hits

MONSTERSNUPP

Når Far blir døv

 • Publisert: 10.01.2015, 11:13
 • Kategori: Personal
 • Dette vet jeg de fleste mødre har oppledv.

  Etter mange netter med våken baby trår far frem som en helt og sier:"Elskling,-inatt skal JEG ta meg av babyen."

  Man legger seg utslitt og forventningsfull med store håp for morgendagen som skal nytes uthvilt med begge øynene åpne !

  Midt på natten,-som forventet,- hører mor det knirke i babysengen........skal han ikke gå bort til babyen snart da...?!

  De fleste mødre reagerer som en topptrent agent med en armert bombe som skal desarmeres for å redde videre søvn,-allerede før babyen vet at den skal våkne står vi klar med bleier,smokk eller mat,-for vi VET at dersom man nøler og lar sekundene gåblir du sittende oppe resten av natten med en klin våken baby og elendige tv-shop reklamer.

  Knirkingen i babysengen går over til gråt,-men far sover like tungt til tross for at mor allerede har sendt over tre rasende albuer og et hissig kne.

  Når barnegråten går over i hyl setter han seg forvirret opp i sengen,- og sier "Sov videre du Elskling,-jeg står opp med babyen"

  Det er da man forstår at det er minst like viktig at ikke mor våkner helt heller,-for man blir liggende våkenog irritere seg over fars bråk på kjøkkenet mens han leter etter en smokk eller flasketut,-som om han er like blind som døv.

  Det er faktisk en formildende omstendighet hva fars nattehørsel angår, det er en grunn til at Far ikke hører babyen før han har fått tre blåmerker og ribbeinsbrist......han er faktisk døv for barnegråt !

  Et forskerteam skulle undersøke søvnvaner hos småbarnsforeldre og oppdaget et faktum de ikke engang lette etter,- nemlig at kvinner og menn er rake motsetninger når det gjelder søvnforstyrrende støy.

  Mødrene fylte ut skjemaer og beskrev nøyaktig hva som hadde vekket dem fra søvn,-ganske så forventet var det at barna sov urolig,-og dryppende kraner, snorking eller overivrig fuglekvitter klokken fem på morningen.

  Hos fedrene derimot var deoftest avgitte svarene: Jagerfly/flyalarmer, veiarbeid,sirener eller uforklarlige eksplosjonslyder !!

  I en søvnlab ble det også testet hvilke lyder som kunne få de ut av R.E.M søvn,-og ganske så riktig,-fedrene sov som små babyer mens det ble spilt både fuglekvitter og barnegråt i rommet,-en mann lar seg ikke forstyrre med mindre noe eksploderer ! (Kona?)

  Så kjære utslitte og overtrøtte småbarnsmor.....hvis du tror pappa er døv på natten,-ja så er han faktisk det !

 • Publisert: 10.01.2015, 11:13
 • Kategori: Personal
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  heidi1989

  10.01.2015 kl.12:31

  Hahaha, jeg var livredd jeg ikke skulle våkne av veslemor, der tok jeg skammelig feil...det var pappa som tok oss om natta når vi ungene var små for mamma våkna ikkje, så der var det strake motsatt, det samme hos vennine mi :) men som oftest hører far veldig dårlig :)

  monstersnupp

  10.01.2015 kl.12:40

  Heldigvis er det unntak som bekrefter regelen,-hos oss har det vært helt etter boka,he he.

  Miiaa

  10.01.2015 kl.14:30

  Hahahahahaahha, oh yes!!!! Jeg har gitt opp å få forhåpninger om nattehjelp (ga opp i løpet av de første to månedene med første :P), men jo, han skulle hjelpe til. Morgenen kom, sammen med kommentar om at "Jøss, hun sov jo natten gjennom!" mens jeg sitter der trøtt som en dupp etter å ha vært våken halve natten med henne... x)

  Lille-Ida

  11.01.2015 kl.10:43

  hehe..ja, du har nok rett i at de fleste av oss har opplevd dette. Jeg er i midlertid ganske så sikker på at det skyldes det faktum at pappaen VET at mammaen ligger der og hører babyen. Så han MÅ ikke våkne av litt knirk og gråt. Er rimelig sikker på at hvis pappaen var alene med babyen hadde han også utviklet evne til å våkne av det minste lyd fra sprinkelsenga ;) Når sønnen vår var baby hadde vi det akkurat som du beskriver. Det var helt umulig å få liv i mannen midt på natten, så jeg fant ut at det var enklere å bare stå opp selv før barnet ble helt krakilsk. Men når jeg og babyen reiste litt i forveien til foreldrene mine, fortalte pappaen at han lå halvvåken hver natt og trodde han hørte babyen gråte. Han var jo aleina i senga! JEG var ikke der, riktig nok ikke babyen heller, men det husket han ikke i ørska ;)

  monstersnupp

  11.01.2015 kl.13:47

  Sånn er det min min døve halvdel også,når han er alene med ungene har han supersonisk hørsel,så det er nok vissheten om av vi er der også :)

  Spireliten89

  11.01.2015 kl.20:50

  Jeg var redd for å ikke våkne når lille skulle ha mat om natten den første tiden, men det var unødvendig bekymring. Våknet nesten FØR den lille laget en eneste lyd! ;P Pappaen derimot, han sov som en gråstein! Men merkelig nok så er han var på lyder og våkner lett hvis jeg er på jobb og han legger seg før jeg kommer hjem. Tror det har mye å si at mannfolka VET at vi damene er der og er "på vakt" så de kan ha fri og sove! ;P Men så godt det hadde vært om de kanskje stod opp av og til om natta! Det har jeg opplevd EN gang på ca. 14 mnd nå! Og da måtte jeg spørre pent først... :S

  Skriv en ny kommentar