MONSTERSNUPP

Urkvinne my ass !

 • Publisert: 19.02.2015, 11:40
 • Kategori: Personal
 • Igår så jeg en dokumentar som handlet om å ha den "Perfekte" fødsel.

  Vanligvis pleier jeg å kose meg med slike dokumentarer,-men igår ble jeg bare provosert.

  Det virker nesten som kvinner verden over har gått delvis fra vettet i en slags konkurranse om å være mest mulig urkvinne,-og for å virkelig bevise hvilket forhistorisk beist man er skal man altså føde som en urkvinne..?

  Og det er da det blir rent artig,-for meningene om hvordan urkvinnen egentlig fødte er mange og ikke helt i tråd med historien.

  Nå er det ikke slik at jeg lar meg provosere av modige fødekvinner fordi jeg selv er feig,-jeg harskvist ut en fem-kilos uten smertelindring,-men det gjør meg ikke til en bedre fødekvinne enn andre.

  For min del kan alle føde som de vil og hvor de vil,-om det er på sykehus, hjemme eller i jungelen,-så lenge de i det minste har med seg en jordmor.

  Det er vel heller det absurde i det hele jeg blir provosert av.

  Igår lærte jeg også om "Lotus-.fødsel"

  Det betyr at man ikke klipper navlestrengen ved fødsel men rett og slett pakker morkaken pent inn og venter på at navlestrengen tørker inn,-en prosess som kan ta opptil en uke.

  Å la navlestrengen være inntakt i kanskje en time synes jeg er en fin tanke,-morkaken pulserer og tilfører både blod og næring i opptil to timer,-men å drasse rundt på en morkake som henger fast i ungen i en uke høres litt villt ut.

  Da jeg forsøkte å finne artikler om dette i Norge fant jeg en side som merkelig nok påstår at Lotus fødsel er oppkalt etter en amerikansk kvinne,-det er HELT feil !

  Lotus fødsler er faktisk en gammel Buddhistisk tradisjon.

  Men det denAmerikanske kvinnen har funnet på helt selv er å betegne klipping av navlestrengen som amputasjon og at man påfører barnet sitt psykologiske plager og "morkaketraume"

  Videre står det at denne Amerikanske kvinnen fant på dette helt selv etter å ha sett at enkelte sjimpanser føder slik,-og i jakten på å føde mest mulig naturlig ville hun velge å føde slik "alle" pattedyr gjør.

  ØH..?

  De fleste pattedyr gnager over navlestrengen umiddelbart etter fødsel og eter opp morkaken,- da var det jo flaks for henne at hun ikke ble inspirert av katten sin da...

  En annen kvinne jeg så igår mente at det mest naturlige var å føde helt alene på en husbåt,-akkurat som en urkvinne ja !

  PØH !

  Er det noe kvinner har gjort siden tidenes morgen er det å støtte hverandre gjennom svangerskap,-fødsel og barsel.

  Om man ikke har vært omringet av fagfolk, redskaper eller medikamenter så har man i det minste vært omringet av kvinner som har født før.

  En annen kvinne i dokumentaren velger keisersnitt,- hun følte at andre mente hun feiget seg ut av fødsel og ikke egentlig var en ordentlig urkvinne.

  Det handler visst ikke om magien i det å skape liv,-gleden over et levende velskapt barn er ikke nok.

  Hvor skal dette egentlig ende,-denne ville jakten på å bevise sin urkvinne gjennom fødsel ?

  Når er man liksom urkvinne nok ?

  Skal vi føde alene i ødemarka på en spikermatte med en blodig biff i kjeften og tre-klubba i nærheten?

 • Publisert: 19.02.2015, 11:40
 • Kategori: Personal
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  heidi1989

  19.02.2015 kl.19:37

  wow, seriøst for ett program...er vel det samme hvordan en person velger å føde..er da ingen som er urkvinne eller noe spesiell for de føder uten smertelindring, keisernitt eller noe sånt...vi har alle ulike fødsler og takler det ulikt..uansett det som kommer er verdt det uansett.

  Skriv en ny kommentar

  hits