MONSTERSNUPP

Perfekt pessimist!

 • Publisert: 30.01.2015, 22:26
 • Kategori: Personal
 • Endelig !

  Den Danske psykologiprofessoren Daniel Brinkmann sin motsats til all verdens selvhjelpsbøker blir snart publisert på Norsk !

  Boken hans "Stå imot. Si nei til selvutviklingen" er allerede en liten revolusjon og spådd som en litterær klassiker i sin kategori.

  Han mener at folk blir så opptatt av å finne seg selv at de rett og slett går seg vill i eget liv,man bruker så mye tid på å passe inn,-henge seg på trender og ikke minst være det ultimatemennesket at man kaster bort livet sitt på å forsøke å nå umulige mål fremfor å faktisk bare leve.

  Alle skal finne seg selv,men det er ikke sikkert du finner det du leter etter når du ser på andres maler,forutsetninger og evner.

  I lunsjen idag kom jeg og en kollega i snakk med en kar om barneoppdragelse,og da det ble nevnt at jeg var alene med fire barn ga han seg ende over,hvordan klarer du det..??
  Jo,det er viktig å legge lista LAVT sa jeg,aldri sette seg mål basert på andres forutsetninger eller ressurser.

  Noe av det mest krevende vi gjør er jo faktisk å prøve å leve opp til andres forventninger,-men hva med dine egne da ?

  Jeg har ofte dårlig samvittighet overfor ungene mine fordi jeg føler at jeg ikke når helt opp når det gjelder prestasjoner,samtidig er det jo nettopp mine egne barn som hardnakket hevder at jeg er både supermann og prinsesse,og da tenker jeg jo med med selv at om jeg fokuserte mer på deres tilbakemeldinger så ville jeg ikke hatt dårlig samvittighet et sekund !

  Hvis man virkelig vil finne seg selv må man kanskje slutte å se på alle andre og heller ofre et lite blikk på seg selv?

  Brinkmann mener vi skal tørre å annerkjenne egne svakheter,-akseptere det og ikke lete desperat etter måter å bli et nytt og bedre menneske på,-kanskje er du helt perfekt med alle dine skavanker...bare fordi du er deg selv.

  Unntaket er selvsagt seriemordere og fæle busemenn generellt,- mens resten av oss kan fint klare å være både lykkelige og perfekte så lenge vi definerer lykke og perfeksjon selv.

  Min farmor som tilfeldigvis var det klokeste mennesket på denne planeten sa alltid "Det er aldri så gærent at det ikke kan bli MYE verre!"

  Mitt eget livsmotto er at man skal ikke gråte over spilt melk så lenge kua fremdeles lever..

  Jeg er en pessimistisk optimist,-og dermed blir jeg daglig overrasket over alt jeg klarte som jeg ikke trodde jeg skulle få til,- og ironisk nok er det jo denne mestringsfølelsen som gjør at jeg tør å drømme større og setter høyere mål.

  -----------------------------------------------------------------

  Monstersnupp er nominert til " Norges beste Mammablogg " . Gi din stemme til bloggen:
  mblogg14 til 2012, kroner 3,- per melding.

 • Publisert: 30.01.2015, 22:26
 • Kategori: Personal
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  frkaks

  31.01.2015 kl.15:03

  Sanne ord, og absolutt verdt å tenke over syns jeg.. :)
  Håper du og dine får en fin helg! ;)

  Klem <3

  heidi1989

  31.01.2015 kl.19:49

  Utrolig sant og burde være noe flere folk lever etter og tenke etter. Kos deg i helga :)

  Spireliten89

  31.01.2015 kl.22:22

  Sant det du skriver. Flere som burde leve etter disse tankene og ikke strebe etter andres forventninger. God helg til deg og dine!

  Skriv en ny kommentar

  hits