde jeg ikke vært her,-og du hadde helt rett i alt det teite du sa,-og nå er alt du sier både viktig og sant,-for hvis bare du sier at alt kommer til å gå bra,-ja så gjør det det !

  -For det har mamma sagt...

 • Publisert: 10.03.2015, 20:45
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  heidi1989

  11.03.2015 kl.19:56

  Gratulere med dagen din til mor :) Jeg skjønner godt hva du mener, jeg har fått mine opplevelser sjøl..hehe selv om det pappa jeg hadde de fleste av mine fighter med (vi er alt for like...så fungere dårlig sammen..) så har jeg skjønt mye når mamma virka oppgitt eller bare sliten...jeg skjønner mye mer av alt hu har ofra for oss...det er noe spesielt med våre mødre...å så mye mer man skjønner når man blir mamma sjøl.

  Spireliten89

  11.03.2015 kl.20:56

  Gratulerer med dagen til mammaen din :) Skjønner hva du mener, selv om det er pappa som har vært min person i oppveksten og ikke mamma. Pappa sa ofte at jeg kom til å forstå det ene og andre når jeg ble eldre og etterhvert fikk familie og måtte ta valg og prioriteringer. Og er det noe den mannen har så er det alltid rett. Han ofra alt for barna sine og jeg skylder han alt for den fantastiske barndommen jeg fikk! <3 Håper å kunne være en prosent av så flott en forelder han var! Og som han sa; man lærer så lenge man lever, og kommer langt med sunn fornuft. Det er ofte bedre enn lærebøker om hvordan oppdra dine barn osv. :)

  Skriv en ny kommentar