MONSTERSNUPP

Fifty shades of dobbeltmoral

 • Publisert: 23.02.2015, 18:21
 • Kategori: Personal
 • Igår snakket jeg med min beste venn om filmen "Fifty shades of grey",-man kan jo knapt snu seg uten at det snakkes om filmen.

  Jeg har fremdeles ikke sett den,-men diskuterte de massive kritikkene filmen har fått,-men min venninde skjønte ikke helt oppstusset.

  Det er jo bare en film,-og ikke på langt nær så kvinnediskriminerende som f.eks de eventyrene vi leser for våre døtre hver kveld.

  Mine jenter vil være prinsesser,-og det er vel få ting som rører et lite pikehjerte mer enn alle de søte eventyrene som handler om den stakkars lille jentungen som vant både prinsen,-kongeriket og lykken i all evighet.

  De uskolerte uskyldige og naive jentene som bare trenger en eneste ting for å bli lykkelige,-.nemlig å reddes av en mann med status.

  Det er jo det de har felles alle disse prinsessene i eventyrene,-deres lykke består i å bli forført av en heftig fyr med rikdom og status.

  Vi drømmer vel alle om prinsen eller den barske ridderen som skal redde oss fra all verdens elendighet,-giavkall på alle andre kvinner og elske bare deg i all evighet.

  Derfor fenger vel både eventyrene og filmer i den sjangeren,-for vi har vel alle kysset i vei på en prinsbare for å oppdage at bak fasadener det ikke annet enn den samme gamle frosken.

  Men vi er fostret på ideen om at prinsen skal komme og "redde" oss.

  Kveldens eventyr blir nok litt annerledes.

  "Askepott ga blaffen i hele ballet,-tok utdannelse og bachelor på sykepleierhøyskolen,-kjøpte egen kåk og datet bare de hun syntes var gode nok .

  -Og levde lykkelig alle sine dager som selvstendig kvinne.

 • Publisert: 23.02.2015, 18:21
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  heidi1989

  23.02.2015 kl.20:07

  hahaha sant, vi forteller mye rart til de små som aldri skjer...man må klare seg sjøl, finne en som like skrudd som en er sjøl så man kan leve lykkelig sammen :)

  Spireliten89

  24.02.2015 kl.21:29

  Der har du et godt poeng! :) Eventyr er ikke akkurat sannheten i livet. En kommer langt med å bli selvstendig, greie seg selv og ta initiativ til å få det livet en selv ønsker. Å vente på en prins på hvit hest kan man bare droppe, med mindre man ønsker å støve ihjel. :P

  Skriv en ny kommentar

  hits