MONSTERSNUPP

Mammakropp på vrangen

 • Publisert: 16.09.2014, 15:58
 • Kategori: Personal
 • Nå har det vært mange hyllester i media til mammakropp hvor man skal elske sine strekkmerker og hengepupper for alt de er verdt.

  DET er jeg helt enig i,men det gjenspeiler jo fremdeles litt av det kroppshysteriet vi omringes av,-at vi hele tiden må ha bekreftelse på at mammakroppen er flottå se på og attraktiv.

  At innsiden er viktig er alle enige i- men når det gjelder mammakropp og kvinnekropp er innsiden langt mer facinerende enn utsiden!De biologiske egenskaper en kvinne er født med for å kunne bli mamma overgår faktisk en veltrent elitesoldat!

  Det første som skjer er at kroppstemperaturen endrer seg,fosterets kjernetemperatur er omtrent en grad høyere enn vår,-noe som gir en gravid kvinne en litt høyere kroppstemperatur enn ellers.

  Er ikke det kuult kanskje- at vi bare skrur opp varmen sånn uten å være syk ?

  En gravid kvinne trenger omtrent 300 flere kalorier daglig enn ellers, men det som er enda kuulere er at fosteret får det den trenger uansett!Et menneskefoster kan faktisk regnes som verdens mest dyktige parasitt fordi de viktige næringsstoffene blir levert fosteret,det er mor som evt. får mangler, og selv tynne småspiste kvinner kan føde store barn med bollekinn.

  Halvveis i et svangerskap pumper hjertet 30-50 prosent mer blod i kretsløpet enn ellers,samtidig er motstanden i årene lavere,samtidig har hjertet langt mindre plass å jobbe på i brysthulen ettersom fosteret presser på både lunger og hjertet,dersom en mann befant seg i en slik situasjon hadde han daua på flekken !

  (Eller ganske fort)

  Samtidig er kroppen bevisst på sirkulasjonen slik at blod raskere blir omdirigert fra ekstremiteter til viktige organer ved traumer,det betyr i praksis at kvinner tåler større traumer og overlever lengre etter en skade.

  Statistikk fra den amerikanske marinen viser at kvinner sjeldnere dør av traumer som har medført større blodtap enn menn,og det forskes det heftig på.

  Gravide puster også inn 50 prosent mer oksygen til tross for at lungene har dårlig plass,og med økt blodvolum gir det store reserver tilgjengelige for både mor og barn.

  Utover i svangerskapet produserer man hormoner som gjør bindevevet mer elastisk og bekkenet løsner for å kunne la barnet passere,er det ikke helt sprøtt kanskje ?

  Man har forsket mye på smertemåling,det som gjør fødende kvinner unike er de prosessene som skjer i kroppen under rier og de kjemikaliene som produseres slik at smertene ikke gir kroppen sjokk eller påvirker organer.

  Blir man utsatt for slike smerter ellers ville produksjonen av noradrenalin alene gi alvorlig hjerteflimmer,så det ER mer synd på menn som ikke har slike overnaturlige egenskaper.

  Og puppen da !

  Tenk at vi lager verdens beste og sunneste mat levert perfekt oppvarmet helt uten oppskrift eller ovn!Og i det øyeblikket barnet er født,ja da bare omstiller kroppen seg tilbake i løpet av minutter!Jeg synes det er helt utrolig at kroppen vår kan finne på slike magiske greier helt av seg selv,det overgår alle Aliens filmer til sammen!Å snakke om pupper og mage da blir som å diskutere lakken på en superbil,ville du ikke hatt en Mazerati uansett farge kanskje?

  Jeg har også hengepupper og fleximage som gjør meg usikker og at jeg ønsker bekreftelse,på den annen side,eller innsiden -ja, så er jeg jo superkvinne med stor K!!!

 • Publisert: 16.09.2014, 15:58
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Lillenutta

  16.09.2014 kl.17:02

  Godt skrevet. Jeg tror det er viktig å ikke fokusere så mye på kropp. Men det er utrolig vanskelig, jeg greier ikke å la hver;) Og jeg er sikkert ikke dama til å uttale meg siden jeg skal slankeopereres og er sykelig opptatt av kropp. Men jeg kunne virkelig ønske idealene i verden kunne vært litt anderledes så unge kvinner og menn slapp og bli ødelagte psykisk fordi de ikke passer.

  Synes du skal være stolt av hengepuppene og fleximagen som du selv sier. Klar du er superkvinnen=D

  Spireliten89

  16.09.2014 kl.20:54

  Helt enig med deg! Vi er superkvinner og kroppene våre er helt fantastiske! <3 Jeg blir fascinert over hva kroppen greier! :D Idealene og kroppshysteriet i verden er derimot ikke bra eller sunt!

  Skriv en ny kommentar

  hits