MONSTERSNUPP

Tegn på at barnet elsker deg

 • Publisert: 18.09.2014, 16:01
 • Kategori: Personal
 • ~~

  Det var overskriften på en artikkel på nett, og før jeg engang hadde åpnet siden var jeg litt provosert,-alle barn elsker jo foreldrene sine!Dessuten hvem er det nå som forventer at barn skal utrykke sin kjærlighet konkret, skal vi ikke elske dem betingelsesløst da?

  Men overskriften lyver litt,artikkelen handler om hvordan barn utrykker seg, og punktene var jo noe vi alle kjenner igjen,at de dilter etter deg HELE dagen,sitter på badegulvet og stirrer forventningsfullt mens du prøver å gå på do,leker at støvsugeren er en kuul hest mens du sleper med deg 16 kilo unge rundt i et forsøk på å bekjempe støv og hybelkaniner.

  Det som overrasket meg mest med artikkelen er at de forhatte anfallene av trass også er en kjærlighetserklæring !!!

  Med to jenter på fem ogseks år kan det noen ganger ta ufattelig lang tid å få på seg klær, de har bestemte meninger og vil velge selv, noen ganger er jo favorittgenseren i vaskemaskinen,og da drar de det berømte planketrikset. Alle småbarnsforeldre nikker nå........Stiv som en stokk og fullstendig urokkelig i armer og bein, man kan ikke engang tvinge på en genserarm når ungen er i denne tilstanden, langt mindre en parkdress!

  Det som gjør trassanfallene ALLER verst er at når bestemor har passet de en dag,ja så sitter de der i genseren de HATER- MED degrønne buksene de har prøvd å gjemme under senga,spiser brødskiver med leverpostei mens bestemor stolt forteller at de har ikke spurt om sjokoladepålegg en ENESTE gang!

  Det er så man nesten desperat leter etter NOE som må ha gått galt, men NEIDA,børstet håret og satt det i strikk uten så mye som et pip, ryddet i lekene sine og tegnet små blomster til bestemor,og så ser hun på meg med et skjevt blikk og kremter "Jeg fatter ikke at du kan klage på disse englebarna,du skal være SJELEGLAD de ikke oppfører seg somDU gjordeda du var liten,de er VERDENS enkleste barn å passe"

  Nå får jeg endelig en troverdig forklaring på denne absurde forskjellen i atferd alt etter som hvem de er hos,i følge artikkelen er nemlig trassanfall en kjærlighetserklæring til deg fordi barnet TØR å vise ekte følelser med deg,deTØR å utfordre deg og har tillit til at de fremdeles har din evige kjærlighet og omsorg, SELV om de heller skriker seg til å gå nakne fremfor å ha på seg VERDENS styggeste genser...

  Ta DENdu bestemor, he he he....

 • Publisert: 18.09.2014, 16:01
 • Kategori: Personal
 • 5 kommentarer
 • 5 kommentarer

  Lillenutta

  18.09.2014 kl.16:44

  Sant så sant! Ikke alltid like enkelt å tenke vil jeg tro, mens trassen står på som verst. Men det er jo jammen bra barna tørr og vise ekte følelser. Hadde vært synd hvis de måtte gjemme dem for de aller næreste!

  lillesmil

  18.09.2014 kl.19:33

  Får prøve å huske det til neste trassanfall. Kansje tålmodigheten blir bedre også da. ;) Men hvilke foreldre er i tvil om barnet er glad i dem da? Det er vel veldig tydeig. Ingen tvil her allefall. Å har aldri sett tvil til kjærlighet til hverken barn eller foreldre ellers heller. Heldigvis. :)

  Miiaa

  18.09.2014 kl.20:21

  Aaah, herlig tanke! DET skal huskes på neste gang vi er i butikken og hun legger seg hylende ned på gulvet ;-) Da er det bare å sette seg ned, gi henne en god klem og si "jeg elsker deg også, jenta mi" ;-)

  monstersnupp

  18.09.2014 kl.21:11

  -Hvis du svarer på trassen med å si "takk for tilliten,jeg elsker deg også"så vil det sikkert skape så stor forvirring at ungen glemmer å skrike,-og ikke minst glemmer hvorfor de skrek.....he he

  Spireliten89

  19.09.2014 kl.21:01

  Hehe, herlig! :D Skal huske på dette når lille kommer i trassalderen! ;)

  Skriv en ny kommentar

  hits