MONSTERSNUPP

Et juleparadoks....

 • Publisert: 09.12.2014, 18:51
 • Kategori: Personal
 • For mange år siden da eldstemann var seks år gammel satt vi sammen i sofaen og ventet på en eventyrfilm som skulle begynne klokken ni,-siden det var jul og han hadde vært ekstra snill syntes vi det var greit å sitte opp ekstra lenge for en god film,-bare vi to med potetgull og brus.

  Det varbare reklamer for veledige organisasjoner og skjermen fylltes av barnehjemsbarn i et iskaldt Øst-Europa i fillete tøy,-underernærte og uten håp.

  Bilder av gråtende barn i Afrika ved siden av døde kropper som en gang var deres mamma og pappa,-og nå trengte de hjelp til å ta seg av sine mange søsken.

  Videosnutter som illustrerteden skremmende hverdagen for barn av alkoholikere,-bilder av redde barn gjemt under et stuebord mens mor og far skriker til hverandre.

  Det var også mange bilder fra en naturkatastrofe jeg ikke lenger husker,-men man kunne donere penger til de gråtende barna som sto i ruinene av det som engang var deres liv.

  Groteske bilder fra krigsherjede land hvor kvinner og barn falt oftere for en kule enn soldatene,-gater fyllt av blod.

  Selv ser jeg litt bort når disse reklamene kommer,-jeg vet at det er mye elendighet rundt oss,-men det er så vanskelig å sitte å se på det med en pose potetgull i fanget.

  Med guttungen i stua forsøkte jeg å bytte kanal,-men det var de samme bildene på alle kanaler

  Filmen skulle endelig starte da guttungen ser på meg og spør:

  "Mamma,-er det sant at nissen kommer til ALLE barn som har vært snille....?"

  Jeg hadde så lyst til å si at Nissen finnes ikke,-det er bare tull og tøys,-og dersom nissen faktisk fantes hadde vi ikke sett snurten av ham uansett ,-for vi har allerede mer enn de fleste i verden !"

  Man skal ikke drepe barns juleglede med voksnes realiteter,-men nå ti år etter når jentungen på seks spør om julenissen kommer til alle barn som har vært snille så er det vanskelig å svare,-for sannheten er at nissen gir til de som allerede har,-han kommer til de som allerede har det trygt og ikke minst nok penger til å invitere nissen på den store kvelden.

  Jeg er for gammel til å tro på Nissen,-men om du faktisk finnes kjære Julenisse,-så ta deg en tur til de som virkelig trenger deg mest i år !

 • Publisert: 09.12.2014, 18:51
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Spireliten89

  09.12.2014 kl.22:10

  Amen <3

  Angeli2014

  10.12.2014 kl.09:33

  Så sant <3

  Skriv en ny kommentar

  hits