MONSTERSNUPP

Ville dyr i baksetet

 • Publisert: 10.09.2014, 14:05
 • Kategori: Personal

 • De aller fleste foreldre utvikler selektiv hørsel.

  Mitt favoritteksempel fra eget liv er da eldstemann var to år gammel og jeg hadde broren min på kaffebesøk.

  Etter å ha pratet en liten stund reiste han seg brått opp og sa :"Jeg klarer ikke å høre på dette mer,hvordan ORKER du det ??"

  Han snakket om en liten batteridreven skilpadde som spilte "London bridge" uavbrutt i en ganske så falsk og skingrende tone.

  Jeg hørte ikke skilpadden,- hjernen min var for lengst trent til å ignorere alt annet enn røykvarsler, telefon og dørklokke.

  Skriking i baksetet derimot klarer jeg ikke å blokke ut,-ikke har jeg klart å komme på noe genialt for å få de til å slutte heller.

  Dagens tur fra barnehage og skole var som alltid,- et par hundre decibel høyere enn det som er lovlig.

  Jeg har prøvd å stoppe bilen ogtrue medat vi ikke kjører en meter før de slutter,-jeg har prøvd å lure de til å tro at bilen ikke virker når de skriker eller at frontruta kan sprekke,- jeg har til og med sagt at det er forbudt og at politiet kan stoppe oss,- men jeg ser så sjeldent politiet på veien at den trusselen virker ikke så godt.

  Jeg har også prøvd skitne triks som å spille opera veldig høyt for så å forhandle med dem.

  De krangler og skriker uansett.

  I dag søkte jeg etter hjelp på nett for å stoppe skrikingen.

  NAF har så interessante råd at jeg kjente ummidelbart et snev av pms lenge før tiden.

  "Det er viktig at foreldrene har en aktiv rolle og underholder barna slik at de ikke må underholde seg selv"

  SERIØST ? NAF ??

  Er det så viktig at unger ikke kjeder seg i baksetet at vi faktisk skal ta oppmerksomheten bort fra veien og rett og slett fokusere på å underholde ungene?

  De foreslår også å pynte opp bilen med puter,kosedyr og leker,-kjøpe lydbøker og spille av dvd filmer.

  - jeg skjønner jo at det er lurt med aktivisering,-men innenfor rimelighetens grenser.

  Jeg trodde at jeg som forelder har rett i at man kan forvente tilnærmet normal atferd av unger selv i baksetet,-ikke at det åpenbart er JEG som har begått den store tabben ved å ikke innrede bilen som et lekerom eller bruke en formue på en aldri så lite mediasenter i baksetet.

  Kan barn dø av kjedsomhet kanskje?

  Jeg hadde sett for meg litt andre råd enn at vi skal underholde ungene til enhver tid og kvele det lille som er igjen av initiativ,- jeg hadde vel heller håpet på trusler som er mer effektive enn å true med å kaste dem ut av bilen......

  Det er uansett ikke så lett når de er trøtte og slitne etter en dag i barnehage og skole,-ofte er de sultne også.

  Et forsøk på å leke "mitt skip er lastet med" eller telle biler kan fort resultere i tidenes krangel om hvem som egentlig så den røde bilen først.

  Det hjelper ikke på saken at også jeg er sliten etter endt arbeidsdag,-og toleransen for skrik i baksetet er langt lavere enn ellers,-merkelig nok synes jeg jo ikke at de bråker så fælt når vi kjører helt til Italia ?

  Jeg husker da vi var små og satt stuet sammen uten belter i baksetet på en Datsun hele veien til Danmark mens foreldrene våre satt foran og røyket så vi hadde kledelig brunfarge lenge før vi kom frem,-og det mest underholdende som skjedde på turen var at brodern spydde så det sprutet ut av nesa hans,- og førstDA åpnet de vinduet fordi spy-lukten var litt drøy......Neida,-det var IKKE bedre før.

  Jeg fant ikke så gode råd på nett alikevel,-og nå synes jeg at jeg har prøvd det meste utenom narkose.

  Inntil videre ønsker jeg meg en New York taxi med skuddsikkert og lydtett skille mellom førersetet og baksetene.

 • Publisert: 10.09.2014, 14:05
 • Kategori: Personal
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  HermineL

  10.09.2014 kl.17:05

  hehe...kjenner meg så godt igjen i det du skriver. Har heller ikke funnet noe som hjelper, og trusler av diverse hjelper heller ikke her. Jeg og mannen har bestemt oss for å skaffe tvskjermer til hver unge som man fester på nakkestøtten forran de når vi skal på ferie neste år. Så i mellomtiden får vi finne på noe annet. Genialt tips fra naf..hehe. Tror ikke det er løsningen heller. Lykke til i jakten videre

  Spireliten89

  10.09.2014 kl.20:38

  Hehe.. Du er garantert ikke alene om å ha det slik! :P Tror ikke mange har tips som funker, og barna tar ikke skade av å kjede seg litt nei. Tvert imot! De greier korte bilturer uten å bli underholdt. :) Håper du finner noe som kan dempe lydene litt! :)

  Skriv en ny kommentar

  hits